tisdag 24 januari 2017

Den nye presidenten Donald Trump!

Man måste ge Donald Trump en stor eloge att han lyckats fånga upp den vrede, besvikelse och problem som fanns i det amerikanska folkdjupet. Att ingen annan amerikansk politiker eller populist hade insett detta, är bara att beklaga. Men nu var det han som lyckades och då får vi leva med detta i minst fyra år till.


Samtidigt måste vi inse att han fick sextio (60) miljoner röster och att det inte fanns nån annan än just Trump som ville förändra det amerikanska samhället och ”blåsa” ut all ”unken” byråkrati från Washington.

Det amerikanska folket svalde hans
prat om förändringar och det det återstår nu för honom att leva upp till det han lovat. Vi måste inse att Trump kan spelet och han vet att fina ord på papper och prat betyder noll och intet om det inte kan sättas kraft bakom orden. Makt är trots allt förmågan att tvinga andra att ändra sig.Han har dessutom en viktig kombinationen – en tung rik affärsman med stora framgångar och en retorik med show inslag, där ingen grupp kommer undan för kritik. Denna kritik kan utan vidare bryta igenom medias Kina mur.
Återstår att se om han
nu kan styra den amerikanska skutan någorlunda rätt och det kan bli en ära och prestige för honom, att leva upp till han har lovat.Svensk medias rapportering den senaste veckan före och efter installationen av Trump har fått många att ”höja” på ögonbrynen.
Många betecknar SVT:s Peter Rawet intervju med en Trump-supporter i direktsändning som ett tidernas haveri.

Tittar man på SVT:s rapporter Carina Bergfeldt (tidigare Aftonbladet) reportage i Rapport, blir det inte mycket bättre. Carina har med sina rapporteringar missat något högst väsentligt i sitt arbete.


Det Carina har missat sammanfattar Dick Erixon på ett mycket briljant sätt:
”Medierna ska inte vara aktörer, domare, aktivister eller debattörer i politiken, de ska inte ens vara recensenter av politiker. Media ska rapportera - och överlåta åt mediekonsumenterna att fatta sina egna beslut.

Agenda journalistik som blivit kampanjjournalistik är ett växande hot mot demokratin. De håller på att inta rollen som Pravda hade under sovjetkommunismen. Tidningen Pravda (”sanning” på ryska) förmedlade vad ryssarna skulle tycka.

Det gick inte så bra. Ingen trodde på vad som där stod. Nu går svenska och västerländska medier i samma fotspår. De kommer att få uppleva samma öde som Pravda. Ingen kommer att bry sig om vad de förmedlar. Det är ändå bara tillrättalagda tyckanden av personer som inte har någon rätt att lägga någonting av verkligheten tillrätta. I en demokrati är det medborgarna själva som ska ha friheten och ansvaret att bestämma, inte media.”


Att inte SVT inser detta utan låter henne vara kvar som korrespondent i USA är inte alls oväntat, med tanke på var sympatierna finns! I förläggningen betyder det att fler och fler kommer att lämna Rapport när Carina kommer med sina profetior.

Inser hon inte att denna avsky som hon visar mot Trump är ett endaste stort identitetspolitiskt hyckleri.
Inser hon inte heller att hennes reportage är att demonstrera mot ett giltigt valresultat.
Inser hon inte att med hennes protester innebär att hon demonstrerar mot demokratin. 
Allra värst är att hon ger eldunderstöd till att undanhålla sanningen. Många gånger får man intryckt av att det rör sig om hennes demonstration mot demokratin.
 

En av Carina Bergfeldts ”värsta” reportage var när hon rapporterade om illegala migranter.

Obama har deporterat illegala migranter under hela sin tid som President. Det var fråga om ganska många!

När Trump nu vill deportera migranter, så är han en rasist och fascist, för han är vit. Men det gick bra när Obama gör samma sak för han är svart. Carinas hyckleri har inga gränser!


Skådisen Denzel Washington klär av alla agenda journalister:
"Ni har ett ansvar ni inte följer. Om man inte läser media så är man oinformerad, om man läser så är man felinformerad"

2 kommentarer: