tisdag 9 januari 2018

75 år - hur tänker du Ulf Kristersson?

"Du ska jobba längre – och planera ditt liv bättre, så att du orkar hela vägen. Ulf Kristersson, 54, tycker att alla ska vara beredda på karriärbyten på ålderns höst.
Ulf: ”Det var helt rätt signal när Fredrik Reinfeldt sa att vi måste jobba till 75.”

Ulf Kristersson, hur smart är det att redan nu, visa var du står för! Vi trodde inte att du skulle visa dina usla kort redan före valet. Du är lika usel som Reinfeldt (förstörde via Alliansen hela det svenska välfärdssamhället). Tack, för att du gjorde valet 2018 något mindre komplicerat för de som är villrådiga. Att utesluta t.o.m. samverkan med ett demokratiskt folkvalt parti på nästan 20% är lika idiotiskt det och dessutom visar det på ett förakt för demokratin. En yrkespolitikers uttalanden. Mycket fräckt av en person som har varit politiker hela sitt vuxna liv. Med en enormt stor månadslön. Är detta uttalande något som Ulf verkligen menar och tror på? Inga valfloskler precis. Man kan hoppas att alla väljarna verkligen inser, att denne Reinfeldts värdige arvtagare, är inget att lägga sin röst på.

Robotisering, digitalisering, automation kommer att ta bort hälften av alla yrken om tjugo år. Begriper inte politikerna, att de har en het potatis att hantera här. Och sedan börja prata om att man skall arbeta till 75 år, bevisar hur långt från verkligen Ulf befinner sig. Problemet som politikerna har skapat med den stora invandringen, är hur samhället ska klara av att försörja 30, 40, 50% arbetslöshet? Ska vinsterna i företagen beskattas istället för löntagarna? Vilken politiker vågar börja föra det på tal? Då är det bekvämare att trixa fram och tillbaka med pensionsålder, jobbskatteavdrag eller gnälla på invandringen.
Hur kan man i detta läge gå ut och tala om arbete till 75 års ålder? När en stor andel av befolkningen inte kommer att ha en chans på arbetsmarknaden? För detta tackar vi, det splittrade samhället och en usel skola.
Ulfs synpunkter är inte nya. Även Reinfeldt ville lägga pensionsåldern på 75 år. Och Socialdemokraterna är också öppna för att höja pensionsåldern(69 idag), ännu mer.

Egentligen handlar det om enkel matematik. Sverige kommer inte ha råd att försörja alla pensionärer som slutar arbeta vid 65. Våra skatteintäkter räcker inte. Så, vad gäller framtida pensionsålder spelar det ingen roll om du röstar på M eller S.
"I oktober förra året skrev dinapengar.se att den "snabba befolkningstillväxten till följd av det stora flyktingmottagandet", kan leda till att pensionsåldern i Sverige höjs."

En titt på arbetsförmedlingens statistik(officiella) över den svenska arbetslösheten skvallrar en del om hur flyktingströmmarna påverkat arbetslöshetsnivån i landet. För tio år sedan var 377.000 människor arbetslösa, varav 40.000 var födda i ett land utanför Europa. Idag, tio år senare, ligger arbetslösheten på 366.000, och nu är antalet födda utanför Europa 130.000. Den sistnämnda andelen av antalet arbetslösa har alltså ökat från 11 till 36 procent under dessa år.

Problemet med flyktingströmmarna är att de är så stora, samt att Sverige tar emot förhållandevis många jämfört med andra länder inom EU. Detta gör det ännu svårare för just vårt land, att lyckas pressa ner arbetslösheten, särskilt i förhållande till andra länder. Oavsett flyktingströmmarna, så är det många som ifrågasätter om detta är realistiskt, med nuvarande politik.

Ulf har rätt i sak, de äldre måste arbeta(gäller det alla?) längre, men det han inte säger är varför utgifterna måste ransoneras, då behoven ökar i rekordtakt. Det som gör Ulf till en hycklare är att han satt i en borgerlig regering som lovprisade invandringen som lösningen, med facit ser vi vad invandringen har förorsakat: våldtäkter, kriminalitet, mord och att de offentliga resurserna dräneras. Som en nödlösningen så sparkar Ulf på den äldre befolkningen. Vem exakt ska arbeta till 75? Fullständigt orealistiskt så som arbetsmarknaden ser ut. Förresten förstår man inte riktigt vad han menar. Nästan alla jobb kräver någon form av utbildning idag. De intellektuella kraven ökar hela tiden. En stor del av befolkningen har så pass låg IQ, att det mest blir komiskt att komma med såna här påbud. Kolla bara på normalfördelningskurvan så inser man att han pratar i nattmössan.

Oavsett om man heter Ulf Kristersson eller Stefan Löfven, så sitter båda två i 200 miljarders fällan. Den summa som saknas i välfärden enligt Riksrevisionen år 2030. Redan om två år saknas det 40 miljarder. Detta kommer naturligtvis inte att gå obemärkt förbi precis. Med den politik som Kristersson och Löfven fört, är förklaringen till den akuta bristen i statskassan.

Tiden har sprungit ifrån våra politiker. Speciellt de svenska politikerna upplevs väldigt världsfrånvända.
Vad ”korkskallen Ulf ” glömde bort i sina feberdrömmar, är att det inte är upp till arbetstagare hur länge de vill jobba, det finns en motpart också. För en karriärpolitiker är detta svårt att förstå! Efter 50 är du för gammal för att vara intressant, gäller kanske inte alla yrken, men de flesta typiska "kontorsjobb", om du skall vara intressant så har du expertkunskaper som efterfrågas.
Man kunde skicka ut Uffe på landsbygden och låta honom röja ledningsgator m
ed röjsåg i ett halvår, så får vi se vad han sedan säger om att jobba till 75!

Foliehatten blir så trött på politikernas skitsnack i pensionsfrågan. Att Sverige har ett stort minus(svarta hålet) i statsfinanserna är klart, men alla korrekta fakta måste upp på bordet, innan pratet om att arbeta längre skall kännas genomtänkt. Hela debatten kring ökad pensionsålder bygger på en rad missförstånd och direkta felaktigheter. Människors maxålder ökar högst marginellt.
Kvinnor har historiskt levt fem-tio år längre än män, men inte har dom haft högre pensionsålder för det.
Den stora skillnaden ur ett historiskt perspektiv bygger på, att allt färre dör i ung ålder. Detta gör i sin tur att median och medelåldern ökar.
Hela slutsatsen; att vi kan jobba längre för att vi "lever" längre är alltså falsk. Det är fler som
blir gamla - ja!, men det betyder inte att de som blir gamla orkar mer än tidigare.
Det faktum att politikerna genom att trixa med presentationen av statistik försöker lura befolkningen får
många, att dra öronen åt sig. Fram med alla fakta/underlag istället, sedan kan vi diskutera.
Denna fråga handlar egentligen om resten av skattepengarna vi kommer tvingas dra in under de extra arbetsåren och
alla vet vilket hål de är avsedda att fylla!

I en intervju i SvD varnar Kristersson nu för att andra generationens invandrare håller på att hamna i en ny form av utanförskap, vilket riskerar att bli ännu svårare att bryta.
 
Ulf: ”Vi lyckades verkligen inte med allting under regeringsåren. Men var det någonting som vi både tog på allvar och visade resultat inom så var det att bryta utanförskapet så som det såg ut då. Det är bara att titta på kurvan över sjukpensioneringar. Det är inte vårt största utanförskapsproblem längre. I dag är det långvarigt bidragsberoende bland människor som inte talar svenska och inte kommer in i det svenska samhället som är det mest akuta problemet. Integrationsproblemen är en tickande bomb, och de kommer att finnas kvar under mycket lång tid om vi inte gör något åt dem.” Ulf Kristersson: Det kan gå åt skogen

Han syftar på integrationen av nyanlända som han ser som Sveriges stora utmaning de kommande åren. Speciellt att få barn som växer upp i nyanlända familjer, med sämre förutsättningar, att lyckas i Sverige. Det är problem som politiker helt enkelt måste lösa.

Ulf i en TT intervju:
”Om man som politiker inte tar detta på allvar och lägger konkreta förslag som på allvar kan göra skillnad, då kommer väljarna inte att vilja prata om alla andra saker som också är viktiga.”

I grunden är det inga konstigheter, anser han. Människor med svårigheter ska få hjälp. Men det handlar om att anstränga sig, i såväl skolan som i arbetslivet. Det handlar om att stå upp för de värderingar som lagt grunden för Sveriges framgång. I Sverige arbetar man. Att leva på bidrag fast man kan arbeta är inte acceptabelt. I Sverige lär man sig svenska och följer svenska lagar.
Alla politiker i 7 klövern har ljugit så hårt om invandring i 25-30 år hur bra allt skulle vara med fri invandring! Nu har verkligheten hunnit i fatt. Man kan inte erkänna man ljugit, då attackerar man pensionärer i stället för arbetslösa invandrare!

Vi går mot en robotiserad och digitaliserad framtid med högre och högre krav på att ha förmåga att lära sig nya saker med stigande ålder.
Samtidigt pratar M
men även L, om enkla jobb. De är helt enkelt inte i fas med samtiden. Eller också är de, så enormt enögda att de utgår från sina egna jobb som består av eviga möten med bättre luncher och middagar.

Att M ökat så kraftig beror helt enkelt på ren desperation inom väljarkåren. Man vågar inte lita på SD, men vill ändå ha kraftiga förändringar.
Vågar man lita på M? Svänga hit och dit, inger inte förtroende och de nya hårdare kraven, kanske som tidigare kommer att omges av villkor och begränsningar som gör dem menlösa. Det räcker att minnas alla "historier runt herr Kristersson för att inse att mannen inte är särskilt trovärdig. Ulf Kristersson är Reinfeldt 2.0. Ny fasad, men samma innehåll och grundidéer.

1 kommentar:

  1. Var vänlig använd dig av killens efternamn och inte förnamn!
    Allvarligt!
    Men vad man än anser om Sveriges framtid: den lär bli fan så spännande.

    SvaraRadera