onsdag 28 december 2016

Kvällspressens nya ”älskling” Annie Lööf!

Annie Lööf har blivit medias nya älskling efter Gudrun Schyman. När hon intervjuas får hon inga motfrågor på sina världsfrånvarande uttalanden. Hennes partikamrater och supporters vet inte till sig, över de förmodligen tillrättalagda opinions siffrorna från några av instituten. Efter varje sådan höjningen befinner sig partikamraterna i en euforisk värld. Hyllningarna till ”den nya älsklingen” på FB och andra medier når nu oanade höjder. Centerpartisterna drömmer om nya höga siffror i kommande val.

Vad har då Annie åstadkommit så att kvällspressen går i ”spinn?”
Egentligen ingenting mer än märkliga uttalanden och en historierevisionism!

Annie Lööf;s anseende är märkligt. En liten skorrande tjej som börjat lämna floskelstadiet. Är det gamla tanter som röstar på henne. - "hon ser väl trevlig ut"?! Med ungefär den motiveringen.

Vi är mer halvvägs till valet 2018. Om C fortsätter att vara det udda allianspartiet, som riskerar att spräcka Alliansen, då blir man utstött och har att välja på att samarbeta med S eller att gå en egen ökenvandring, precis som SD. Då torde valet vara enkelt.
Vad är litet historierevisionism mot statsrådsposter?

Folk på Twitter retade Annie Lööf lite väl mycket om hennes tidigare uttalanden från 2011 om att Sverige skulle kunna ta emot 10 tals miljoner invandrare från MENA-länder.
Men
hon röt till ordentligt! ”Vad är detta för trams ni sprider? Inget jag eller C tycker eller har sagt. Sluta sprida lögner.


Börjar Annie Lööf svänga till en mer nykter inställning vad gäller invandring?
Uppenbart är att C sakta men försiktigt försöker svänga i frågan, väldigt försiktigt. I synnerhet jämfört med för några år sedan. Det kan mycket väl vara så att man söker en gemensam linje inom borgerligheten. Och då måste även C vara med här.
I denna process krävs det faktiskt av Annie Lööf att utföra lite historierevisionism för att inte bytas ut, mot en mer nykter partiledare för C.

Nyligen sa Annie Lööf att hon höll med SD om att avskaffa välfärden för invandrare. (FB) Annie Lööf (C) håller med SD om att avskaffa välfärden för icke-medborgare.
 
Hon har nog inte i grunden ändrat åsikt i frågan, men hon inser att om hon på minsta sätt antyder något sådant som C-företrädare tidigare framförde, så är hon kokt. 

Sverige är inte i ett politiskt läge just nu, att driva på om fri invandring. Utom i MP och V, så inser alla att landet dignar under bördan och att behöva bli påmind om tidigare stolligheter är både pinsamt och politiskt riskfyllt.
 
I Centerpartiets eget migrationspolitiska program dras paralleller till Kanadas modell för arbetskraftsinvandring. Och omräknat till svenska förhållanden skulle det innebära att Sverige är ett land med 40 miljoner invånare.

Lööf har tydligen totalt missat att Kanadas faktiska invandringspolitik, när det gäller inflyttning från Mellanöstern, Latinamerika och Asien, inte från USA, under de senaste femtio åren har varit mycket mer restriktiv än den svenska.
Om man tittar på hur Kanada agerar så måste det till större delen kallas ”cherry-picking”, de väljer att släppa in de som är kvalificerade, kunniga och självgående. Inget flyktingsnyft som ideologi. Dessutom skiljer de mycket tydligare än Sverige på arbetskraftsinvandring och asylinvandring.

Det finns f ö *inget* land i Nya Världen som efter andra världskriget har haft en immigrationspolitik som liknat den USA hade i slutet av 1800-talet, när miljoner människor strömmade in relativt oreglerat - inte helt oreglerat dock. Det finns goda skäl till detta: man är inte i ett uppbyggnadsskede längre, man har inga stora vidder av gratis land eller tiotals miljoner enkla ingångsjobb längre. Men det har gått Lööf, Reinfeldt, Timbro m.fl. förbi.
 
Problemet med dagens politiker är att de lever i en bubbla av segaste gummi. Det krävs extremt tryck utifrån innan minsta lilla spricka kan skönjas. Vad folket tycker är dock tämligen egalt, det är först när det s.k. etablissemanget ändrar åsikt bubblan utsätts för tryck.

Annie Lööf är ett typexempel på en politiker som seglat snett sedan hon tillträde. Hon har fått uppskattning enbart pga sitt uppstudsiga sätt, har någon egentligen lyssnat på vad människan sagt!?

Centerns invandringspolitik har varit i klass med Miljöpartiets, totalt befriad ifrån verkligheten.
 
Många fattar inte riktigt meningen med C.
När Öresundsbron skulle byggas var C helt mot det och tyckte att det var helt onödigt. Resultat: bron byggdes, C tycker antagligen som alla andra att det var en riktigt bra ide.

Kärnkraften, C helt emot tills de blev Alliansen, då blev de helt OK med kärnkraft, de kom väl på som alla hade gjort 20 år tidigare att kärnkraft är en ganska bra grej.

Invandringen, tvärtemot alla partier utom extremistpartierna V och MP var C för totalt obegränsad invandring.

Största framgångarna både hon och Centern hade var när hon var mammaledig och inte sa ett smack i massmedia.

Lööf är genomrutten med sin politik och borde någon gång pressas att svara på frågorna om hur hon vill att Sveriges invandrings- och klimatpolitik ska se ut. Det är viktigt inte minst för Moderaterna som ju ändå fortfarande drömmer om att återigen bilda en alliansregering.

Men Centern blockerar effektivt alla sådana möjligheter då de fortfarande är ohämmat positiva till invandring och beredda att skapa förutsättningar oavsett konsekvenserna för ekonomin. Märk väl också att det är Moderaterna som har kommit med olika förslag, medan det varit nästan knäpptyst om åtgärder för att mildra de negativa effekterna av invandringen från Centerns håll.

Det vore mycket tacksamt om någon journalist ställde de här frågorna som borde ställas till Centern och få svar på hur deras politik ser ut. Men är man kvällspressens ”älskling” kommer denna fråga aldrig att ställas till Annie! Men nu slipper Annie undan, precis som Miljöpartiet slapp undan före hösten 2015.

Känns som det handlar om ett mycket blåögt och stockkonservativt parti i ständig trotsålder som saknar mening i relevans i en modern demokrati.


Avslutningsvis en ”riktig” pärla från Annie:
Almedalen 2016-07-03
Också bokstavligen har världen feber. Temperaturen stiger. Klimatförändringarna fortsätter. Torkan breder ut sig. Vi spelar ett spel med planeten som insats.
Om vi inte lyckas hejda klimatförändringarna kommer världen se annorlunda ut.
Grönland kommer förloras. Slukas av havet när vattenytan stiger.
Korallreven utraderas. Arktis sommaristäcke vara ett minne blott.
Här hemma kommer det råda dricksvattenbrist, särskilt i södra Sverige.”

Grönlands högsta berg är 3694 meter. Om det skulle slukas av havet och stiga 3694 meter som
nu Annie påstår skulle hela Sverige översvämmas och övriga Europa ända till Alperna! Då kommer det inte bli någon dricksvattenbrist i södra Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar