fredag 23 december 2016

Den nationella samordnaren Anna Carlstedt trampade direkt i ”klaveret!”

Det blev inte Magnus Ranstorp eller någon annan med dokumenterad insikt i dessa frågor. Det skulle ju ha kunnat ställa till problem för islamistiska personer och föreningar om en person med rätt kunskaper tillsattes.

Nu blev det återigen ännu en person - Anna Carlstedt, utan som någon helst dokumenterad erfarenhet av kompetens av ansvarsområdet. Vi har haft två tidigare samordnare Mona Sahlin och Hillevi Engström.

Har det någonsin lagts fram något konkret om hur de faktiskt har arbetat mot våldsbejakande extremism? Ja, förstås telefonen….
och att de rest runt i kommunerna och hållit föredrag.

Se
dan kan man undra över hur man tänker sig, att man ska bestraffa kommuner som inte fullföljer sitt uppdrag att preventivt motverka våldsbejakande extremism? Det låter helt vansinnigt. Ska man räkna hur många terrorister som kommer från en viss ort?

Uppgiften är i det närmaste omöjlig. Det som samordnaren skulle behöva göra är att låta sin personal bena ut för
slag på konkreta lagändringar och förändringar i t ex kontroll av valutaflöden, nätverksbildningar osv.
Detta är ännu så länge helt politisk omöjligt. Förmodligen krävs det ett islamistiskt terrordåd på svensk mark för att bereda väg för nödvändiga åtgärder och i
väntan på att så sker, borde samordnaren ta fram förslag på allehanda åtgärdspaket som snabbt kan implementeras när de politiska förutsättningarna föreligger.

Anna Carlstedt
Det är direkt oroväckande, att den nyutsedde nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Anna Carlstedt ska företräda en relativistisk inställning till jihadism, islamism och hedersvåld och ha kopplingar till kretsen runt Kaplan och Rashid Musa och deras mysiga civilsamhälle. De kan nu andas ut - det kommer inte att hända något!

Vad är det här för dubbelspel av regeringen? Försöker man lägga locket på hela frågan?
Anna Carlstedt är filosofie doktor i fransk litteratur. Hennes avhandling handlade om Nostradamus skrifter. Hon har dessutom varit ordförande för IOGT-NTO och senast Röda Korset som hon visst inte fick vara länge hos.
Men det är helt bisarrt att hon skall bli den nya samordnaren mot våld
sbejakande extremism. Vad vet en litteraturvetare om terrorism?

Hon körde IOGT-NTO i botten, hon klarade inte av jobbet på Röda korset och var tvungen att sluta. Nu skall hon istället då ta över Monas gamla gig. Luktar socialistiskt politruk-jobb lång väg.
Det är som med Sahlin. Tillsatt för att det inte ska hända så mycket. Det ska se någorlunda bra ut, nåt utspel, TV-soffa ibland och några meningslösa resor ut i landet. Regeringen kan möjligen hoppas på att hon är något mindre brottsbenägen än det gamla sossehoppet.

Utnämningen kan också ses som en förlängning på december överenskommelsen, tjänster och gentjänster. Borgarna ger en sosse uppdraget och sossarna betalar igen med att ge en borgare uppdraget. Kompetens är ovidkommande vid tilldelningen av dylika tjänster.
Det tog inte många timmar förrän denna litteraturvetare förvirrade sig totalt: att vit makt-rörelsen är orsaken till att jihadister reser till Syrien. Jösses!!!!! Det här kan bli värre än Mona Sahlin!

Hillevi Engström
Sahlins efterträdare som samordnare mot jihadism osv blev inte gammal på posten - Hillevi Engström hoppa
de av efter knappt fyra månader och återgår till jobbet som kommundirektör. Säkert betydligt lugnare.
Vad som ”läckt” ut hade Hillevi funnit en mycket stark okultur inom hela verksamheten. Vad hon sagt till en nära vän, i förtroende, så gör man på avdelningen "ingenting".

Det är och har varit, hela tiden, enbart en fasad. Man har varken styrkan, eller mandatet, att genomföra de åtgärder som krävs. H
illevi har känt sig väldigt låst i sitt handlingsutrymme, vilket hela gruppen är.

Vilket förslag man än tänkt fram, så strandar det på att det skulle gå emot mänskliga rättigheter, muslimska samfundet, eller att man rent allmänt skulle blir anklagad för rasism och grova inskränkningar i folks privatliv.

H
illevi ville egentligen lämna uppdraget tidigare, men övertalades av Alice att stanna kvar tills man funnit någon ny. När detta drog ut för långt på tiden satte hon nu ner foten och sa tack. Att gå i Mona Sahlins fotspår kan inte vara lätt. Lär vara lika lätt som att odla tulpaner på Månen.

Bah slår fast att nationalism och nazism är skrämmande. Och det är högerns fel att det uppstår våldsamma vänsterextremister, som en motrörelse. Är hon korkad på riktigt eller känner hon att hon måste uttrycka sig så?

Alice Bah Kunkhe berömde Hillevi Engström i ett pressmeddelande: "Hon har med kraft tagit sig an arbetet och regeringen har inte haft något att anmärka på, tvärtom. Den nationella samordnaren bedriver en verksamhet som regeringen prioriterar högt".

Ingenstans i pressmeddelandet beskrivs det överhuvudtaget vad exakt det är som Engström har uträttat. Kort tid, visserligen, och telefonlinjen för föräldrar till oroliga muslimska föräldrar till unga muslimer som visat tecken på "radikalisering" var ju redan upprättad. Inte för att särskilt många ringde dit, tvärtom knappast någon.
Men något konkret måste väl Engström ändå ha uträttat eftersom hon har "med kraft tagit sig an arbetet". Det har vi ju minister ord på.
Off topic: Vem f-n hittade på det erbarmliga uttrycket "våldsbejakande extremism"??

Är det nån som är förvånad över att en organisation som lyder under Alice Bah Kuhnke och som tidigare har haft Mona Sahlin som samordnare är så misskött att man vänder i dörren?
Det säger en del om regeringen. Undrar hur bra koll och kontroll de egentligen har på andra myndigheter?

Det är ingen tvekan att både nuvarande och förra regeringen inser att tjänsten är en tidsinställd bomb. När det väl smäller så kommer kritiken. Att utnämna någon från motståndarlaget blir win-win.

Om det går bra under mandatperioden så kan regeringen hävda att de lyckats tillsätta en kompetent människa och lyckats med sitt uppdrag. Om det går dåligt så kan de åtminstone skjuta ifrån sig en del av skulden till motståndarlaget. Det är det säkraste helt enkelt. Riskminimering. Men visst ligger det lite i att det bygger på symbiosförhållandet mellan M och S, de skulle aldrig satt dit någon från SD för risken är då att det blir en fjäder i hatten för SD om det går bra.
Ja, eller så betraktar men den helt enkelt som en mindre viktig verksamhet, så det spelar ingen roll vem som får uppgiften - att något viktigt skulle komma från den är ändå osannolikt. Symbolpolitik.

Hela statsapparaten sitter fast i PK nätet som en spyfluga i ett spindelnät. Hur mycket staten rister och skälver så slutar allt i en utredning och en kaskad av floskler och plattityder.
Att hjälpa någon från " extremism" är som att försöka få en blå alkis att sluta supa, vill inte extremisten byta åsikter, så kan det jollras och bedjas tills fan löser av.
Det hjälper inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar