lördag 17 december 2016

Är 1000 ryska idrottare systematisk doppade?

I slutet av förra veckan kom en WADA-rapport av Richard MacLaren.
Richard MacLaren:
"1 000 ryska idrottare inom 30 olika sporter är inblandade i den systematiska dopningshärvan. Bland annat har urinprov bytts ut under Sotji-OS och flera av de ryska medaljörerna hade manipulerade tester."
I veckan har både TT och synnerligen oseriösa SVT gått ut med att 31 ryska skidskyttar är dopade. Man tar sig för huvudet över deras totala brist på objektivitet . Det vi serveras nu, är ”värre” än de värsta ”osanningar” Kreml kunde hitta på.
Förvånande är att tom Björn Ferry ”svalt” denna rapport som sanning. Han om någon borde känna till hur dopingtester går till och vilka krav som ställs
för att man skall fällas för doping.

Wolfgang Pichler var anställd som rysk landslagstränare 2012-2014:
”Jag kan säga att mitt team var rent. Vi hade inte så bra resultat, men vi var ett rent team.”
Alla som tar sig tid och läser rapporten inser ganska snabbt, att den är full av lösa antaganden. Inte ett enda bevis eller belägg finns i rapporten för att det finns 1000 dopade ryssar.

Alla manipulerade dopingprov är inte samma sak som en dopad ryss per manipulerat prov. Det fattas en hel del info för att knyta någon individuell idrottare till dopning. För att det ska bli juridiskt krävs A och B-prov tagna vid olika provtillfällen.

Det enda bevis och stöd för att förfalskningar ska ha skett på ryska WADA:s labb är vad som uppges av en tidigare rysk topptjänsteman. Han uppgav att 4 ryska guldmedaljer och 1 silvermedaljör i Sotji-OS hade manipulerade dopningsprover och att två ryska damhockeyspelare hade manligt DNA i sina urinprov. Låter lite som herrcyklisten någon på 80-talet som visade sig vara gravid.
Han arbetar nu för den västliga idrottsbyråkratin.

Var och en som anstränger sig det minsta om objektivitet kan plocka fram WADA:s egen dopingstatistik:
Det är inte första gången som MacLarens försöker att koppla ryska dopingfall till den ryska regeringen och Putin!

Om man tittar på statistiken borde man kanske istället syna andra länder än Ryssland. Men det kanske inte är lika intressant och framför allt ger det inte lika stora rubriker i svensk MSM som när det kommer fram något som är negativt för Ryssland.

En som helt tappat fattningen är Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet. Utan att ens ha läst rapporten gick Björn Eriksson blixtsnabbt ut i media och "mådde illa".

Han satte sitt och Riksidrottsförbundets namn i pant på MacLaren-rapportens
trovärdighet. Han förklarade sig vara"illamående" över den "systematiska dopingen" i Ryssland.
Det man kan fundera över med vilken rätt svenska idrottsbyråkrater är ute och gapar mot Ryssland?

Hur mycket vet Björn Eriksson om svensk doping? När besökte han senaste ett svenskt gym, där folkdopingen pågår dygnet runt.


Det man också kan fundera över är varför Björn Eriksson inte är ute och gapar om norsk skidåknings doping.
Till skillnad från den ryska är den norska bevisad att nästan 50% av det norska skidlandslaget har astma. Flera norska storåkare har åkt fast i både A och B-proven.

Astma medicinering innebär att medicinen stärker andningen, vilket gör att du andas lättare. Är detta den nya dopningsmetoden?
Norrmännen hade satt detta i system de senaste åren. De hade i sin servicebil vid tävlingar ett speciellt rum för inandning av astmamedicin. Det man kan fundera över är hur detta påverkade prestationerna hos det norska landslaget de senaste åren.

I en debatt inför en tävling i höstas mellan de svenska och norska landslagsläkarna, deklarerade den svenska läkaren att astmamedicin endast gavs till de svenska åkare som är bevisat sjuka i astma och att detta sker på sjukhus.
Kan det vara så att den gamle betongsossen Eriksson liksom det övriga ledargarnityret i S bestämt sig för medvetet närma sig M och ta ifrån dem ”russofobin” för att försöka använda den i kommande val?
Det verkar inte bättre när man ser vilka uttalanden Löfvén gör om Aleppo i Syrien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar