söndag 9 juli 2017

SVT:s Knutsson: "Lööf ses av vissa som möjlig statsministerkandidat istället för AKB.

SVT:s Knutsson berättade inte - vilka är dessa "vissa?"
Med detta utspel från SVT och annan media har centerpartister ”gått i taket.” Man har lagt ut detta på FB och ”gilla” har regnat som spön i backen!
Det är vad SVT och MSM tror och vill. Att det blir så, är Foliehatten mycket tveksam till. Räkna med gråtande centerpartister på valdagen. Det blir en repetition av MP i förra valet, fast med C i valet 2018. SVT och MSM lär sig aldrig.

Med så mycket lögner och med så mycket öppet hat mot svenskarna är det verkligen otroligt att ingen ställt henne mot vägen och frågat - om Annie var författare i sitt tidigare liv? Hon verkar duktig på att berätta historier i alla fall.

Temat för Centerpartiet i Almedalen är att "förnya den svenska modellen". Ett arbete där Annie Lööf säger att partiet ska vara ledande.
"Förnya den svenska modellen" är det att sätta 60-åringar i skolbänken samtidigt som 30% av skolungarna inte går ut gymnasiet? När ungdomsarbetslösheten ligger på 3-4%, då först kan man titta på, sätt att förmå äldre att ta rullatorn/färdtjänst till jobbet och med ungdomsarbetslöshet menas riktiga jobb och inga så kallade åtgärder eller ”hitta på” jobb.
Egentligen är ”förnya den svenska modellen” en tom fras som används kors och tvärs, för att motivera reformer och lagstiftning som inte alls är relaterad till grundmodellen överhuvudtaget. Annie Lööf önskar stå vid rodret för att åstadkomma förändring, är kanske inte det mest betryggande scenariot. Modellen i sig är förlegad och bör inte betraktas som något annat.

En del tolkar det som att Centern fräckt försöker sig på en Schlingman/Reinfeldtare igen. Man tar ett för många positivt laddat värdeord från socialdemokratin och stoppar in precis vad som helst och kallar sig "ansvarigt mitten". En bluff. Man får hoppas den snabbt genomskådas.
När man betraktar Centerpartiets politik framstår det som inte helt osannolikt att näringslivets lobbygrupper frodas friskt kring partiledningen.

Åter igen framfördes kravet på att Arbetsförmedlingen ska avskaffas och ersättas av att alla arbetssökande får en viss summa som de kan använda hos privata aktörer.
Drog Centerpartiet ingen lärdom av det katastrofala Alliansexperimentet med "etableringslotsar"? I Annie Lööfs ögon var det
kanske inte någon katastrof. Tvärtom fick tusentals "entreprenörer" - "etableringslotsar" möjlighet att tillskansa sig ett antal miljarder i skattemedel. Lööf tycks glömma hur många skenföretag och bluffmiljarder som skurkarna lurade till sig, vilket enligt Sveriges egen Ayn Rand inte är mer än rättvist.

En annan sak som Lööf inte talar om är ”varaktigt jobb?” Vem ska göra denna bedömning och uppföljning? Det skriker "fusk" om förslaget.
Etableringslotsar 2.0. Det blir varken fler eller färre jobb bara för man slopar arbetsförmedlingen. Det är inte arbetsförmedlingen som är problemet.

Det är kompetens och utbildning hos arbetssökande.
Lösningen är mer utbildning och tuffare krav på de som inte utbildar sig. Det finns mängder med jobb där man har svårt att hitta rätt person.

Se bara hur Lööf skötte Näringsdepartementet. Hon hade ingen koll på vart stöd och bidrag gick eller om de ens hade någon effekt. Noll uppföljning. Här, här, här och här

Foliehatten förstår inte hur hon utifrån sin tidigare ministerpost kan ha någon som helst trovärdighet i dessa frågor.
Det är som om media helt glömt konsten att läsa på och ställa kritiska frågor - i stället ligger fokus på spelteorier och i det här fallet en mer eller mindre omedveten agenda, där medias aktörer söker se, om de kan pressa Lööf förbi AKB.
Ingen vågar eller är intresserad av att säga att ”rödtotten” är naken. Dagens journalister är opinionsbildare. De har inte kompetens att göra en djupare "research" och ställa rätta frågor. Det största problemet är att de inte vill.
Journalister är ett stort demokratiproblem, för de lyfter fram personer som Lööf, sådana som misslyckats, när de hade makten och nu för fram samma samhällsundergrävande förslag igen.
Och så det här med uppsägningsreglerna=turordning som Lööf säger sig vilja ändra och att det skulle vara ett hinder för anställningar... 
 
Lööf kallas numera för Almega-Annie, lite lustigt och kanske inte direkt oförtjänt. Ingen får dessvärre, inte ihop logiken i hennes prat, om en flexiblare arbetsmarknad och turordningsreglerna.
Att någon med 25 års erfarenhet, men kanske utan formell längre utbildning av ett jobb skall kunna sparkas, före en nyanställd med en 2 årig YH-utbildning i bagaget, känns lite
märkligt. Känns också som att det är att kraftigt undervärdera praktisk yrkeserfarenhet, för det är väl kompetens som skall värderas, inte längden på utbildningen.
AA Lööf borde fokusera på att göra det lättare att
anställa fler, istället för att det skall bli lättare att göra människor arbetslösa.

Det andra draget då, att sätta den nyss sparkade 60-åringen på skolbänken i ett par år, M
ed studielån om följer regelverket rätt, räcker bidrag knappast. Det verkar inte heller vara så ekonomiskt, med tanke på att studielånen skrivs av efter pension.
Hur tänker
Lööf? Inte alls?
Ingen har hört någon som säger, att det är ett hinder för att anställa långtidsarbetslösa. Nästan alla långtidsarbetslösa är personer som saknar utbildning och ofta kan de inte varken svenska eller engelska. Kort sagt, folk som det inte finns någon större arbetsmarknad för, även om man tar bort alla former av turordningsregler vid uppsägning helt och hållet.

Och på ”Opinion live” är hon bara ihålig. Floskler, floskler och hon verkar inte ens vilja diskutera invandrare som grupp. Känns som publiken sitter i en förskoleklass med Annie Lööf och Belinda som lärare. Skrattretande. Hon pratar som om publiken består av en massa barn.
Undrar om hon ska hålla den strategin under hela valkampanjen? Ren sovjetisk i sin framtoning, låtsas som problemet inte existerar. Med jobbig röst dessutom. Nä, det här kommer inte att hålla. Det kanske funkar” när MSM skriver om Centern. När hon själv ska svamla, kan det bara gå åt ett håll.

Aftonbladets partiledarutfrågning - herregud vilka softballs hon får från Melin och Aschberg. En intressant sak hände vid 11:35:

Melin: "Vi tar höjd bensinskatt som ett exempel. Om... miljöns och landsbygdens intressen står mot varandra. Vilket är viktigast?"
Lööf (direkt): "Miljön.". Sen kickar autopiloten in och hon fortsätter, "
miljön och klimatet är ju viktigast för det gynnar också landsbygden och... dom ekonomiska styrmedlen som vi är för handlar om att höja skatten på utsläpp och använda dom pengarna, för att minska skatten på inkomst och jobb, bland annat för dom som bor på landsbygden."
Det var intressant att få ”svart på vitt” att Lööf inte längre sätter landsbygden främst, för den som fortfarande levde i den villfarelsen.
I övrigt kan man bara konstatera att
Lööf numera sammanfattar sin politik på ett sätt som gör att det låter som exakt kopia av den nuvarande regeringens. Sen kryddar hon det med lite företagarsocker, så att det ska kännas lite mer alliansaktigt

Någon som deltagit på ett Bilderberg möte är omedelbart diskvalificerad för en röst, och för evigt avslöjad som en globalist lakej vars enda uppgift är att gå sina rika herrars ärenden och förslava massorna i låglöneyrken och "åtgärder".
Reinfeldt var varit där, Löfven, och nu Lööf...det finns en anledning till det och den är inte trevlig för Sveriges välfärd...
Det är anmärkningsvärt att inte fler reagerar. Troligen förstår de inte bättre. "Vad är Bilderberg?", "Vad för möte?", "Vilka då?"

Det är mer än uppenbart att svensk media har fått sina direktiv och går varsamt fram gällande Lööf, så förvänta er inga tuffa debatter eller slag under bältet. Man jobbar upp för att förbereda oss, ett troligt scenario där S i koalition med C + andra kan hålla dom ”Onda” borta från makten. Det kommer naturligtvis spelas som att Lööf offrar sig för att hålla SD borta, men för att inte förlora ansiktet måste M också få vara med. Vi får som sagt se och låt oss inte glömma att Lööf faktiskt var bjuden till årets Bilderberg som enda partiledare, vilket faktiskt betyder en del. Om Lööf mot förmodan skulle komma till makten kommer hon att ofelbart foga in oss i det globala etablissemanget på gott och ont.
På kort sikt skulle det kunna ge oss fördelar, men aldrig på lång sikt.

Globalisterna stöttar henne helhjärtat tack vare hennes subversiva värderingar och persona, samma fenomen som vi bevittnade nyligen i det franska presidentvalet. Lansera en ung och energisk kandidat med åsikter som appellerar till etablissemanget. Marknadsför denne in absurdum som en rebell som vill förändra omvärlden till det bättre och invänta den förmodade succén.
Tony Blair, Barrack Obama och Fredrik Reinfeldt är ytterligare tre exempel på hur globalist-eliten gynnar karismatiska individer för att på så vis lura folkmassorna och därvidlag utöka sitt inflytande.

2 kommentarer: