söndag 2 juli 2017

SD är största parti bland arbetare – en mara för Socialdemokraterna!

I SVT/Novus senaste statistik framgår att SD blivit ett stort parti. Partiet är numera största parti i flera väljargrupper. Lite märkligt att Novus gjort en extramätning i slutet av juni, vad kan det bero på?
 
Novus statistik är en rejäl kalldusch för de övriga partierna och en rejäl ”slägga” inför industrisemestern och Almedalen 2017 som börjar idag. Talskrivarna fick lite att tänka på nu.

Att det råder panikstämning på Sveavägen 68 och i LO-borgen är ställt utom allt tvivel. Att den ”gode” LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson har tredubbla ”skugglappar” visade han i SVT när han skulle kommentera Novus statistik.

H
an förstår inte över huvud taget varför SD växer. Hans förklaring om jobbskatteavdrag är rent ut sagt skrattretande. Det är häpnadsväckande att S, LO och övriga partier inte förstår eller vågar prata om bakgrunden till SD:s tillväxt – tillståndet i Sverige.
 
Så länge de ”tiger” om alla problemen kommer SD fortsätta växa lavinartat. Foliehatten har hört i sin bekantskapskrets ”inbitna” sossar som nu kommer att rösta på SD med kommentaren:
är de stendöda över tillståndet i Sverige!

Egentligen är det mycket märkligt att sossarna för tio år sedan, startade en nationell arbetsgrupp för att motverka SD. Men det arbetet har totalt misslyckats, erkänner nu sossarna efter Novus senaste opinionsmätning där SD blir landets största parti bland arbetare.  
Många tycker att det är helt galet att ett parti tillsätter en arbetsgrupp vars enda uppgift är att motverka ett annat parti - som inte ens var ett riksdagsparti för tio år sedan.
 
Exakt vad är Socialdemokraterna så rädda för? Om den egna politiken är hållbar i realiteten och kan backas upp och motiveras med goda, substantiella argument, har de lite att oroa sig över. När allt kommer omkring är det hur sakfrågorna och politikernas beslut
som påverkar samhället och vanliga medborgare som betyder något. Och är det inte upp till folket att döma SD och ge dem en plats i politiken eller ej - baserat på partiprogrammet och vad de står för?
Om SD vinner väljare från socialdemokraterna, får väl de kavla upp ärmarna och börja skapa en attraktivare politik som baseras på verkligheten, och inte ideologiskt "mumbojumbo", för att locka tillbaka människor.

Nu är SD störst bland arbetarna utan att kalla sig det som Reinfeldt gjorde:
Det nya arbetarpartiet Moderaterna!
I vilket fall så ska det bli oerhört intressant att se vad våra fantastiska partiledare har att säga, så här ett år innan valet 2018. Det är lite sista chansen nu om man vill ändra riktningen på sin politik till något annat och eventuellt hindra sitt fall.

Citat från SVT Nyheter:
”Att Sverigedemokraterna blivit ett stort parti syns tydligt när man borrar lite djupare i SVT/Novus statistik, som ligger till grund för väljarbarometern.

Först kan man konstatera att Sverigedemokraterna i dag är det största partiet bland manliga väljare –
27,6%.
Sverigedemokraterna är numera också störst i den grupp som definierar sig som arbetare –
29,6%.
Utöver detta är SD dessutom störst bland egenföretagare.

Utöver detta är SD dessutom störst bland arbetslösa.

Bland dem som tjänar 400.000 till 600.000 kronor om året är exempelvis SD största parti.

Enligt den här mätningen är partiet störst bland dem som har gått ut gymnasiet.”

Det här är ju mycket stora väljargrupper vi talar om. Det förstärker verkligen intrycket att Novus har en stor underskattning och allt för låg siffra, även om man nu anger en kraftigt förbättrad siffra till 20,0%.

Vad 7-klövern kan lära av SD är tydlighet och denna tydlighet har tvingat fram vissa omläggningar i övriga partier och det visar att SD påverkat politiken i Sverige.
Men hela tiden är dessa omläggningar halvhjärtade, halvdana och mer retoriska än verkliga.

Trots den utfrysningspolicy som praktiserats sedan 2010 av övriga partier ökar SD istället. Det märkliga är att de inte har insett att denna utfrysning under sju år, inte ger någon effekt fortsätter de som Einstein nämnt, igen och igen och de förväntar sig olika svar.

Valet 2018 kommer att bli ett stålbad för vissa partier!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar