söndag 15 januari 2017

SVT:s och MSM syn på främlingsfientlig propaganda!

Hynek Pallas löper amok i DN över en TV-intervju i tjeckisk TV-kanal med Katerina Janouch där hon ger sin syn på Sverige och dess invandringspolitik. "Rykten och fördomar sprids" är rubriken.

Även SVT kultur ”hakade” på och anser att hon sprider främlingsfientlig propaganda och att hon svartmålar Sverige. Kritiken är helt enligt den mall som SVT har!

”Utan att nämna några källor, utom ”en polis jag känner mycket väl”, hävdar hon att 75 procent av de 30 000 illegala nyanlända är män över arton år som utger sig för att vara barn, att det finns 55 no-go-zoner i Sverige där poliser är rädda att operera, att man i Sverige på grund av immigrationen inte har råd att ge pensionärer mat och att folk dör i sjukhusens cancer köer”, skriver journalisten och författaren Carl Rüster - som bott i Prag i över 20 år - på SVT Opinion. Han beskriver Janouchs utspel som en ”rasande fars” som ger ” flyktings fientliga krafter i Tjeckien vind i seglen”.

Hynek Pallas påhopp på Janouch via Twitter går inte heller av för ”hackor!” Han är helt rabiat, anklagar henne för att ljuga och vilja svärta ned bilden av Sverige. Flera av hans tuffa journalistpolare hakar på. Det påminner en hel del om attackerna mot Ann Heberlein och tidigare Birro. Uppenbarligen ses det som livsfarligt med minsta lilla ideologiska avvikelse som kan leda till normalisering av SD:s åsikter. Vi får nog se mer av sådant grindvaktande under året i takt med att allt fler offentliga personer inte orkar hålla tyst längre.


Frågan är nu, varför denna upprördhet från Pallas över ett TV-inslag som i stort sett inga i Sverige uppmärksammar - fram tills dess HP uppmärksammat intervjun i DN?
För den som funderar en stund inser att det måste finnas en orsak till denna upprördhet och det är förvånande att DN upplåtit plats till denna artikel. När man läser den tjeckiska översättningen ser man, att hela artikeln är rejält vinklad!

Men vi kan också se i twitterkonversationen att det fanns såväl en fungerande länk till översättningen av Katerina Janouch intervju som Katerina Janouch översättning av vad Hynek Pallas sade när han som replik, intervjuades av tjeckisk tv. Men att diskutera direkt med henne i svensk tv passade tydligen inte herr Pallas.


Nätet är underbart! Hittade denna intressanta förklaring:
”Få läsare vet att han därmed fortsätter en två generationer lång släktfejd. Hyneks pappa Jiri Pallas råkade rejält i luven på Charta 77-fondens ordförande Frantisek Janouch, pappa till Katerina, och anklagade denne för förskingring mm.
Möjligen fanns en öst-västlig dimension redan på den konflikten. Frantisek Janouchs svärfar, Arnost Kolman (död 1979 i Stockholm), var en berömd marxistisk filosof som länge tjänade Moskva innan han mot slutet blev dissident.”

Kan detta vara förklaringen? Hur som helst tycks Pallas d y ha varit lite väl ivrig att plocka en gås med Janouch d y.

Nu går kulturchefen Wiman på DN in för att avlasta Pallas. Antar att det blev tungt med alla antydningar och insinuationer angående Pallas belastningsregister. På agendan idag är tydligen att det är hot mot demokratin och dessutom att gå Rysslands ärenden när man ifrågasätter massmedia. Att påtala kriminalitet och åldersfusk bland invandrarmän är tydligen dessutom att "ljuga om invandringen" till Sverige. Hur länge ska de hårdnackat blåljuga vanligt folk rakt upp i ansiktet?

Alice Teodorescu artikel om brunstämplingen av oliktänkande i dagens Sverige sätter ”fingret” på det vi ser i denna artikel i DN och SVT:s ställningstagande!

En bokhandlare i Uppsala plockade bort Katerinas böcker ur sortimentet. Bokhandlaren blev häpen över anklagelserna att hon skulle hindra yttrandefriheten.
"Mitt beslut har inget med innehållet i Katerina Janouchs barnböcker att göra"

Böckerna plockas uppenbarligen bort för att straffa Katerina för att hon framfört mindre korrekta åsikter. Detta är det mest skrämmande sättet att förhindra yttrandefriheten och praktiseras ofta i Sverige mot sådana som i helt andra sammanhang uttryckt felaktiga åsikter. Dvs alla som inte är uppenbart positiva till den förda invandringspolitiken. Ser man problemen med invandringen så ska man straffas, med till buds stående medel,
alldeles som i DDR.

Några av kommentarerna i UNT:
"Du försöker tysta debattörer som inte delar din världsbild genom att bojkotta böcker som inte har ett dugg med saken att göra. Ett patetiskt försök att samla godhetspoäng", skrev en av kritikerna med adress Eija Lietoff Schüssler.

"Bra gjort Läslusen! Inte en dag för tidigt. All heder för ert ställningstagande", skrev en person som stödjer beslutet.

Eija Lietoff Schüssler till UNT: ”
att hon är häpen över anklagelserna att hon skulle hindra yttrandefriheten. Mitt beslut har inget med innehållet i Katerina Janouchs barnböcker att göra. Det handlar om hennes namn som förknippas med uttalanden och åsikter som jag tar avstånd för.”

Det här drevet har egentligen inget alls med Janouch att göra. Media eliten har förstått att kändisar har väldigt stor påverkan i den allmänna opinionen, inte minst på ungdomar. Som läget ser ut nu har media eliten mycket bra kontroll över kändisetablissemanget i Sverige och vilka åsiktsyttringar dessa gör. De som säger rätt saker lyfts fram och belönas av media, och de som kanske tycker annorlunda håller tyst för att inte bestraffas.

Det är en fundamental del av medias kontroll över den allmänna opinionen.

Om denna kontroll börjar rämna kan det gå fort. Om kändis efter kändis börjar komma ut med politiskt inkorrekta åsikter kommer detta bli en stark katalysator och påskynda den oundvikliga åsiktsrevolution som vi står inför. Därför använder media alla tillgängliga medel för att behålla kontrollen över Sveriges kändislobby.

Foliehatten tror att
opinionen bland Sveriges kändisar generellt inte är speciellt annorlunda än hos folket, det finns garanterat en hel del som håller med SD,
men
de vågar inte säga det, då de vet att karriären kommer att vara över.

Behandlingen av Janouch är bara ett sätt att statuera exempel på vad som händer om man bryter mot media elitens regler.
"Såhär kommer drevet gå på dig om du inte rättar dig i ledet". Det är så man upprätthåller kontroll. Men det är bara en kamp mot klockan, förr eller senare når vi en tipping point och då kommer de förlora kontrollen.

Med sina uttalandena som Katerina givetvis har rätt att säga, har hon passerat en gräns som ”åsiktspoliserna” har satt, får hon självklart också räkna med kritik!
Om sedan hennes uttalanden stämmer överens med verkligheten är en annan sak.

Dagens debatt klimat är obehagligt och att debatten inte kan föras på sansat vis är helt och hållet ”åsiktspolisernas” fel. Deras retorik är allt annat än salongsmässigt! Den hör hemma i ”rännstenen!” Att de får plats i både SVT och MSM får tillskrivas att dessa är så vänstervridna, att det passar deras agenda.
Dessutom kan man lägga till ”kränktheten” som tyvärr numera blivit ett av det svenska särdragen. Detta tillsammans gör att demokratin och yttrandefriheten urholkas och försämras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar