söndag 4 december 2016

Idag den 4 december går Österrike till val!

Söndag den 4 december avgörs det Österrikiska presidentvalet, svensk statsradio har redan förklarat att det står mellan ljuset och mörkret, dvs. vänster och höger.

Reportern berättade att hon befann sig i ett arbetarkvarter i Wien. Reportern betonade flera gånger att det var arbetare
som skulle få komma till tals, precis som media gör när de ska diskutera med SD-anhängare, så att lyssnaren får klart för sig att det rör sig om outbildade och skitiga intervjuoffer.

Väl inne i arbetarkvarteret hittade reportern en skränig gubbe som, mellan tuggorna av surkål och knödel, meddelade att det var nog med utlänningar i Österrike. Under hela intervjun hade reportern dessutom lagt sig till med en dov röst som speglade den hotfulla situationen. Svenska media lär sig aldrig att hålla tyst när de borde göra det.

Att det är en högerpopulist som har chans att vinna är rasistiskt och det ligger helt i linje med hur svensk media överlag beskriver all konservativ politik.

Om det nu är populism, varför handlar det då allt som oftast om partier som kämpat i många år om makten, växt från små, nästan obetydliga partier, för att sedan börja växa rejält mot slutet. Deras politiska grundbudskap är oftast oförändrat. Sanningen borde istället vara att etablerad vänsterstyrd media lyckas med sin repressiva agenda och det är först genom internets genomslag i kombination med att partierna blivit tillräckligt stora för att uppmärksammas, som folk inser att den konservativa politik dessa partier representerar är något som tilltala
r dem.

På söndag är det ett
stort test för Europa, det första valet i den postmoderna och kulturmarxistiska Europa där det finns chans att en riktigt konservativ politiker, Norbert Hofer, har en reell chans att vinna. Kan han lyckas med att göra en Trump?

Valfusk med poströsterna avgjorde till hans motkandidats fördel förra gången. Van der Bellen, en avdankad marxist som sedan
ledare för Miljöpartiet. Det valet blev ogiltigförklarat, nu är det upp till bevis. Vinner Hofer är det ett starkt signalvärde.

Men svensk media kommer naturligtvis, som vanligt, att beskriva det som en katastrof, återgång till mörkret, och populismens vinst över förnuftet?

Svensk media glömmer en viktig sak: Det är befolkningen i Österrike som röstar och det är deras beslut man får respektera och inte reportens politiska synpunkter.

Kommer folk i Sverige att få sig en tankeställare? Ger det medvind för konservativa krafter
i Österrike?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar