fredag 27 januari 2017

Har Centern drabbats av storhetsvansinne och ser vi Alliansens (dö)dsryckningar?

Centern och Annie Lööf har blivit medias nya ”gunstling” efter Gudrun Schyman och partiet har stigit något i opinionen. Centern verkar tro att de är stora nog att Alliansen dör ut, om de lämnar. Men väldigt väldigt få tycks känna till vad Centern står för.

Innan jul presenterade Centerpartiet ett utkast till sitt nya idéprogram. Med förslag på fri invandring, månggifte, slopad skolplikt och platt skattesystem har idéprogrammet redan skapat stora diskussioner både i och utanför partiet.
Den mest kontroversiella punkten handlar om fria gränser och fri invandring. Centerpartiet betonar flera gånger i programmet alla människors lika värde, Centerpartiets tro på människans vilja, förmåga och kraft att forma sin egen tillvaro, utan pekpinnar från staten.
 

Undrar om de som r
östar på Centern när opinionsinstituten frågar har detta klart för sig. Tvivlar starkt!
Lutar mer åt att de säger C
entern eftersom de alltid har gjort det, plus att en och annan man som kanske också säger, att Annie är "snygg".

Oppositionen har den senaste veckan kommit med det ena utspelet efter det andra och allt grundar sig på ett samarbete med SD eller ej.
Svensk politik har utvecklats till världens mest påfrestande gissningslek eftersom ingen idag, vill fälla den sittande regeringen.

Centerpartiet ställer nu i praktiken ultimatum till Moderaterna. Moderaterna får välja om partiet vill förhandla med den borgerliga Alliansen i utskotten eller med Sverigedemokraterna.

Förhandlar M
oderaterna med SD hotar Centern lämna Alliansen, allt enligt en intervju med Centerns Anders W Jonsson med SR Ekot. Men Annie Lööf tonade genast ner utspelet på Twitter. Man kan också undra, om det är såren efter debatten mellan Anders W Jonsson och Mattias Karlsson i Aktuellt som fortfarande svider?
Eller är det Centern som försöker sig på något slags taktiskt drag för att hjälpa PK-falangen inom M?

Lyssnar man väldigt noga på Anders W Johnsson via SVT, låter det som att Centern inte alls har någon avsikt att lämna Alliansen bara för att Batra strök Åkesson medhårs. Det verkar som de pratar i gåtor i Centern och ingen vet vad den andre menade. Ett klumpigt uttalande av Centern som det kanske det rör sig om i grund och botten?
Det Centern verkar mena är snarare att det är Moderaterna som lämnar Alliansen, om de pratar med SD. De dribblar bara med frågan för att slippa ge definitiva besked.

Frågan rör egentligen ytterst huruvida DÖ fortfarande gäller eller ej. Om DÖ verkligen inte gäller längre, bör det inte vara några som helst problem att samtala med SD i sakpolitiska frågor, annat vore rentav befängt! Varför rösta på ett parti som inte vill få igenom sin politik?
 
Man kan också tolka Centerns utspel på annat sätt att man inte vill att Alliansen skall bestå. Centern vill kanske bli ett stödparti till Socialdemokraterna och Miljöpartiet, eftersom Alliansen saknar möjlighet till egen majoritet. Håller Annie Lööf på att måla in sig i det berömda hörnet?

Många hoppas att Centern byter till vänsterblocket officiellt, för det vore det bästa som kunde hända för Moderaterna som gärna ser ett regeringssamarbete med SD, så snart som möjligt.

Centerns väljare ser sig själva inte som vänster. Om Centern lämnar Alliansen minskar Batras möjligheter att låtsas att hon tvingades ge upp, Moderaternas nya migrationspolitik i regeringsförhandlingarna. Många anser att det kommer att bli mycket glädjande om Centern försvinner och går över till vänster.

Dom har positionerat sig som ett parti som vill ta hela världen i sin famn. Som MP fast lite lägre i invandringsfrågan.
Ett problem är om KD ”ryker” vilket är troligt, blir det svårt att bilda regering för de blåa partierna utan Centern som faktiskt ändå närmar sig 9% och som nog växer nu när dom får uppmärksamhet.

C
entern är realistiska. Blå politik behöver röster om inte detta ska vara väljare med svensk bakgrund, så måste man ”flörta” med invandrare som sossarna gör. De sitter kvar i Malmö tack vare nästan 90% av rösterna i Rosengård. Moderaterna vet detta, men verkar leva uppe i det blå just nu.

Vad gäller röster i valet är C-utspelet toppen för SD. Däremot ingen fördel för SD när det gäller att föra ut sin politik i nästa val, men kan få SD att växa rejält till valet 20
18, eftersom det då blir ännu tydligare att de är enda oppositionen!


Centern har fått för mycket luft under vingarna p.g.a. en positiv trend. Vänta bara när dom
r en negativ trend, då kommer Annie attfjäska” för Batra.

Det kanske allra mest anmärkningsvärda i denna ”soppa” är att politiker inte längre kan ge raka besked. Respektlöst mot väljarna.
Hela detta spel är typiskt för svensk politik. Ingen står för något på riktigt. Allt är bara testballonger, floskler och taktiska knep. Det finns inte längre någon egentlig politik kvar utan PR-människor har helt tagit över. Batra har inga planer på att fälla regeringen egentligen, kommer verkligen Lööf lämna Alliansen? Allt är positionering och luft. Egentligen är Centern i realiteten ett rött parti i många frågor. Den generösa flyktingpolitiken bevisar detta

Enligt de senaste undersökningarna föredrar en majoritet av väljarna M+KD+SD som regeringsalternativ över S+C+resten. Skillnaden kommer bara att växa vartefter invandringens effekter visar sig i vardagen.

En majoritet kommer att rösta på det alternativ som innehåller SD, då de har störst trovärdighet då det gäller att stoppa asylinvandringen och sätta stopp för brottsligheten. Det är bättre ju färre partier som ingår i SD:s regeringsalternativ, då det blir färre att förhandla med.

Det värsta som kan hända efter 2018 är att vi är i samma situation som nu med en regering som inte kan driva sin politik. Chansen för det minskar ifall C flyttar till vänster blocket och ger bort sina röster till KD eller M.
Fast vad är Alliansen idag egentligen? Finns den ens på riktigt? Om dom inte enas om invandringspolitiken är dom körda ändå, hur mycket dom än försöker.

Alliansen har gjort en stor miss. De höll väl samman när de satt i regering. Men inte nu, när de sitter i opposition.
Att inte vänta med att sammanstråla tills sista månaderna innan nästa val, är en taktisk miss. Med alla utspel får varje parti svårt att vända detta, utan att tappa i trovärdighet politiskt. Speciellt Centern har målat in sig helt, med sin politik. De har mycket att förlora på att vika sig. Svansföringen har varit ohälsosamt hög för dom. Moderaterna kan inte frångå sin nya politik.

Donald Trump är nu högintressant efter hans utnämningar. Han har tillsatt flertalet ministrar som inte har politisk bakgrund. Därtill honom själv som ej har politisk bakgrund. Tänk om detta ändå kunde ske i Sverige!
Klart vi har ju Alice Bah Kuhnke som tidigare var programledare för barnprogram!

Folk är så trötta på politiker som inte talar klartext utan hela tiden glider undan. De är värre än journalister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar