tisdag 2 augusti 2016

Är Jonas Sjöstedt en ”Åsa-Nisse marxist”?

Nästa år firar Vänsterpartiet 100 år som parti. Redan har man så smått, startat med att försöka städa upp partiet mörka historia.
Vänsterpartiet försöker nu via Jonas Sjöstedt i en artikel i Flamman som utkom den 15 juni, befria sig från sin tidigare historia och tvätta sin byk.

P
artiet vill på detta sätt inte belastas med den kvarnsten, som alltid funnits där.
Jonas Sjöstedts har också drabbats av ”russofobin” och han försöker på alla sätt smutskasta Sovjetunionen. Att alla hans tidigare partiledare hyllade Sovjet, tycks ha gott förbi Sjöstedt.

I sin artikel visar Jonas Sjöstedts sin totala avsaknad av elementär analys och uppslutning. Det framgår med all tydlighet, att artikeln är en grov osaklig högerpropaganda om Sovjetunionen. Den är en skam för Vänsterpartiet och har ingenting med socialism att göra.

Jonas Sjöstedt hade istället vunnit respekt, om han istället gjort en elementär analys av Sovjetunionen, åtminstone på den nivå som görs i de läroböcker som använts på svenska universitet och av den borgerlige f.d. statssekreteraren och Moskvaambassadören Sven Hirdman.

Ett socialistiskt parti bör verkligen ta fram bra exempel på den klasskamp som fördes och förs. Att ta fram bra exempel från historien, skulle gagna deras sak.
Nu blev det bara ”pannkaka” av hans
artikel i Flamman.
Till ”råga” på allt, får partiet som vanligt, fira 100-årsjubileumet, utan en ministerpost.

Det kan inte vara roligt för ett parti, när deras partiledare som skall vara socialist, att han har så ringa och dåliga uppfattningar om historien. Det inte Jonas begriper är att:
”Socialismen var bra för Ryssland, men Ryssland en katastrof för socialismen”

Sjöstedt låter mer och mer som en ”Åsa-Nisse marxist”…och kanske har han alltid varit det?

Varför han
är partiledare för Vänsterpartiet är en gåta, men han är väl som alla andra politiker, att det är en födkrok, dessutom välavlönat. Efter hans tid i Bryssel som EU-parlamentariker, tyckte han att arvoderingen var alldeles för hög. Medan han satt där var det inget problem med arvoderingen.

Det som kallas
Vänsterpartiet idag har totalhavererat som parti och den ursprungliga ideologin är som bortsopad. Många av deras riksdagsledamöter uppträdande i Riksdagen kan skarpt ifrågasättas. Deras hat mot ett demokratiskt val parti finns det ingen spärr för.
Det man starkt kan ifrågasätta är varför detta parti blivit ”rumsrent”! Deras ideologi har inget att göra med demokrati.

De enda som numera har kvar socialism på sin agenda är några små ytterlighetspartier långt ute på vänsterkanten.
De har inte ens bemödat sig, med att ta bort order kommunist från partinamnet.

När man läser partiprogram från alla partier inser man hur urvattnade de blivit. Bland partiprogrammen utmärker sig Socialdemokraternas tydligt, efter att
Stockholms-falangen inom partiet tagit över.
Att
socialdemokraterna snart kommer att bli ett litet 10% parti är inget som bekymrar den nuvarande S-ledningen, så länge man kan sitta kvar vid köttgrytorna.

Kort historik
Vänsterpartiet-Kommunisterna
är en lång historia om maktkamp och splittring!
Deras historia i Sverige fram till idag är en dramatisk historia om splittringar och inbördes kamp! Ibland är det svårt att hänga med i alla splittringarna!

Partiets gav en del skrifter på tjugotalet och det är en kuslig läsning. Stalins och Lenins uppmaningar till massmord och deras demokrati och hat, översattes till svenska och gavs ut på eget förlag. Det svenska partiet försvarade och bortförklarade sovjetiska massmord.

Mindre känt är att partiet gav stöd år Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark och även Sovjets invasion av Baltländerna.
En mer fullständigt historik finns att läsa här.

Intressant är att antirasister och kommunister/socialister numera slåss inbördes om vem som är den bäste antirasisten, vem som är mest solidarisk och vilken hudfärg som är mest drabbad.
Vi får se vad som händer nästa år med partiet 100 års jubileum. Smartast hade kanske varit att Vänsterpartist hade minimerat sitt firandet. Vid ett allt för stort firande är risken stor, att det sämsta kommer fram från deras mörka historia. Det skulle inte främja Vänsterpartiet speciellt mycket. De längtar ju het efter en ministerpost och den mörka historien skulle kanske kunna stjälpa allt.

När jag besökte Kina häromåret berättade guiden som varit i Sverige, att inte förstod oss svenskar som röstade på
Vänsterpartiet.
Guidens ord ringar ännu i mina öron: Kommunister var/är de största slaktarna i världshistorien – nazisterna var i jämförelse bara fromma lamm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar