söndag 29 januari 2017

SVT och sanningen!

I sändningstillståndet som SVT har står att företaget bland annat ska utöva sändningsrätten "opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda".

När man gör en tillbaka blick på kampanjen och presidentvalet i Amerika, svenska politikers lekstuga, men inte minst SVT:s rapportering av invandrarkaoset och hur detta rapporteras i SVT blir man ”mörkrädd!”

Public service är inte opartiskt, de sysslar med public indoctrination, alla måste lära sig vad man ska tycka och tänka, från de som tittar på barnkanalen till de som tittar på de sena nyheterna, yttrande och åsiktsfrihet är inte välkommet. Något mer vinklad och oseriös rapportering i SVT är svårt att uppnå!


Frågan är hur hanterar man en medieapparat som totalt spårat ur i politisk korrekthet och vinkling! Vi har en Granskningsnämnd där man kan göra en anmälan. Men denna nämnd är precis som SVT, ett enda stort skämt!

Vi har en Riksdag som borde reagera över vad SVT håller på med, men där händer inget, mer än att man höjer licensavgifterna kraftigt.
Hoppet är kanske valet 2018 som ger en sådan majoritet, att man också börjar titta på sändningstillståndet för SVT.
Vilka är det som väljer ut vilka som sitter i SVT styrelse? Politikerna i riksdagen... hoppet är det sista som överger en människa!
Det bästa vore om man helt plockade bort de statsfinansierade kanalerna och de fick konkurrera med alla andra kanaler!
 

Amerikanska presidentvalet
Efter Trumps installation, fortsätter politiker och medier att tala om hur illa allt kan bli med Trump. Carina Bergfeldt som är SVT:s reporter i USA talar sällan eller aldrig över de positiva effekterna, bara om de negativa efter valet. Trump utmanar hela deras vänstervridna världsbild. Det värsta som kan hända media är att de måste tänka om och förändra sin rapportering! Som vanligt handlar allt om makt och indoktrinering som SVT, inte på något sätt vill bli av med.
 

Nu utmanar Trump den politiska elitens modell. Han vill ge tillbaka landet till USA:s befolkning. Landet ska inte vara en politisk lekstuga med en politisk elit som lever i en gräddfil. Politikerna ska betjäna befolkningen. Han vill riva hierarkierna och införa en plattare och mer demokratisk styrning av USA.
 

Nu avslöjar de sig – de som påstår sig vara demokratiska visar sitt rätta jag. Nu måste Trump sättas på plats! Nu ska han tvingas in i politikerfållan innan allt blir försent. Till sin hjälp använder de MSM-medierna. Tala illa och försök styra Trump så kanske vi kan få behålla makten och styra världsutvecklingen! Oligarkernas lakej CarlBildt har tillsammans med ett antal exministrar från Östeuropa i ett brev till Donald Trump krävt, att Trump ska bryta sitt löfte om att förbättra relationerna med Ryssland.


Yttrandefriheten på SVT och debatten mellan kommunisten Jan Herlin och Janne Josefsson!
Vem glömmer inte debatten mellan Jan Herlin och Janne Josefsson i SVT!
Enligt SVT:s programledare Nike Nylander och Janne Josefsson har anställda på SVT i ett möte med Jan Helin fått uppfattningen att "extremister" inte ska få vara med och debattera i SVT -oberoende media. Enligt SVT:s programledare ska Jan Helin ha sagt att man ska "få granska dem och intervjua dem men inte låta dem debattera".
SVT:s anställda menar att Jan Helin vill begränsa yttrandefriheten. Enligt Jan Helin handlar det dock ytterst om den okränkbara idén om "alla människors lika värde!" 


De flesta anser att Jan Helin gör det, han blivit rekryterad för, vilket är att visa sina, ursäkta ordvalet, håriga bollar. Helin blev totalt överkörd i debatten. Han måste uppenbarligen ha fått uppfattningen att mötet på redaktionen var som det vanliga morgonmötet, med de imbecilla halvfigurerna på Aftonbladet. Som chef verkar han tuff och försvarar sin ståndpunkt klart och tydligt. Det är sådana chefer ingen vill ha.

Problemet här är väl att det inte gick särskilt bra och han blandade bara ihop begreppen. Tror dock att det är ett ytterst mänskligt drag, vi lutar oss mot det vi kan.
I hans fall kvällspressens hårklyverier och närmast akademiska definitioner i syfte att förklara en ståndpunkt. Dessutom avbröt han värre än Trump. Klassiskt tecken på att man inte vill att motståndaren ska få uttrycka sin ståndpunkt och väldigt billigt.
Sen att Helin tog debatten klart personlig, var tydligt för alla och envar, men att stå upp och försvara är ändå en högt aktad chefsegenskap.

Jag tror att han sitter kvar, men får göra en ”pudel” något enormt för Aktuellt-redaktionen med Ulf Johansson i spetsen. Josefsson och Nylander får nog ingen ursäkt. Ett wienerbröd till kaffet på sin höjd.

Debatten är bland det värsta/roligaste man sett i SVT. Det var mer eller mindre ett personalmöte med extremt upprörd personal i livesändning!  Jan Helin måste vara rosenrasande på båda två. De skämmer ju ut honom, med all rätt skall sägas. När Janne J påpekar att detta är Public Service och inte en privat agenda sättande tidning, tror man Herlin skall få en ”hjärtattack!”Det är bra att se att personalen på SVT står upp för yttrandefriheten! Man behöver och ska väl inte gilla allt och alla, men att hindra människor från att säga sitt i ”oberoende media” är ingenting annat än ett brott mot svensk grundlag.
 

Debatten har äntligen synliggjort klyftan mellan yttrandefrihetsdemokrati och värdegrundsdemokrati! Värdegrundsdemokrati är livsfarlig. Den hotar det fria ordet och gör människor ängsliga för att de ska säga "fel" saker eller ha "fel" åsikter som kan resultera i förföljelse, utesluten ur facket, av med jobbet, uthängd i media, fördömanden av politiker osv.

MarikaFormgren har belyst fenomenet yttrandefrihet versus värdegrundsterror i Magasinet NEO. Lysande essä.
Partiledardebatt

I en av partiledardebatterna maj 2016, blev kritiken mot Anna Hedenmo inte nådig på sociala medier. Faktum är att man aldrig tidigare har sett sådan massiv kritik mot en programledare på SVT.
Man får nog ge Anna
ett litet erkännande då det gäller Åkessons storseger när tittarna utsåg en vinnare. Tittare satt och retade upp sig så mycket på Annas pekpinnar, att det Åkesson sagt skulle kunnat vara skit. Om någon annan partiledare sagt samma sak hade denna partiledare, kommit undan med det och Anna skulle var ”tyst” som en mus!


Ja tror inte Anna har mycket att oroa sig över när hennes chef är ingen mindre än den inkvoterade vänsterextremisten Hanna Stjärne som i stort sett har erkänt att SVT bedriver invandringspropaganda för att fostra svenska folket att tycka "rätt".
Tror någon att en sådan person bryr sig det minsta om Hedenmo, avbryter Jimmie Åkesson? Svaret är nej – Stjärne ger istället ”en klapp” på Annas axel!
Invandringen och vinklingen

SVT:s absurt vinklade rapportering och ”snyftreportage” i invandringsrelaterade frågor blev till slut, allt mer likt en Monty Python-sketch. Ett tag var det dagliga inslag i Rapport och Aktuellt och som om detta inte räckte, sändes också mängder av andra program och debatter som beskrev det elände som flyktingarna fick genomgå, innan de nådde drömlandet Sverige!
Vinklingen var mycket tydlig i rapporteringen om Makedoniens undantagstillstånd p.g.a. en regelrätt okontrollerad invasion av landet av illegala invandrare fokuseras både artikelns rubrik och innehåll på att några av de illegalt gränsforcerande invandrarna klämde sig på ett staket som hade satts upp av landet för att freda sin gräns och nationella suveränitet.

"Det råder kaos i ingenmanslandet mellan Makedonien och Grekland där tusentals flyktingar på väg mot EU sitter fast sedan Makedonien i torsdags utlyste undantagstillstånd och stängde gränsen. Minst ett tiotal människor ska ha klämts mot avspärrningarna, efter att polisen tillfälligt öppnat och sedan åter stängt gränsen."
Journalisterna på SVT
Journalistkåren var i princip 50/50 mellan höger och vänster fram till 1968, inklusive på kultursidorna hur konstigt det än kan låta. Det som hände sen var att de konservativa journalisterna dog ut och ersattes med ännu fler vänsterliberaler och vänsterextremister. Slutresultatet är dagens parodiskt icke representativa kår där V och MP är överrepresenterade med flera hundra procent, och MP har egen majoritet inom public service.
Denna process är väl dokumenterad i både undersökningar och memoarer/anekdoter men verkar ändå rätt okänd. Undrar varför?


Ett bra exempel på vänster retoriken och Public Service tydliga politiskt ställningstagande är Aktuellt:s årskrönika. Där stämplar man UKIP i England som främlingsfientliga. Fakta är att UKIP delar sina åsikter om EU med både höger och vänster och har en patriotisk läggning. Denna hållning är inget främlingsfientligt ställningstagande, utom för SVT. SVT hänvisar till att UKIP är för reglerad invandring och i övrigt är ganska reserverade i frågan och det är det korrekta. .


Licensavgiften funkar i princip som en skatt och garanterar inget oberoende alls från staten. Vad gäller politikerna tillsatte de tills alldeles nyligen sina egna som chefer på SVT och SR. Det fanns till och med en uppgörelse om att dela upp chefsposterna mellan högern och vänstern så att det blev "rättvist".
Det betyder dock inte att politikerna detaljstyr public service, utan de låter snarare den rödgröna korridormaffian göra som de vill. Vänstern och liberalerna för att det passar dem, och högern för att de är för fega och strykrädda.

 


Den som söker sanningen skola finna den på Google.
Det är bara att söka på utländska nyhetskällor för samma nyhet som i SVT,  för att märka den klarare bild man får utan
SVT:s censurering. Detta är väl ingen nyhet för de flesta som använder nätet!


Våra
SVT "journalister" med välsignelse av högsta hönset Hanna Stjärne är idag, duktiga propagandister som ägnar sig mest åt att gräva ner istället för att gräva upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar