fredag 16 december 2016

Det fina hatet från ……?

Kulturminister Alice Bah Kunhke uppskattar inte diskussionerna på nätet och hon vänder sig speciellt till FB!
Alice: ”Om inte Facebook klarar av att ta ansvar för innehållet på sajten kan det bli aktuellt med tvingande åtgärder. ”

Undrar vilken värld Alice lever i, måste vara bland det ”fina folket!” Lever man där, har hon missat något väsentligt!


Det ”finna hatet” finns inte på FB utan s
anningen är att de värsta näthatarna sannolikt återfinns inom hennes egna kretsar – det överbelånade etablissemanget i sina övervärderade bostäder i Stockholms innerstad och i de fina villaområden.

Dagligen både i SVT och media försöker reportrar och journalister ständigt slå i oss att ”näthatarna” är ”rasister”, ”högerextrema”, ”onda” och ”lågutbildade lantisar” som dessutom misstänks rösta på Sverigedemokraterna.Ann Heberlein:

I det verkliga livet går det nio vanliga människor på varje vänsterextremist, men i Sveriges starkt vänstervridna media går det nio vänsterextremister på varje vanlig människa och därför lät kritiken inte vänta på sig (t ex från Amanda Björkman, DN, och Politism). ”Det fina folket lever i en alldeles egen fantasivärld långt ifrån den värld som medelsvensson gör. Medelsvensson får ofta vända på sina pengar för att det skall gå ihop. Det behöver inte ens det fina folket tänka på!

Det fina folket
har satt i system att betala som lite skatt som möjligt. Man trixar med skalbolag som är väldigt förmånligt.
I TV:s morgonsoffor sitter ofta skattetrixande journalister, författare och artister med miljoninkomster och orerar. Utan att skämmas ett enda dugg predikar de vikten av solidaritet och generositet med våra skattepengar som de dessutom inte bidrar med lika mycket som medelsvensson.

Deras godheten har inga gränser och det kostar dem inte ett öre, eftersom de själva ofta undviker att betala skatt genom fiffiga bolagskonstruktioner. Många deklarerar inkomster som inte ens en uteliggare skulle överleva på.
 
Det kanske märkligaste är att detta fina folk lever på stor fot med ståndsmässiga bostäder, flotta bilar och båtar, påkostade fritidshus och hästgårdar. För att vila upp sig efter ”det goda livet” som tar på krafterna, reser de på vintersemester och sommarsemester. Om kändisar skriver något positivt om sponsorer som Fritidsresor, Vingresor m.fl utnyttjar ofta kändisar att få betalt i form av resor och varor. Ersättningen är skattepliktig men det är svårt för Skatteverket att hitta dessa ”gratisresor” eftersom ingen redovisar förmånen.

Den skenhelige biskopen Lennart Koskinen har fått värdiga lärjungar i skattetrixandets och dubbelmoralens ädla konst. Prästen Helle Klein är en av dom. Helle Klein = Helle Klein AB , vinst över 1 miljon = inkomstskatt 7 800 kr.Nästan hela ”gräddan” av den svenska PK-eliten deltar i skattetrixandet. Här hittar vi etablerade journalister, författare, artister, kulturarbetare som har egna fåmansbolag som utnyttjas flitigt för att minimera skatten. Många har också om registrerat sina enskilda firmor till fåmansbolag när inkomsterna stigit.

Hjälp fick också det fina folket av Alliansregeringen 2006 som underlättade för småföretagande och entreprenörer, med stora förändringar i skattereglerna som verkligen gynnade det fina folket. Förändringen har lett till en skatteplanering, där arbetsinkomster blir till bolagsinkomster i stället.


Efter att reglerna blev mer generösa, kan det fina folket med höga inkomster i extremfall kunna ”sätta sig på bolag” för att omvandla typiska arbetsinkomster till bolagsinkomster. Detta minskar effektivt på deras totala skattebelastning.


Det blev ”bingo” för utdelningarna från fåmansföretag efter 2006. De har ökat med över 80 procent jämfört med genomsnittet före 2006, samtidigt som utdelningarna från andra bolag - med en vid ägarkrets - har minskat.


År 2006 var omkring en tredjedel av alla nybildade fåmansföretag holdingbolag, skalbolag eller företag med låg omsättning.

Det är särskilt höginkomsttagare som grundar holdingbolag eller skalbolag efter reformen. Bolag utan egen verksamhet med få eller inga anställda =skalbolag startas ofta i skatteplaneringssyfte. De ägs och drivs oftast av en eller flera personer inom familjen, utan externa ägare.

Lönerna till anställda är extremt låga trots hög ”omsättning” eller vinst. Vinsten tas istället ut som utdelning. Skatten blir då bara 20%!

Man också köpa tillgångar såsom fastigheter, bilar, båtar,hästar för privat bruk, göra ”researchresor” och ”representation” och på så sätt reducera vinsten. Boende kan maskeras som skrivarstugor, semester- och jaktresor maskeras som researchresor. Många bolag har omotiverat stora och fasta tillgångar, men detta trixande är svårt att komma åt för Skatteverket.

Niclas Strömstedt är en av de som ”fattat” vad man kan göra med att trixa. Han har ett listigt bolagsupplägg med oändliga möjligheter till skatteplanering i Pupiru Productions AB, m.fl.

Strömstedts bolag skall förutom producerande verksamhet även ägna sig åt att köpa, sälja och förvalta aktier, obligationer, reverser, andelar, fastigheter samt köpa och sälja administrativa tjänster, ingå borgensåtaganden samt idka därmed förenlig verksamhet, dock ej sådan verksamhet som avses i lag om bankrörelse eller lag om finansieringsverksamhet. Tillika äger bolaget rätt att för dotterbolaget och närbesläktade företag ingå borgensåtagande, så och till dessa lämna lån.
Fru Jenny:s ”kringverksamhet” är nästan lika vidlyftig som makens. När man hör dem vara ”goda” i TV är det inget annat än tidernas ”hyckleri!”

Jan Guillou som har synpunkter på det mesta är ute på exotiska jaktresor och de bokförs av samma skäl som ”arbetsresor.”

Salongskommunisten och Lenin-pristagaren Mikael Wiehe med M C WIEHE Aktiebolag, men den verkligt stora skattetrixaren är Thomas Ledin = Ledin & Söner i Stockholm AB och Acasso Productions AB. Ledin driver många fåmansbolag med få eller inga anställda. Ledin är om möjligt värre än paret Strömstedt.

Wiehe och Ledin startade ”Stiftelsen Artister mot Nazister”. De delar ut pengar till bl.a. vänsterextrema Expo. ”Artister mot ingen skatt” vore en mer passande beteckning på dem.


Alla dessa skalbolag skall granskas av revisorer, men de är inte ett dugg bättre. De har själva satt i system att ta ut sin lön i form av utdelningar.
När vi inte ens kan lita på revisorerna, vem kan vi då lita på ?


Här ett bra tips till Magdalena Andersson och den rödgröna regeringen som hela tiden jagar nya skatter.

En ekonom har uppskattat att det ”fina folkets” skattetrixande
till ca 25 miljarder som de undanhåller statskassan!
Att det är
ekonomisk kris i regeringskansliet kan man lätt förstå, när en ”läcka” uppgett, att alla departement skall minska sina kostnader.Lars Calmfors och flera andra namnkunniga ekonomer föreslog en skatteomläggning för att komma åt skattetrixandet inom etablissemanget.

De ville minska skillnaden mellan skatt på arbete och skatt på kapital =utdelning. Det blir då svårare för journalister och kulturarbetare att smita undan skatt.

Erik Åsbrink:
Vi har ett skattefrälse som betalar 20 procent i skatt. Skattesystemets legitimitet undermineras”, regelverket är ”en tidsinställd bomb”.

Ekonomerna vill också att momsen blir enhetlig, vilket skulle drabba kultureliten, tidningarna och krogarna som bara betalar en symbolisk moms idag. Böcker, teater, , krogbesök, konserter blir dyrare.


Ekonomerna vill också återinföra fastighetsskatten, vilket främst skulle drabba storstadsbor med högt värderade bostäder.

För att dämpa spekulationen med överbelånade bostäder vill man införa lika beskattning för eget och lånat kapital. Det blir dyrare att låna, billigare att spara.

Lars Calmfors fick en debattartikel införd (Di) och efter tre timmar” hade Lars Calmfors fått 300 kommentarer av vilka fyra var positiva och ”50 var mordhot”!
De få som då kände till innehållet i förslaget var journalisterna.


Här Alice har du de verkligt stora ”hatarna”. Kommentarerna på FB är ”sagor” jämfört med alla dessa mordhot.
Alice börja ”sanera” först bland de
t ”fina folket” som inte skyr något som helst medel, när deras Champagnefrukost blir ifrågasatt! Alice - då kanske du också får känna på ”det fina hatet!”

Nu undrar säkert fler än jag varför Magdalena Andersson inte lägger om skatterna på skalbolag.
Statskassan skriker som bekant efter mer pengar!
Har funderat länge på detta och min slutsats är att journalisterna skulle
kunna ställa till en ”hiskligt” rabalder och avslöja en hel del ”pikanta” saker som de sitter inne med! Det skulle fälla ministären ”Löfvén” över en natt! Magdalena Andersson vågar helt enkelt inte!

Sverige har världens högsta skatter och det är förståeligt att alla försöker minska sin skatt. Men om höginkomsttagare inte betalar skatt och i stället trixar bort skatten som i Grekland, blir det snart kris.
Kommer vi att få se skatterevolter när hårt trängda arbetare och pensionärer inser att de snart är de enda som betalar skatt?

Man kan undra:
Vem ska då betala för vår välfärd ?
Vem ska då betala kostnaderna för bidragsfusket ?
Vem ska då betala press- och kulturstödet ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar