onsdag 21 december 2016

Russofobi nådde nya höjder med ett nej till Nord Stream 2!

Sverige tackar nej med hänvisning till säkerhetsskäl till en bra affär, men framför allt skulle detta ge bättre relation med Ryssland. NATO- medlemmen Danmark tackar nu ja istället till affären. Bornholm kommer att användas.

I förra veckan säger Margot Wallström och Peter Hultqvist att skälet till ett ”Nej” var med hänvisning till att Sverige skulle skadas säkerhetspolitiskt.

Bara några dagar tidigare hade Gotland bestämt sig för att hyra ut hamnen i Slite.
Dagen efter blir de båda kommunerna uppkallade till UD och ”utrikesblondinen” och där får de göra en 180-graders kursändring och tacka nej till 60-100 miljoner i hyresintäkt.

Någonting i den här informationen som de fick av "utrikesblondin" måste vara väldigt övertygande eller dramatiskt. Vad?

För att behålla den ”lilla” trovärdighet Margot Wallström har kvar bör hon
nog berätta för svenska folket:
Vad exakt skulle den säkerhetspolitiska skadan vara? Kan ”utrikesblondin”förklara detta, eller är det som mycket annat i den ”russofobiska” häxkitteln hemligstämplat?
 
Vad exakt skulle den säkerhetspolitiska skadan vara?
Wallström har verkligen helt tappat kontakten med det svenska folket. I ”utrikesblondins” fall är det förmodligen mer korrekt att säga "helt utan kontakt med verkligheten."

Båda ministrarna borde läsa på lite fakta om NordStream:
Gasledningen ägs till 51% av ryska Gazprom och resterande 49% av tyska, holländska och franska intressen.
Nord Streams huvudkontor ligger i Schweiz.
Det är Nord Stream som ska hyra in sig och dom överlåter kontrakt på underentreprenör från Holland. Arbeten iland är planerade att skötas av lokal personal.

Det verkar som om ”blondinen” har valt att lyssna på en organisation som jagat minkar i decennier, inte kunnat stoppa sina egna övningar från att bli bevakade av drönare, låtit TIR-bilar härja fritt under åratal och inte ens kan bevaka gränserna. Istället för att få pengar från ryssen så ger man honom ”långfingret!”

Enligt våra ”synnerligen” kompetenta politiker och allehanda etablissemang, det vill säga hela västvärlden, blir det säkerhetspolitiska läget gentemot ryssen bättre, desto mer man jävlas och sätter käppar i hjulet för Ryssland. I alla fall så alla styrande verkar arbeta så det måste väl vara så. Löjligt att man inför sanktioner och jävlas med detta land så fort man får chansen, man mobbar först ut dom och sen när ryssen kör sitt egna race i Syrien så går Löfvén ut och ”gråter!” Sådant kallas hyckleri.

De fega ministrarna lämnade över ”nyckeln” till två kommunpolitiker, som inte kunde tänkas göra myteri eller inte ens får diskutera det vettiga i blondinens nya linje.

Med det ”strupgrepp”och "kölhalning" som kommunerna fick på UD, var det inte förvånande att hamn- och kommunledningarna på Gotland och i blekingska Karlshamn tackade nej till hamnhyror på 50 respektive 100 miljoner kronor. Som ”lök” på laxen går dessutom de båda hamnarna och företagen runtomkring hamnarna minste om Nord Stream som storkund, under de närmaste fyra-fem åren.

Vad detta skulle ge i inkomster och arbetstillfällen är svårt att räkna ut, men att det är fråga om avsevärda summor är det ingen tvekan om.
 
Det är mycket tveksamt till att det finns något egentligt hot att tala om. Gazprom hyrde hamnen i Slite när de byggde North Stream 1 och det gick bra. Vad för "underrättelser" av värde skulle de kunna komma åt genom att lossa, lagra och lasta rörledningar i hamnen som de inte redan har eller ändå skulle kunna komma åt?


Sydsvenskan och verkligheten!
Man häpnar när man läser en artikel i Sydsvenskan av Erik Magnusson. På vilken planet och verklighet befinner sig denna journalist? Enligt Magnusson är det militära hotet från Ryssland som är problemet.

Magnusson:
Trots att planerna på en rysk förhyrning i Rønne bara befinner sig i sin linda hörs redan protester bland Bornholmsborna. Många ser paralleller till den sovjetiska ockupationen av Bornholm under 1945 och 1946.”
Måste vara oerhört bittert för Magnusson och Sydsvenskan och för all del, hela den russofobiska MSM med DN i spetsen, att bornholmarna tagit över och ställer upp för Nord Stream.

Efter ett besök av Joe Biden som såg till att skälla ut ”lydiga” svenska ministrar som Löfven, Wallström och Hultqvist.

De gick sedan ut och ”hetsade” och kampanjade om den "kommande invasionen av Gotland"....vips och svårare än så, är det inte för att ryggradslösa sossar att den skall gå med på USAs villkor och återigen markera att vi är ett NATO land.
Kan det istället vara så, att UD har fått instruktioner av USA att sätta käppar i hjulet för projektet. USA gillar inte att Tyskland blir beroende av rysk gas.

Ryssland har kunnat spionera, inspektera och smuggla saker till Gotland i årtionden, med eller utan skydd av ett lastfartyg
och hade kunnat ta över Gotland på ett dygn, om de skulle ha något intresse av att genomföra detta. Glöm inte att de enda som är emot denna gasledning är Ukraina och USA.

Förresten - vem sitter i Ukrainas största gasbolags styrelse- jo en viss Hunter Biden.
Hunters pappa heter Joe Biden. Tror att ”polletten” nu har trillat ner hos de flesta och inser ”spelet!”
Med Nord Stream 2 har Ryssland möjlighet att kringgå att skicka gas över Ukrainas territorium och de besvär som Ukrainas regering har ställt till med. De har fortfarande obetalade räkningar till Gazprom.


Att
svenska folket så lätt kan falla för några illa skrivna artiklar i massmedia och lite skrämselpropaganda och tro att detta är sant, är mer än förvånande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar