torsdag 19 november 2015

Carl Bildt i DN om Mellanöstern!Carl Bildt sitter i den arabiska öknen och spekulerar!
I en artikel i Dagens Nyheter skriven nere i den arabiska öknen försöker han analysera händelserna i Mellanöstern. Han kunde tydligen inte hålla fingrarna borta från tangentbordet utan måste delge alla sin syn på händelseutvecklingen!


Vad Bildt nu har funnit är att det inte rör sig om ett huntingtonskt civilisationskrig. Detta har sedan den 11 september 2001 varit den rådande USA strategin.

Enligt Bildt är det ett krig mellan två religionsgrenar inom en religion. Ungefär som 30-åriga kriget.

Det är en anmärkningsvärd analys som Bildt kommit fram till.
Om det är som ex-ministern säger är detta en anmärkningsvärd analys!
Man kan undra över vilken gren av islam NATO:s bombflyg representerade, när det slog ut Libyens regering?
Vilken gren representerade väst när det krossade Irak eller Afghanistan?

Ytterst märkligt är att Bildt väljer att bortse från de mångtaliga västliga militära interventionerna i Mellanöstern.

Bildt har stött så gott som samtliga och röstat för:
Ockupationen av Afghanistan
Det svenska stridsflygets deltagande i Libyenkriget
Han var också för att intervenera i Irak, fast den linjen förlorade i Västeuropa. Agerat för EU:s inblandning i Syrien för att stödja den terroristiska oppositionen mot Bashar al-Assads valda regim.

Allt detta tycks inte existera eller ha existerat för Bildt.

Som en hägring framträder istället en helt ny analys som eliminerar all självrannsakan och varje västlig närvaro i området.

Bildt menar att felet är Mellanösterns eget. De krigar om sina religioner!


Bildts historiekunskaper verkar vara dåliga.
I Syrien har alawiter, kristna, druser, sunniter och shiiter levt sida vid sida i århundraden. Ingen religiös konflikt tände inbördeskriget. Det tändes utifrån genom att oppositionella grupper gavs intrycket att Syrien skulle gå samma väg som Libyen.

”Upproret” startade bokstavligen inom timmar efter FN:s säkerhetsråd resolution 1973.

2014 låg USA:s Medelhavsflotta redo att slå ut Damaskus.
Det enda som hindrade ett anfall, var att Storbritanniens parlament och USA:s kongress plötsligt slog bakut.
I USA var det väljarna som bokstavligen dränkte sina kongressmän med telefonsamtal.

Här finns inte tillstymmelse till likhet med 30-åriga kriget som för övrigt måste ha tett sig som en scoutövning i förhållande till den massterror som främst USA har satt standarden för och som nu Daesh/IS med allt större framgång försöker leva upp till.


Sanningen är ju att kriget i Syrien går att stänga av i morgon, om finansieringen av terroristarméerna upphör. Där vilseleder Bildt läsaren av artikeln totalt.

Den senaste slagdängan från Kerry/Cameron om att IS finansieras från Damaskus är bara ett krampaktigt försök att skyla verkligheten.
Var det inte så att EU 22 april 2013,http://eu-un.europa.eu/articles/en/article_13421_en.htm  just hävde blockaden av Syriens olja för att kringliggande länder skulle kunna köpa den olja som terroristerna levererade – som ”stöd till frihetskampen”?

Bildt röstade för en verkligt solid finansiering av IS.Sedan mynnar Bildts hela artikel - surprise, suprise! - ut i en plädering för att stärka EU.

Väst bör kanske för sin egen säkerhets intresse titta och göra upp med de senaste 20 årens inblandning i Mellanöstern.  I dag är Mellanöstern ett öppet blödande sår från Kabul till Beirut.
 

Det naiva talet om det "öppna" samhället" bör ersättas av konkret lagstiftning för att förhindra rekrytering av krigare i Sverige.
De som ändå åker ner - och håller sig med dubbla medborgarskap - ska berövas svenskt medborgarskap eller förses med elektronisk fotboja.


Jag kan inte se annat att Bildts artikel i DN är att bjuda upp till en dans, när han ville förringa Västs och Sveriges ansvar för vad som händer i Mellanöstern, Paris och skylla allt på alla Muslimer.


Det där snacket om att det är sunni och shia som slåss inbördes är inget som den store analytikern Bildt har kommit på själv, utan det är precis den linje som de regimtrogna i Washington kör med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar