tisdag 9 augusti 2016

Varför har vi en flyktingkatastrof?

Under hösten 2015 kom det in fler än 10.000 asylsökande i veckan till Sverige. Politiker visste inte till sig av välvilja. I media kunde man se hur de hälsades välkomna på Malmö tågstation av frivilliga som delade ut bullar och kaffe.

Allt förevigades av media och i reportage i SVT. Reportagen
visade
hjärtskärande scener från Medelhavet och från vattnen
kring Indonesien. Båtflyktingar i tiotusentals förlorar sina liv i vrak
till båtar.
Människosmuggling göra stora affärer och ”
håvade” in kopiösa mängder av pengar, på dessa flyktingar. Att det dör tusentals flyktingar på havet, rycker de bara på axlarna åt, ”business as usel” är ledordet.

Alla andra nyheter fick stå tillbaka för att folket skulle indoktrineras och att svenska folket skulle öppna sina hjärtan.

Solidariteten bland vänsterfolket var enormt och det var inget
hejd på välviljan och godhetsapostlarna jublade.

Både de och alla medier låtsades hela tiden, att det enbart handlade om en flyktingkatastrof i Syrien.
Men inte en av dessa humanistiska politiker
eller media sade med ett enda ord, om att stoppa kriget i Syrien.
Krigen är orsaken till den stora migrationsvågen.
Det
var ett förnedrande spel för galleriet, medan människor dör i drivor och nya hundratusentals flyr kriget.
Bara kriget i Jemen, som ingen i
Sverige har protesterat mot, har drivit 500.000 från sina hem, och dessa humanistiska mänskliga vänster vännerna, säger inte ett enda ord.
Medias hyckleri
Klart
att media vill indoktrinera oss! Man undrar varför? För att som media köra på i gamla hjulspår, utan att de ens försöker förstå problemet, orsakerna och integrationen, är inte hållbart i längden. Folk tröttnar på att bli matade med variationer samma tema.

Dessa åtaganden är så omfattande att rekordmånga människor år efter år har tagit sig först över Medelhavet, och därefter genom hela Europa, för att söka asyl i ett kallt och mörkt land i världsdelens norra utkanter. Omhändertagandepolitiken har emellertid inte bara fungerat som asylmagnet, utan dessvärre också varit
det enda vi haft att erbjuda. Den svenska politiken har effektivt utestängt de utomeuropeiska invandrarna från arbetsmarknaden, och politikernas vilja att genomföra de reformer som nu blivit helt nödvändiga har varit obefintlig.
 

Flykting katastrofen är inte någon naturkatastrof.
Siffrorna talar
sitt tydliga språk!
I slutet av 2013 räknade FN: s flyktingorganisation med 16,7 miljoner flyktingar.
Fem miljoner av dem var palestinier.
Övriga 11.700.000 kom 58% från fyra länder: Afghanistan, Syrien, Somalia och Irak.

Sedan dess har antalet flyktingar från Syrien ökat och FN uppskattar
ytterligare 4 miljoner flyktingar, förutom de 6,5 miljoner internflyktingar.


Orsakerna
Saudiarabiens krig mot Jemen, som stöds av USA,
har under loppet av några månader drivit iväg 500.000 internt i Jemen. I svensk media är detta, ”det glömda kriget”!

Krigen i Afghanistan, Irak, Libyen, Jemen och Syrien som indirekt eller direkt framkallats av amerikanerna och deras allierade, där även Sverige har deltagit, är den främsta orsakerna till den nuvarande katastrofala flyktingsituation.

En annan problem är alla immigranter från Afrika som ser sin framtid i Europa. De har inga andra skäl än ekonomiska.
Kontrollen över oljan spelade också en viss roll, när krigen startades, tills priset störtdök på oljan.
Världen
s flyktingproblemet är först och främst orsakat av krig som våra allierade leder och igångsatt.


Hycklande politiker
Alla dessa politiker och experter har som ett lämmeltåg besökt morgonsoffor eller Agenda för att uttrycka sin sympati för flyktingarna. Det fanns inget tak på för många vi kunde ta emot.

Inte en enda kritisk fråga från någon av reportrarna om bakgrunden
till denna katastrof. Istället ”jamsade” man med. All media till
ät politikerna genomföra denna förnedrande cirkus.

Sverige gick in i kriget i Afghanistan och har stött USA: s krig i Irak, Libyen och Syrien. Irak har delats upp och landet är förstört till oigenkännlighet.
Sverige stöder oppositionen i Syrien men korrekt benämning är jihad, som skadat och nästan helt förstörd ett land som visserligen är en diktatur.
Syrien fungerade ändå, ett säkert sätt. Det är kriget mot Assad som har skapat flyktingkatastrofen i Syrien.

Irak och Syrien
som är det den mänskliga civilisationens vagga. Det var där som den agrara revolutionen hade sitt genombrott.
Det var där städer, matematik och avancerad handel inträffade. Området har upplevt otaliga krig, men ingen så helt förödande och hänsynslös
t som nu.

Pentagon, CIA och Vita huset har sett till att utrusta olika grupper. Det absurda har inträffat, att en grupp som utrustats av CIA, strider mot grupper som utrustats av Pentagon. Dessa strider belyser på ett mycket bra sätt, hur lite kontroll de amerikanska underrättelseofficerare och militära planerare har, över de grupper de har finansierat och tränat i den bittra syriska inbördeskriget.

USA:s inblandning har medfört, att olika fraktioner av islamistiska statens militanta grupper strider mot varandra. Det ser ut som om att USA:s vänstra hand  in har kontroll, över vad den högra handen gör! Helt otroligt egentligen!

Libyen
Muammar Khadaffi styrde över Libyen i mer än 40 år. Han störtade 1969 den libyske kungen i en oblodig statskupp och upprättade en republik. Officiellt stod hans regim bland annat för jämställdhet mellan könen, och Khadaffi omgav sig med kvinnliga livvakter för att visa hur feministisk han var.
Libyens regim
kritiserades för att vara en hård diktatur och under Khadaffis styre stämplades Libyen som en paria-stat av länder i väst.

Under 2000-talet etablerade
Khadaffi plötsligt närmare relationer med väst, han utlämnade de misstänkta för terroraktionen Lockerbieaffären. Efter Irakkriget  2006 - välkomnades en inspektion av landets kärnvapenprogram.

När Arabvåren 2011 utbröt i februari drabbades även Libyen av massiva protester mot Khadaffis styre, vilka besvarades av kraftigt våld från armén och av Khadaffi anlitade legosoldater.

Vem satte igång dessa demonstrationer kan man spekulera om. Den stora anledningen kan också vara att Khadaffi försökte införa en gemensam afrikansk guld valuta styrd av priset på guldmarknaden. Meningen var att man endast skulle handla med den afrikanska guld Dinaren - ett drag som skulle ha kastat världsekonomin i kaos. Afrikanska nationer skulle äntligen ha haft befogenhet att föra sig ur skuld och fattigdom och endast handel med denna dyrbara vara. De skulle äntligen ha kunnat säga "nej" till extern exploatering.
Givetvis var inte USA intresserade av detta, eftersom dollarkurs styr hela världsmarknaden. Det kan vara huvudorsaken till att USA och Nato ville störta Khadaffi.
Med
Arabvåren gav det USA ett ypperliga tillfället, att få bort honom.
Muammar Khadaffi mördades av sitt eget folk med hjälp av USA, Frankrike och England. Även Sverige var med och bombade med svenskt flyg och understödde rebellerna i inbördeskriget i Libyen. Särskilt Kina och Ryssland har kritiserat Nato, för att de överskridit sitt mandat.
Inbördeskriget pågick i ungefär i ett halvår, med omfattande strider i flera centrala städer. Idag är Libyen i princip tvådelat med maktcenter i både öst och väst.

Efter det att Khadaffi
störtades inträdde det stora kaoset i Libyen. Den humanitära katastrofen började nu utspelas Medelhavet.
Först efter det Khadaffi hade störtas insåg man vilken stabilitet han var i denna del av Medelhavet. EU hade dessutom betalat stora summor för att Khadaffi skulle hålla ekonomiska flyktingar borta från Europa. Allt detta försvann när han störtades.

Nato förstörde Libyen och gav fria händer åt jihadister som nu kontrollerar stora delar av landet.
Irak
Den 20 mars 2003 inleddes invasionen av Irak med att USA och Storbritannien anföll Bagdad med flyg och missiler. Efter det att Saddam Hussein stör
tades utbröt ett inbördeskrig mellan Sunni- och Shiamuslimer. En stor del av Iraks Sunnimuslimer hade varit medlemmar i Saddam Husseins Baathparti och hade gynnats av Saddams regim.
Kurderna i norra Irak såg också nu sin chans, att försöka bilda en egen stat.

I juli 2009 lämnade de sista brittiska trupperna Irak och USA:s sista stridsförband åkte hem augusti 2010.

Den nya regeringen
som tog över efter USA:s/Storbritanniens uttåg, fick en Shiamuslimsk majoritet. Detta maktskifte skapade en konflikt mellan statsmakten och den Sunnimuslimska minoriteten. Konflikten tillsammans med den västliga ockupationen av Irak la grunden för framväxten av IS.

IS växte och erövrade stora landområden i Irak.
I juni 2014 deklarerade IS att de har etablerat en islamsk stat – Kalifat - i de områden de har kontroll över i Irak och Syrien.
Irak är idag ett land i kaos.

Hjälp - men hur?
Politiker och hjälporganisationer diskuterar häftigt om "vi bör hjälpa dem hit eller dit."
Men inte en av dem, inte en enda, säger att vi måste stoppa dessa krig.
Att många syrier vill leva i Syrien är ställt bortom allt tvivel.

USA, Turkiet, Saudiarabien och andra oljediktaturers stöd till jihadisterna i Syrien har förlängt kriget och gör det omöjligt för fler människor att leva.
Efter Rysslands inträde i kriget har situationens vänts till Assads fördel. Flera av de stora aktörerna har äntligen insett, att Assad är en viktig faktor i det framtida Syrien.

Ryssland sitter med trumf och kan bidra till en förhandlingslösning, eftersom de i princip kan avsätta Assad, om det finns en annan kraft som
Ryssland accepterar. Men då krävs det att USA och de allierade sätter sig vid samma bord som Assad.

Flyktvägar till Europa
Den centrala medelhavs rutten
Den politiska instabiliteten i Libyen under några år gjorde det blivit lättare att passera landets gränser, och att ta sig vidare från kusten upp emot Italien. Fortfarande är det en rutt som fungerar någorlunda och den är den enda vägen över till Europa via Italien. Med IS intåg i Libyen är framtiden osäker för denna rutt.

Östra Medelhavsrutten - Turkiet
Fram till 2012/13 fungerade denna rutt via Bulgarien. Ett högt och kraftigt elstängsel sats upp och den blev då stängd. Turkiet övertog denna rutt och gav fri lejd till alla.
Efter en överenskommelse med EU har denna rutt blivit stängd.

Flygrutterna
Via flyg har 3 500 syriska asylsökande anlänt till Arlanda, de flesta kommer från andra EU-länder och Turkiet.

För att få slut på krigen och flyktingströmmarna måste de stora aktörerna sätta sig vid förhandlingsbordet och komma fram till någon lösning.
Ett annat problem som också måste lösas är Afrikas situation. Kontinenten har enorma natur tillgångar som bara väntar på att exploateras. Får man igång detta skapar man också mängder av nya arbeten.
Man pratar inte så mycket om den enorma befolkningstillväxten som skett under de senaste
40 åren i Mellan Östern och Afrika. Följden har blivit att många länder inte längre kan och vill försörja sin egen befolkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar