måndag 2 januari 2017

Anna - tacka Fredrik för dukningen!

Knappt två år före valet 2018 är många moderater upptagna med att prata om bristerna i Fredrik Reinfeldts gamla migrationspolitik. Toppmoderater har stått på rad, för att offentligt göra avbön från hans mer liberala flyktingpolitik. Nu uppmanar Anna Kinberg Batra sina partikamrater att sluta titta i backspegeln.

AKB:
”Jag tycker att vi fortfarande pratar för mycket om oss själva och det som har varit. Vi måste prata mer om vad Sverige behöver göra framåt.”

Backspegel
Man skall i högsta grad titta i backspegeln vad det gäller politiska partier, från höger till vänster. Men för moderaterna kan det kvitta, de är numera notoriskt opålitliga. Kommer de väl till makten så tar de sig bevisligen friheten att driva vilken politik de behagar.
"Det var ju då, under valrörelsen vi sa detta. Titta inte i backspegeln, nu är ju nu."

AKB och gänget som leder NyM idag var Reinfeldts lakejer, då det begav sig. Reinfeldt själv tillsammans med kärngänget drog iväg och lämnade notan åt andra att betala. Reinfeldt själv fattade att han måste slå mynt av sin tidigare position så snabbt som möjligt innan sanningen hann ikapp honom, så han skrev en bok. Här var tydligen dåtiden viktig.

Dessutom tar AKB inte öppet avstånd från Fredrik Reinfeldt som bär det huvudsakliga ansvaret för den extrema invandringen under 2010-talet. Så menar hon verkligen allvar med sin debattartikel?

Dagens ledning av NyM är inte naiva. De är cyniska och obegåvade. Anledningen till att de tappar är att färre och färre litar på dem. De har förlorat det viktigaste ett parti har - trovärdigheten. Detta gäller även andra partier.

Nä ni, aldrig mer moderaterna säger många, efter den käftsmäll de serverade sina kärnväljare förra gången. Det spelar ingen roll vad AKB säger. I backspegeln visas sanning och fakta för hur det egentligen gick till.

Tacka Reinfeldt för dukningen.

Om nu AKB menar allvar med vad hon säger blir man mer än fundersam, när man läser intervju med Expressens Niklas Svensson. AKB får frågor om varför hon inte vill ta över regeringsmakten från Stefan Löfven genom att lägga fram en gemensam budget för de fyra borgerliga partierna.

Hon svarar undanglidande:
För att ska man regera måste man ju veta vad man ska göra varje dag, hela tiden. Att vinna en omröstning en dag i riksdagen är en sak, men att regera ett land kräver ju att man kan fatta tusentals beslut året runt, och få igenom sin politik i riksdagen inom många områden. Det har vi inte förutsättningar för nu eftersom vi förlorade valet. Det är därför vi måste vinna större förtroende först för att kunna regera bättre sen. ”


Det kan väl knappast finnas någon som inte begriper att grunden till det kaos vi har i Sverige idag i mycket stor utsträckning är ett direkt arv från Fredrik Reinfeldts tid vid makten. Bortsett från invandringspolitiken är kaoset inom bland annat polisen, försvaret och sjukvården en konsekvens av misslyckad inrikespolitik.

Inte för att
de rödgröna har gjort mycket bättre ifrån sig, men det blir lite märkligt när den så kallade "oppositionen" idag klagar över att den nuvarande regeringen inte snabbare löser de växande problem som Reinfeldt skapade under sin tid vid makten.

När det kommer till invandringspolitiken var AKB djupt involverad i att öppna upp Sverige för invandring
en vi sett sedan 2011.

De invandrings- och asylrekord vi sett har inte helt otippat resulterat i nya höjder för kostnader för försörjningsstöd, arbetslöshet bland utrikesfödda och kriminalitet.

Nu när Moderaterna insett att de är kritiska till hur Sverige utvecklas, när det sitter en annan regering vid makten, kan det lätt framstå som lite inkonsekvent att de kritiserar en politik de själva har bedrivit under åtta år. Inte konstigt att Moderaterna inte vill dra upp sin tidigare historia alltför ofta, det kan få dem att framstå som hycklare, alternativt svagbegåvade. Om konsekvenstänkandet inte sträcker sig längre än till nästa mandatperiod kan regeringsdugligheten lätt ifrågasättas.

Hur ska AKB få Moderaterna att sluta beklaga sig över Reinfeldt? Är inte det bästa bara att bita ihop och gå vidare, och inte låtsas om att ens tidigare handlingar har skapat en kaosartad framtid för Sverige? Är dagens moderater alltför fästa vid det förflutna och tidigare misstag?
 
Har ni glömt hennes uttalande att "folk som bor utanför 08 området är dummare".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar