tisdag 25 juli 2017

Musfällor ett problem för EU!

EU har stoppat exporten av tjeckiska musfällor. KOVO team från Hlubočky nära Olomouc i Tjeckien är en ledande europeisk tillverkare av musfällor. De levererar främst till den inhemska marknaden och även utomlands. Exporten går till de flesta västeuropeiska länder och USA. Man exporterade 2,5 miljoner fällor till Ryssland. Nu har även musfällorna blivit föremål för EU:s stränga anti-ryska sanktioner.
Verksamheten har delfinansierats med EU strukturfonder.
Över 60% av de anställda i kooperativet Kovos är personer med funktionshinder och nedsatt arbetsförmåga. EU:s sanktionspolitik mot Ryssland kommer kanske att slå hårt med de anställda, vilket visar hur EU:s sanktionspolitik är mer än märklig!
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/295779/kovo-druzstvo-diky-rustu-populace-hlodavcu-zvysilo-vyrobu-pasti.html


Tror
verkligen EU:s byråkraterna på allvar att Ryssland inte kan importera dessa musfällor från Kina, Indien eller Turkiet? Är EU:s tjänstemän verkligen så ”korkade” eller ser de musfällor som hemliga strategiska vapen som sedan skall användas mot EU? Musinvation!
EU har också sedan tidigare förbjudit export av franska delikatess ostar och italienska delikatesser för åtskilliga miljarder Euro. Italienska jordbrukare är mycket irriterade över detta, eftersom de blir av med rejäla inkomster!
Utöver flyktingpolitiken som blir att svårare att lösa för EU kan också denna sanktionspolitik läggas till.
EU:s sanktionspolitik har inneburit en boom för ryskt jordbruk. Man är idag världens största producent av ekologiska produkter. Ryssarna har också börjat producera egna franska ostar som man bl.a. kan köpa i Finland!
När Foliehatten snubblar över sådan här information undrar man hur byråkraterna tänker? Han undrar om det finns en "rysk mullvad" i Bryssel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar