lördag 7 november 2015

Irland på väg att avkriminalisera droger för personligt brukIrland avkriminaliserar droger för personligt bruk

Irlands drogminister säger att de går mot en avkriminalisering för innehav av droger som bland annat heroin, kokain och cannabis för personligt bruk. De säger också att de ska implementera injektionsrum i Dublin för missbrukare.

Chefen för Irlands National Drugs Strategy, Aodhán Ó Ríordáin, sa på en föreläsning vid London School of Economics i måndags att droganvändare kommer att kunna injicera i speciellt utvalda rum i Dublin från och med nästa år.
Ministern sa att attityderna mot droger måste ändras, man vill inte längre skämma ut människor med beroende utan man vill hjälpa dem. Ministern betonade också, att det är en skillnad mellan en legalisering och en avkriminalisering.
Det kommer fortfarande vara ett brott att tjäna pengar på droger, antingen genom försäljning eller distribution av illegala droger. Människor som använder droger kommer inte längre att bli registrerade och betraktade som kriminella för sina beroenden.


"I am firmly of the view that there needs to be a cultural shift in how we regard substance misuse if we are to break this cycle and make a serious attempt to tackle drug and alcohol addiction" - Mr Ó Ríordáin


Mr O Ríordáin berättade för The Irish Times att "det råder en stark konsensus om att alla droger borde vara avkriminaliserade" men att det är upp till Irlands nästa regering att diskutera detta.
Förenta nationerna hade för en tid tillbaka sen en rapport om droger och brott som läkte ut där rapportens resultat pekade på att man skall avkriminalisera all användning av narkotika på grund utav folkhälsan och de mänskliga rättigheterna.
Enligt uppgifter var rapporten tillbakadragen efter att minst en nation satt press på det internationella organet (FN) att begrava Dr Monica Begs resultat.
Sverige går fortfarande på den hårda linjen. Resultatet är också skrämmande.
Vi har EUs högsta dödlighet.


Läs mer på tidigare inlägg:  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2015/08/allt-fler-dor-av-narkotika-i-sverige.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar