söndag 25 december 2016

Dagens Sverige: 15.000 äldre riskerar svälta ihjäl!

Många är idag på juldagens morgon fortfarande mätta och dästa efter all den mat som man åt igår. Bara för någon vecka fick vi höra från finansminister Magdalena Andersson att Sveriges ekonomi går bra.
 
Men en grupp människor som inte ”drabbas” av denna rikedom är våra fattigpensionär och gamla på svenska äldreboenden. I klartext betyder det att 75000 gamla är undernärda och att 15.000 personer i äldrevården svälter ihjäl. Det har blivit lite bättre de senaste tio åren men problemet är fortfarande gigantiskt.

Behandlingen av våra gamla och att 15000 svälter ihjäl är ingen annat en stor skam för Sverige!
I SVT kunde vi för några dagar sedan se ett inslag om äldrematen i Trelleborg.
De serverades gröt, fil och ostkaka. Det är vanliga rätter som serveras till de dementa på Östergården i Trelleborg.
 
Anledningen?
 
Att kommunen vill spara pengar, skriver SVT Nyheter Skåne.
Trelleborg kommun har egna kockar som lagar mat till skolor och äldreboenden. Men den maten får inte de dementa som bor på Östergården i Trelleborg. Trots att de betalar lika mycket som alla andra får de helt annan mat till middag, avslöjar SVT Nyheter.
SVT Nyheter har pratade med en anhörig till en kvinna på boendet.
”Min mamma har alltid varit glad i mat och lagat god mat. Hon tävlade med recept i veckotidningar och vann serviser, pengar och mikrovågsugn. Men gröt serverade hon aldrig. Det var hennes fasa att hon skulle få gröt om hon hamnade på sjukhus.”

Hyckleriet fick också ett ansikte när socialdemokraten Lennart

Höckert , ordförande i socialnämnden säger:

”Vi har inte råd att betala helheten för det här. Samtidigt har vi ett högt matsvinn. Serviceförvaltningen säger att de inte kan leverera en billigare måltid. Då måste vi våga testa andra lösningar. Svaret är att så ser lagstiftningen ut för att att ta betalt för dem här. Vi kan inte tillämpa olika prissättningar för verksamheten.”
Anledningen är att Trelleborgs socialnämnd ser Östergården som ett försök. De vill införa samma billiga kvällsmat på alla särskilda boenden för att spara tre miljoner kronor. I dag köper kommunen middagarna av sig själv, och socialnämnden betalar serviceförvaltningen vars kockar lagar maten.

Denne socialdemokrat är ingen annat än en stor skam för politikerkåren. Att
överhuvudtaget försvara dessa besparingar på maten för de äldre är inget annat än en ”ättestupa” för de äldre. Det verkar som om de vill bli av med de äldre fortast möjligt.

Detta är Sverige av idag 15000 gamla sväljer ihjäl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar