måndag 8 januari 2018

Den store Zlatan!

Svenskarna är rasistiska enligt den evige martyren Zlatan? Zlatan Ibrahimovic intervjuas av franska Canal Plus och berättar om hur han hade det i sin tid i Malmö FF. Han berättar om hur jagad han känner sig idag och att svensk media borde stöttat honom istället för att dreva mot honom. Samtidigt nämner han att han vunnit flest Guldbollar, alltså en ekvation som inte riktigt går ihop.

Fick inte han gratis skolgång som alla andra? Fick inte hans alkoholiserade pappa leva på svenskarnas skattepengar? När han sedan får kritik för sitt enormt nonchalanta och egoistiska beteende, så är svenskarna rasister. Karln kunde vara lite ödmjuk och faktiskt erkänna att landslaget är bättre utan, än med honom. Sedan kan ingen ta ifrån honom, att han har varit en av världens kanske 20 bästa spelare, men aldrig världens bästa.
 
Visst är Zlatan en fantastisk spelare, vars karriär är en fantastisk framgångssaga och som fotbollsspelare, individuellt den bäste Sverige haft. Men det här med att Zlatan har "gjort så mycket för svensk fotboll!" Vad fan är det han har gjort för svensk fotboll menar han? Finns det nån annan i landslaget under 2000-talet som det fjäskats med lika mycket som Zlatan? Henke Larsson och Fredrik Ljungberg möjligtvis, men inte i närheten av fjäsket mot Zlatan. Det är tydligt att karriären är på sista versen och då passar han på och rasistförklarar Sverige.

Vinn nånting stort på riktigt innan du öppnar käften! Nu ser vi ännu en gång hur lag som Zlatan spelat för och misslyckats sedan blommar ut och börjar prestera när divan Zlatan lämnat!

Landslaget har aldrig varit så dåligt som det var under Zlatan-eran. Sedan han blev storstjärna på riktigt (dvs efter VM 2006), så har det varit idel missade VM och totala fiasko-EM. Första VM-kvalet efter att han har slutat så går Sverige till VM. Så om något har han varit ett sänke för laget. Han har knappast lett oss till några framgångar.
Han har knappast heller marknadsfört Sverige som fotbollsland. Hur många runt om i världen vet mer om svensk fotboll tack vare Zlatan? Inte många... Han har varit fantastiskt bra på att lyfta sitt eget varumärke, men kom inte och säg att han har lyft svensk fotboll.

Att han har vunnit så många guldbollar är imponerande. Men sluta säg att han har betytt något för Sverige. Det har han inte, vi har haft mängder av spelare som betytt mer för vårt land än den gode Ibrahimovic.
Kan det här uttalandet, och framför allt tajmingen, ha att göra med att Sverige gick till VM utan Zlatan och att svenska folket inte vill ha tillbaka honom i laget? Är han bitter för att han inte fick bli hjälten och att allt fler inser att han i själva verket var ett sänke för landslaget?
 
Ganska otroligt av honom att spy ut detta när det är just motsatsen som givit honom chansen att nå dit han gjort. Detta, samtidigt som media inte gjort annat än att pussa hans fötter och givit honom massa icke-förtjänade pris. Stanna utomlands, ingen vill ha dig här.
Zlatans uttalande om att Seger skulle få en damcykel som han signerat skulle ingen svensk komma undan med. De skulle hudflängts i pressen i åratal. Vem minns inte Lustigs "fittor" om italienska fansen som skändade gästerna under nationalsången. Det var nästan mer fokus i MSM på Lustig, än bedriften att nolla Italien på San Siro.

Är Zlatan själv är rasist? Han har aldrig sjungit med i svenska nationalsången under alla år i landslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar