fredag 30 december 2016

Respekten för Sveriges skattebetalare är som bortblåst hos Socialdemokraterna!

Magdalena Andersson:

”Skattesänkningar är något gammalt och mossigt. Särskilt skattesänkningar för dem som tjänar mest! Det är uppenbart att det inte är stora skattesänkningar Sverige behöver. Den eran är över i svensk politik.”

och hon är orolig:
”Det är naturligtvis att människor ska komma i arbete. Det är viktigt att se till att företag som letar efter kompetent arbetskraft och yrkeskompetens kan anställa och att de som kommer till Sverige kommer i arbete”.

När Sveriges skattebetalare extremt länge toppat skattetryckslistningarna i världen, så är höjda skatter utan tvekan den mossigaste och absolut fantasilösa åtgärden.
Speciellt oroväckande är bristen på respekt mot både egna väljare och
svenska skattebetalare är som bortblåst, när Magdalena inte berättar om sina och regeringens misstag. Eller är det så att våran finansminister ej ens förstår politiken hon driver eller ens svensk historia?

Socialdemokraterna kallar sig för arbetarparti men
med Magdalenas ord uppvisar sossarna ett illa dolt förakt för arbetarna. Hon tänker inte på alla de arbetare som kliver upp varje morgon och tar sig till arbetet i ur och skur utan att klaga som hon dessutom ser som ett lydigt och givet boskap”. De betalar sina skatter utan att klaga.

Andersson med rödgröna lever i en värld där arbetaren ska gå med på höjda skatter, även när skattehöjningar inte betyder någon avkastning för arbetaren i form av rimlig pension och vård, inrikes säkerhet, fungerande polis, brandkår, plats på förskolan och utbildning.

Uttalandet visar hur den ”röda eliten” ser på folket.
Att låta dessa människor behålla mer av sina egna pengar finns inte på kartan hos sossarna och enligt landets finansminister är det "mossigt" att sänka skatterna. Sällan eller aldrig får väljarna veta varför det var moraliskt rätt att den som arbetar inte får behålla så mycket som möjligt av sin intjänade inkomst.
Utan att skämmas vill dessutom sossarna fortsätta att bygga ut bidragssystemen för alla som inte arbetar.
 
Att höja skatter är en klassisk socialistisk problemlösning. Om någonting visar sig inte fungera eller rentav vara skadligt, så är alltid lösningen att tillföra mer av detta. När allting sedan bryter ihop totalt - vilket det alltid gör, så är ursäkten på samma sätt att det var "inte tillräckligt mycket av X", och X i detta fallet är skatter.

Skatter innebär ju kontroll, och det är ju det som socialister är så förtjusta i.
Samtidigt kan man fundera över varför den stora arbetande befolkningen ensidigt skall beskattas.

Om nu Magdalena tycker det är mossigt med skattesänkningar är sossarnas största svek, att dom ej rivit upp fastighetsskatten.

Vad är problemet Magdalena? Är du feg?

Skall vi ha en vettig progressiv skatteskala där man inkluderar taxeringsvärde och värdestegring över tid, så skulle ett hus i Djursholm få betala 5 gånger mer i fastighetsskatt än idag.
Hur var det nu ”alla likas värde” ekar ihåligt!
Varför törs Magdalena eller Stefan ej röra i detta?
Det kanske inte skulle ge 4000 miljarder, men väldigt mycket pengar skulle det bli.

Lafferkurvan och regeringens nya jobbsatsningar går inte riktigt Magdalenas väg. När tom ”husorganet” påpekat att pensionärerna får leva på fil börjar det skava i baken på Stefan Löfven. Attackerna löser sig, men men när husorganet trilskas om pensionärsfilen kan LO ilskna till. För att inte tala om LO:s medlemmar som kanske röstar fel och äventyrar den svenska modellen. Så kan vi
inte ha det¨!
 
Det finns mer än tillräckligt med skattepengar, staten har badat och badar i pengar - de har valt att prioritera annat än välfärd för svenskar, resultatet ser vi. Att då kasta in mer pengar i elden gör varken till eller från, svenska statens behov av mer kapital att bränna saknar gränser, höjer vi skatten till 100% så kommer de kräva en ökning till 200% inom en snar framtid, så funkar socialismen.
 
Det inte Magdalena begriper är att svenska skattebetalare successivt fråntas sin främsta drivkraft. Rätten att bestämma över frukten av sitt eget arbete. Schweiz har låga skatter, rätt till folkomröstning om tillräckligt många medborgare vill samt en blomstrande ekonomi jämfört med Sverige.

Det är inte du som är knäpp utan större delen av den politiska klassen.
Med alla skatter är det inte konstigt att skattemoralen vittrar vid grunden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar