söndag 14 januari 2018

Är Sverige på väg att bli en fascist stat?

Den som någon gång sett Stefan Löfvén i en TV-debatt, har inte undgått denna mans favorituttryck! Med ett förslag om omfattande förändringar i Yttrandefrihetslagen och Tryckfrihetsförordningen, om dessa antas av riksdagen, kan Sverige bli den stat, med den ideologi som Löfvén föraktar så mycket! Joseph Goebbels jublar säkert någonstans i himlen, över vad som händer i Sverige.
Johan Westerholm
beskriver detta på Ledarsidorna.se:
På regeringens, och inom kort på riksdagens, bord ligger idag två omfattande lagförslag om förändringar i Yttrandefrihetslagen, YGL, och Tryckfrihetsförordningen, TF. Förslag som kommer få vittgående konsekvenser om de antas i sin nuvarande utformning. Skulle dessa röstas igenom kommer jag stå inför ett val. Att lägga ned Ledarsidorna.se att riskera att gå i fängelse eller gå i landsflykt. Dissident på riktigt, inte längre bara light-versionen. ”

Idag ger YGL ger ett stort skydd till vissa medier, tidningar och även i viss mån webbplatser. Förutsättning för att detta skydd, är att det skall finnas en ansvarig utgivare och i många fall utgivningsbevis. De tidningar som direktsänder (webb)radio eller TV, får automatiskt grundlagsskydd för sina webbplatser. Andra aktörer kan ansöka om utgivningsbevis för sin webbplats och därmed få samma skydd som massmediewebbplatser. Denna möjlighet nyttjas av bland andra Lexbase och ett antal kreditupplysningsföretag, men också av internetbaserade så kallade "alternativmedier" och nazistiska webbplatser som vill ha ett starkare skydd för sina publiceringar.

Den person som följaktligen ensamt ansvarar för innehållet på webbplatsen (den ansvarige utgivaren) är också den som kan ställas till svars för yttrandefrihetsbrott som hets mot folkgrupp, förtal, uppvigling med mera.
Lagar som detta har länder som Iran, Nordkorea och Turkiet. När t.o.m. Håkan Juholt har varnat för att Sverige håller på att avveckla demokratin och på sikt bli en diktatur, hoppas Foliehatten att ni som läser detta förstår, vilken väg Sverige håller på att ta!
Det är inte märkligt att ledande personer i mediebranschen MSM och SVT går i täten för att begränsa yttrandefriheten som vi haft i 250 år och är skyddad i Sveriges grundlag och i FN:s deklarationer för de mänskliga rättigheterna. Förklaringen ligger kanske i att de två stora mediehusen Bonniers och Schibsted, får större delen av presstödet och vill inte se en förändring, om det missgynnar dom, eftersom deras tidningar har blivit allierad med makten. Unikt i sitt slag i Europa!

Ett drag i detta sammanhang var att svenska tidningar i stort sett samtidigt tog bort möjligheten för läsarna att kommentera ledare, artiklar mm. Detta gjordes med motiveringen, att man inte ville främja näthatet och att man inte hade resurser att moderera inläggen. Givetvis var det order från ägarna att tysta folkets mening på ett enkelt och effektivt sätt.
Foliehatten tvivlar inte en sekund på, att nästa måltavla blir Internet. Vågar de stänga Trumps twitterkonto?

Demokratin och yttrandefriheten är under attack från flera håll. Vissa inskränkningar har redan gjorts. Hets mot folkgrupp lagstiftningen är en inskränkning i yttrandefriheten. Man konstaterar också, att inom EU har man inskränkt och är på gång att ytterligare inskränka yttrandefriheten, medan det är betydligt friare och bättre skydd för medborgarna i USA.

Det är logiskt, att den etablerade makten koncentrerar sig på att tysta avvikande röster på Internet. Endast där nås tillräckligt många läsare / lyssnare / tittare, för att bli ett hot mot etablissemanget. Det har som vanligt tagit några år för politikerna att inse, att de och MSM inte längre har monopol på sanningen och nu arbetar man ut motåtgärder och det går nu snabbt. Det verkar som om övervakningen ska delegeras till intresseorganisationer, NGOs och sociala media samt att straffen i huvudsak blir privatekonomiska, tillåten mobbning och medial lynchning. MSM trakasserar folk för deras åsikters skull. Expressen samarbetar med EXPO, Hanna Stjärne gav priset Guldspaden till kriminella Researchgruppen. Flera har mist jobbet för sina åsikters skull. Prästen Helena Edlund fick sparken från kyrkan, för att hon stod upp för kristna värden. Folk utesluts från fackföreningar för sin ”värdegrunds” skull. Det stora problemet är, att en överväldigande majoritet av folket är alldeles ointresserad av denna utveckling enligt tanken: ”Det är inget som berör mig.”
 
Socialdemokraterna har stöd av Vänsterpartiet som är det gamla kommunistpartiet med nytt namn. Vad kommunister tycker om yttrandefrihet och demokrati vet alla som inte är unga. MSM och SVT pratar ofta om Sverigedemokraternas ”rötter”, men mycket sällan eller aldrig om Vänsterpartiets kommunistiska rötter.
Foliehatten har trots ivrigt letande på nätet, för se vad Alliansen tycker om ändringarna. Tyvärr hittade han inte något. Ganska märkligt med tanke på att det är ett så kontroversiellt lagförslag som ändring av YGL och TF. Man förväntar sig faktiskt att oppositionen (Alliansen) ska agera resolut. Finns en oppositionen? Varför är ni tysta? Eller tänker Alliansen hjälpa regeringen(DÖ), att få igenom förslaget? En grundlagsändring kräver ett mellanliggande val.

SVT:s minst sagt kontroversiella VD Hanna Stjärne säger att hon vill att Google och Facebook ska vidta åtgärder, så att svenska folket får möjlighet att göra sitt val hösten 2018 utifrån fakta och inte utifrån desinformation. Att Public service inte är neutralt, kunde vi se i Opinion Live i veckan, när Jan Helin fick stå med rumpan bar, för SVT:s åsikter.
Ett annat hot är att skribenter kan uppleva ett hot, med de eventuellt nya lagarna för yttrandefrihet eller tryckfrihet. Enligt de nya lagförslagen kan det bli straffbart att sammanställa information från öppna källor. Det blir själva sammanställningen som kan bli straffbar.

Alla förstår att det är hatsajter som man är ute efter och i förlängningen omfattas alla som inte sjunger socialismens lovsång. Problemet för MSM och SVT är att alternativmedia har segrat. Panik på blodröda SVT och hos MSM. Något måste göras, och det fort. Det har varit tydligt länge, att denna regering inte skulle dra sig för att inskränka yttrandefriheten ytterligare. Den behöver ökas, inte minskas!

Antingen så har man yttrandefrihet eller så har man det på låtsas. I Sverige har vi den mycket märkliga lagen Hets mot folkgrupp. Det är inte yttrandefrihet. Den lagen måste bort. Sen måste man ha utgivningstillstånd för att yttra sig på nätet. Finns ingen anledning. Riksdag och regering omyndigförklarar svenska folket. Vad som händer när man hela tiden behandlar vuxna som barn? De beter sig snart som barn. Vi måste ha full yttrandefrihet. Det innebär inte att jag inte kan stämma någon som utpekar mig som brottsling, om jag nu inte skulle vara det. I dag är det ett brott, att säga att en brottsling är en brottsling. Det är rent Orwelliskt.

Socialisterna föraktar yttrandefrihet
en och vill öka skyddet för brottslingar. Det är kriminellt. Se hur de lyckades med konststycket att skattefinansiera SVT/UR, bara för att många lämnade skeppet.  
 
Det märkliga är att det är så tyst om förslaget från MSM, för det förtjänar mer uppmärksamhet. Det är rent ut sagt vidrigt hur utvecklingen för svensk yttrandefrihet ser ut, sedan flera år tillbaka. Små steg, alltid i samma riktning, för att få total kontroll över media och skaffa sig ett statligt åsiktsmonopol.

När det gäller ”fake news” behövs det ett sanningsministerium enligt makten, för att kunna hantera detta. Vad som är ”fake news” avgör makten. Sverige och EU riskerar att driva åt diktaturhållet och demokratin urholkas. Att hänvisa till demokratin som president Macron och Hanna Stjärne gör är bara en täckmantel. DDR betyder Tyska Demokratiska Republiken. Nordkorea heter Demokratiska Folkrepubliken Korea. Att kalla sig demokrat eller hänvisa till demokrati betyder inget. Det är innehållet som räknas.

En given kandidat för att leda ”sanningsministeriet” är justitieminister Morgan Johansson. Morgan Johansson är ansvarig för krisen och kaoset inom polisen och skulle som politruk, säkert lyckas bättre att hålla ordning på ”olydiga” bloggar och sajter på nätet. Stor polisbrist finns idag, men när det gäller ”olydiga” och icke-PK bloggar, kan man räkna med, att då finns det obegränsat med poliser och åklagare.

Det finns anledning att erinra om Vilhelm Mobergs version av demokratur:
”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar