fredag 5 augusti 2016

Små grodor hoppar ur Annie Lööfs mun i en aldrig sinande ström!

På 70-talet exploderade partiorganisationerna. Alltmer partifolk kunde få jobb inom politiken. Även ungt folk – den politiska broilern var född.

Annie Lööf har aldrig aldrig haft ett vanligt jobb. Hon gick direkt in i politiken.

Politiker som Annie, utan annan erfarenhet än politik har helt enkelt haft svårare att begripa och ifrågasätta sin omvärld än sina föregångare. Om man inte begriper sin omvärld är det svårt, både att identifiera och att hitta bra lösningar på samhällsproblemen. Inte heller har man någon erfarenhet av hur vanligt folk har det.

Redan idag ser vi att politiker utan erfarenhet från golvet har slut på idéer och hur saker och förvaltning fungerar. Frågan är vem som levererar idéerna åt dem? Förmodligen starka särintressen? Har de så kallade lobbyisterna tagit över?
Vem värnar
egentligen allmänintresset, vem ser helheten? Inte är det politikerna i alla fall.

En annan sak som många reagerat över är att partierna inte har någon som helst koll på vad folk tycker, när man lägger sina förslag.
Inte heller förstår folk varför politikerna försvar och låter totalt misslyckade verkschefer sitta kvar. Är de som de tre aporna,
döva - blinda - utan hörsel. Dan Eliasson, varför får han sitta kvar?

Annie Lööfs alla ”grodor” kan kanske förklaras med att hon aldrig haft ett arbete och hon förstår inte hur saker och ting fungerar. Därför har det blivit mängder av grodor som hoppat ur hennes mun i en aldrig sinande ström och det tar aldrig slut.

I årets Almedalsdag för Centerpartiet
är hennes tal om klimatförändringarna en obestridlig etta på listan.
Det är skrämmande att en partiledare är så okunnig.

Installationstalet
Det verkar som alla yrkespolitiker, verkar lida av samma sjuka som Annie Lööf. Idag saknar nästan alla partiledare djupa och insiktsfulla, ideologiska och övergripande diskussioner om vårt lands tillstånd och framtid.
Den har istället ersatts av politiskt korrekta klyschor, sentimentala anekdoter och intetsägande påståenden.
Men det är klart att Annie Lööf har fört den politiska korrekthetens ”floskulösa” språkbruk till nya och oanade höjder. Där står hon i en klass för sig själv.

Efter sitt installationstal som partiledare skrev Expressen den 29 september 2011

”Annie Lööf, vilse i flosklernas land”

Expressen:
”Hur skall man förklara den floskulösa tomhet som präglade Centerledaren Annie Lööfs linjetal? Allt är möjligt! tjoar hon. Sverige behöver ”en visionär färdplan och genuina värderingar.” I motsats till [vadå] – oäkta värderingar? Centerns politik ska ha ”en tydlig adressat: Framtiden.” Och: ”Ersätt Jante med Kunna själv!
Det borde vara utsläppsskatt på sådant skitsnack. Centerledarens tal dignar av tomma klichéer, dånar av brist på politisk konkretion. Hon förefaller oförmögen att säga någonting genuint om samhället. Det är som om verkliga människor med verkliga, knökiga liv är något hon betraktar från ett väsentligt avstånd”.

Några av grodorna
2012-05-01
Jag tror att det är väldigt svårt att ställa upp ett strikt diktatur- eller demokratikrav i vapenexportlagstiftningen. Det är väldigt svårt att göra den definitionen. Vad är Kina till exempel? undrade Annie Lööf
2012-08-04
I samband med Pridefestivalen i Stockholm föreslog hon att den ettåriga karenstiden för homosexuella att ge blod ska tas bort. Det kritiserades hårt av RFSL.
Kollegorna i regeringen blev skitförbannade.

2012-08-09
Aftonbladet avslöjade att Lööfs departement ätit och druckit gott för skattebetalarnas pengar, 350 000 kronor sedan hon tillträdde. Precis på samma sätt som Tillväxtverket. Men snabbt försökte hon gå först ut med nyheten då Aftonbladet kommit på Annie Lööf med händerna i syltburken.

2013-01-17
Fridolin är kritisk till att så få skolor köper in närodlad och ekologisk skolmat, vilket han påpekade i en replik på Annie Lööfs anförande.
Annie Lööf svarade med att kalla MP-språkröret dåligt påläst och förklarade att kommerskollegium, Sveriges myndighet för utrikeshandel och handelspolitik, tagit fram en handbok, där man ger rådet att upphandla ekologisk och närodlad mat.
Men kommerskollegium har inte gett några råd att upphandla närodlat och ekologiskt. Tvärtom, myndigheten är kritisk mot att upphandla närodlat, eftersom det kan strida mot EU-rätten.


2013-03-22
Vår agenda är tydlig. Jag har sagt det förut, men tänker fortsätta säga det tills neonskylten tänds. Vi behöver göra det ännu billigare att anställa. Vi behöver göra arbetsrätten mer rättvis och flexibel, inte en barriär mot anställning.

Hur kan Annie Lööf överhuvudtaget komma med förslag kring förändringar i arbetsrätt om Annie Lööf inte vet hur det fungerar? Hur kan Annie Lööf säga att ingångslönerna måste sänkas när hon sitter i Regeringen?
Vet inte Annie Lööf att löner m.m. sätts av arbetsmarknadens parter, inte av Riksdagen/Regeringen.

2013-03-23
Det finns miljövänliga bilar?
Man måste också fråga sig hur det är ställt med hennes tankeförmåga när hon påstår att det finns miljövänliga bilar. Hur skulle det överhuvudtaget kunna vara möjligt att en bil kan vara bra för miljön? Alla fordon belastar naturligtvis miljön. Sedan är det förstås skillnad i graden av belastning. Detta fattar vanligt folk rätt omgående. Annie Lööf har inga kunskaper och är inte påläst i ämnet bilar.

2015-01-12
”Jag äter hellre upp min högra sko, än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna.”

Om hon hade sagt ”min hatt” ändå. Man dricker champagne ur damskor – hattar är det man äter!
2015-12-06 DN
  ”Människors frihet viktigare än svenska system.
I början på artikeln står även detta…..
”Annie Lööf riktar kritik mot regeringen och sina kolleger i Alliansen för svagt ledarskap under flyktingkrisen. Centerpartiets ledare gör klart att hon är ”helt främmande” för att sätta en gräns för antalet asylsökande.”
Hur kan man bli så förbannat korkad att man på fullt allvar försöker förneka något som finns inspelat på både bild och ljud media!

Almedalen 2016-07-03
Alla jobb behövs! Med vårt förslag kan uppemot 80.000 nya jobb skapas!
Annie - ”enkla jobb” är ju vad företagarna i Sverige de senaste 15 åren har försökt spara in på utgifterna för, så vem ska betala för dem?
Ska jobben skattesubventioneras? Ska företagarna dessutom slippa
arbetsgivaravgifter för jobben? Då är initiativet fullständigt bortkastat?

Almedalen 2016-07-03
Också bokstavligen har världen feber. Temperaturen stiger. Klimatförändringarna fortsätter. Torkan breder ut sig.
Vi spelar ett spel med planeten som insats.
Om vi inte lyckas hejda klimatförändringarna kommer världen se annorlunda ut.
Grönland kommer förloras. Slukas av havet när vattenytan stiger.
Korallreven utraderas. Arktis sommaristäcke vara ett minne blott.
Här hemma kommer det råda dricksvattenbrist, särskilt i södra Sverige.”

Grönlands högsta berg är 3694 meter. Om det skulle slukas av havet och stiga 3694 meter som du påstår skulle hela Sverige översvämmas och övriga Europa ända till Alperna!
Då kommer det inte bli någon dricksvattenbrist i södra Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar