fredag 13 januari 2017

Orsaken till Mehmet Kaplans avgång är fortfarande olöst!

Den 18 april 2016 hölls en presskonferens där Stefan Löfvén meddelade att Mehmet Kaplan avgår som bostadsminister.
 
Fortfarande kvarstår frågan om Kaplans avgång! Fick sparken eller avgick han på egen begäran? I en julintervju med Expressen kommenterade Stefan Löfven sitt tidigare statsråds avgång med ”han valde det och jag förstår hans val”.

Anonyma källor som läckt säger att Löfvens ord stämmer väldigt dåligt överens med verkligheten. Källorna har i själva verket angett att Kaplan fick sparken av Löfvén, eftersom Kaplan inte ville lägga alla kort på bordet.

Anmärkningsvärt är att Löfven aldrig har svarat på om han själv hade förtroende för Kaplan och vi har aldrig fått veta om Kaplans kontakter och resor innebar en säkerhetsrisk.

Med Löfvéns vägran att lägga korten på bordet, är efterbörden på två skilda berättelser. Den ena är ”hårdraget” att Sveriges regering var infiltrerad av en islamist.
Den andra att Sverige är ett rasistiskt land som inte klarade av att ha en troende muslim som statsråd.

Därför borde det ligga i statsministerns intresse att affären Kaplan redovisas. Ingen av bilderna är särskilt klädsam för regeringen och båda är skadliga för tilliten i samhället.

Med tanke på sossarnas bevisade samröre med islamister är det inte svårt att förstå att Löfvén tiger. Skulle han lägga korten på borden kan han få frågor som han inte kan hantera.
Han kanske skulle få en fråga om den överenskommelse som Socialdemokraterna redan 1999 undertecknade med Sveriges Muslimska Råd(SMR).

I överenskommelsen står följande:
"Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län."
Värt att notera är att det finns få eller inga lobbyorganisationer som kan få det ”då”största partiet i Sverige att underteckna en överenskommelse med så tydliga och konkreta löften.
Det man kan fundera över är om denna överenskommelse lever kvar och i så fall hur ser den ut idag. Svenska väljare sviker sossarna och då är de tvungna att hitta nya!

Kaplans karriär:
Sekreterare för Sveriges Unga muslimer(SUM) mellan åren 1996-2000.
Ordförande för SUM 2000 - 2002.
Pressekreterare för Sveriges Muslimska Råd(SMR) 2005-2006.
Grundade organisationen Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa (SMFR) 2008.
Miljöpartiets partistyrelse 2003 - 2011.
Riksdagen 2006 - 2014.
Bostadsminister 2014 – 20160418.
Charta 2008 satt som styrelseledamot med UmAnas

Efter att alternativa medier i Sverige började skriva om Kaplans kontakter med olika typer av extremister så började också traditionella svenska medier granska Kaplan.
Om inte Turkiska riksförbundets vice ordförande hållit sitt död-åt-hundarna-tal på Segels torg hade hela denna affär inte startat ännu. Men frånvaron av granskning, och den tilltagande extremismen, har under lång tid byggt upp mot denna granskarfest. De stora medierna har hållit emot, men när bilden av Turkiska riksförbundets vice ordförande publicerades för att visa hans samröre med grå vargarna, och det visade sig att Kaplan också satt med vid samma bord, då gick det inte att hålla emot längre.

Redan 2014 hade Kaplan kritiserats för att ha jämfört de svenska jihadister som reser till Syrien för att gå med i terroristgrupper som ISIS, med svenskarna som åkte till Finland under andra världskriget för att försvara Finland från sovjetisk militär aggression.

När medierna började granska Kaplan så framkom det att sommaren 2015 hade han deltagit vid en middag där ledaren för den fascistiska turkiska organisationen Grå vargarna var närvarande. Medierna fick också veta att Kaplan under flera år hade haft möten med den islamistiska organisationen Milli Görüs. Det visade sig sedan att Kaplan under 2009 jämfört Israels behandling av palestinierna med nazisternas behandling av judar.

Varningsklockorna borde ringt tidigare hos den traditionella median, men det finns tydliga bevis på den svenska pressens partiskhet när inga frågor ställdes om Turkiet till Mehmet Kaplan. Det är hans idol Erdogans parti som ligger bakom gripanden av oliktänkande och konkurrerande parlamentsledamöter. Kaplan åkte nästan shuttle till Turkiet under sin tid som minister. Han borde fått frågan vad han tycker om Erdogans väg mot att göra Turkiet till en diktatur.
 
2013 skrev Kaplan  - samma år som han besökte Mustafa Demirs kansli i Turkiet - en motion om Tapani i Södra Thailand. Tapani är det område Yasri Khans far Abu Yasir Fikri's islamistiska terrororganisation PULO försöker "befria" i Södra Thailand.

Märkligt och noterbart är hur han talar om Patanis eget "civilsamhälle" precis på samma sätt som han och hans gelikar i Sverige brukar använda det bisarra begreppet "muslimska civilsamhället" om muslimernas organisationer i Sverige. Det de egentligen menar, är att de vill se eget självstyre för muslimer i Sverige på samma sätt som de stödjer självstyre för muslimerna i södra Thailand.
 
Kaplan har också medveten eller omedvetet utnyttjats av turkarna i deras propaganda. Han skulle ha intervjuats av det statliga turkiska nyhetsbyrån Andalou Agency.

Där uppges han ha påstått att han tvingades avgå efter att ha baktalats på grund av påstådda kopplingar till terrorsekten Islamiska staten (Daesh). Det är som alla vet inte sant eller...
Kaplan fick avgå på grund av att han gick på samma middag som Sverigechefen för fascistiska Grå vargarna, på grund av återkommande kontakter med islamistiska Millî Görüs och på grund av en rad uttalanden som tydde svajig demokratisk kompass.
Det märkliga är att Kaplan enligt artikeln påstår att han fick gå på grund av "he had been “slandered” over alleged links to Daesh". IS har mig aldrig nämnts i anklagelserna mot Kaplan.
Har Kaplan ljugit för nyhetsbyrån? Naturligtvis utnyttjar Erdoğans propagandamaskin situationen till hans agendas fördel. Så det är mycket troligt att nyhetsbyrån – desinformationsbyrån - aldrig talade med Kaplan innan man skrev detta påstående om honom. Troligare är dock artikeln från AA är ett stycke statliga turkisk propaganda.


Går man in på Miljöpartiets hemsida och söker på Kaplan är sidan borta.

Varför MP har plockat bort sidan är oklart för Kaplan är fortfarande med i partiet. Han var även tidigare med under kategorin "Nyckelpersoner." Mer förståeligt är om man plockade bort honom där, även om miljö pajasarna aldrig har erkänt att han skulle ha begått något större fel och således i konsekvensens namn mycket väl hade kunnat ha honom kvar under den rubriken.
Varför de plockat bort honom?

Kaplan ansökte och erhöll ett avgångsvederlag om 1.5 miljoner. Först får Kaplan sin lön som statsråd i tolv månader, 1,5 miljoner, men avräkning sker mot andra inkomster. Han kan alltså inte få inkomstgarantin från riksdagen samtidigt.
Inkomstgarantin kan han börja ta ut efter tolv månader våren 2017 och sedan få till oktober 2018. Totalt kan han max få ut 2,4 miljoner kronor. Runt 800 000 kr per år.
Han verkar vara mer i Turkiet än i Sverige så man kanske borde klippa den ersättningen....

Vad gör han idag? Han kommer undan för lätt, han bara försvann utan att ställas till svars på riktigt! Nu lever han gått på svenska skattebetalares pengar i två år framåt!

Helt klart hade Mehmet Kaplan en agenda, att han är en orm som är duktig på att le, säga rätt saker och slingra sig.

Är Kaplan islamist? Han har fler "grodor" i bagaget än de flesta betydligt äldre politiker. Men herregud, Kaplans samröre med turkiska staten borde föranleda en utredning om spioneri! Kaplans lojalitet är inte till Sverige. Det är helt uppenbart.
….
och väl att betänka, Kaplan sitter kvar i riksdagen, fortfarande lika mycket kompis med Frigolit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar