fredag 20 januari 2017

Jubel i Rapport om ”bastumötet” i Davos!

Katarina Sandström kunde jublande berätta i Rapport från mötet i Davos, World Economic Forum att Kinas president Xi Jinping var för mer frihandel och globalisering. Skulle han sagt något annat, hade den röda mattan dragits in när han kom tillbaka till Beijing och han hade blivit ”avpolleterad” snabbare än blixten!
Katarina är en ”dresserad docka” som läser texten från det papper som den vänster/kommunistiska redaktion har sammanställt utan att förstå vad hon läser.
Hade hon insett vad hon läst upp, hade hennes ”leende” inte varit så vackert!

Undrar var kompetensen finns hos Rapportredaktionen. Inser de inte att Kina inte har något annat val än att ”predika” för mer frihandel och globalisering. President Xi tal på mötet var inget annat än hyckleri. Det är exakt samma predikan som förs om TTIP-avtalet och alla dess fördelar.
 
Den nakna sanningen om Kinas väg
till rikedom har Wall Street Journal i en analys redovisat och vilka konsekvenser det fått för övriga världen.

Kina har en lågavlönade arbetskraft som medfört att landet har blivit världens fabriksgolv som tillverkar billiga varor med bra kvalité. Men Kina är också en stor plagiator som ”hejvilt” kopierar märkesskyddade varor. Man skall akta sig för är att köpa medicin på nätet, som oftast är tillverkad i Kina.
 
För Kina har denna omställning varit en formidabel succé och hjälpt hundratals miljoner kineser ur fattigdom till ett liv som många gånger är bättre, än det vi har i Sverige. Jag har en svåger som var med om att byggda upp en fabrik i Kina och han kunde berätta redan för 10 år sedan, att Kina var förbi Sverige i de utvecklade distrikten. Visst finns det fortfarande fattiga på Kinas landsbygd, men det har vi också i Sverige, där en tiondel av Sveriges befolkning är fattigpensionärer!
Det är väst som har fått betala priset för Kinas framgångar. Det har försvunnit miljontals arbeten. I bara EU räknar man med att det finns över 25 miljoner arbetslösa. Arbetslösheten var varit en bra grogrund för den misstro mot transnationell ekonomisk integration och medfört politiska bakslag mot etablissemanget.


En av globalismens viktigaste institutioner är World Economic Forum som arrangerar ett möte varje år i Davos, Schweiz som mest kan liknas vid ett väckelse- eller bastumöte. Mötet handlar alltid om globalismens hjärtefrågor, som att befrämja borttagande av alla handelsregleringar och öppna alla gränser mellan länder.

Förra året har varit ett ”svart” år för WEF. Britterna röstade fel i Brexit och May deklarerade häromdagen och de kommer att ”klippa” alla band med det sönderfallande EU och att britterna vill ha kontroll över sina gränser. Ovanpå på allt valdes nationalisten Trump och hans målsättning går på tvärs mot vad globalisterna vill.
Även detta år kan bli ett verkligt svart år för WEF om Europas folk röster fel i flera val som kommer detta år i Frankrike, Ungern, Italien och Tyskland.

De tycks yrvaket fråga sig hur kan detta ske över bara en natt. De är helt tagna på sängen och inser inte att över hela västvärlden pågår något av en folklig revolt mot globalisternas agenda. En agenda som rasat samman som ett korthus.
 
Att alla på mötet i Davos är skakade över situationen och de vet, att det har gått för långt och för snabbt med globaliseringen. Det förstår man när IMF-chefen Christine Lagarde sade att beslutsfattarna måste tänka på hur man ska hantera den offentliga missnöje. Hon sade att detta innebär finans- och strukturreformer samt effektiv penningpolitik, men att det också bli en bättre omfördelning av tillgångarna.

Mötet kom fram till att en modifierad agenda behöver sättas. De snuskigt rika måste bli mer diskreta och visa upp mer iögonenfallande välgörenhet. Medelklassen är i kris och måste förses med köttben, annars tar den hemska populismen över. Medelklassen växer globalt sett, men minskar i utvecklade länderna. Idag har man fått en chockerad insikt om, att välståndsklyftorna är de största någonsin. Som om fenomenet uppstod förra veckan.

Nu har vi ju plötsligt kommit dithän i vår egen lilla avkrok av världen att det helt okomplicerat konstateras att våra ny
a svenskar är alldeles väldigt mycket överrepresenterade, när det kommer till brottslighet,

vi har fått kommunuppror med vägran att fylla på med fler människor med oklar identitet och avsikt,
vi har fått upp på dagordningen att en hel del samhälleliga basfunktioner faktiskt och praktiskt håller på att packa ihop och tacka för sig,
vi har kvinnor som känner otrygghet i vardagsmiljön, så mycket som en tredjedel av landets kvinnor, men även en lika stor andel av invandrarna.

Det finns inga bostäder att uppbringa och ändå tar de nyanlända hit familjer som måste inhysas på hotell, utomeuropéer som det visat sig vara mycket svår integrerbara, inte bara i första generation utan även i andra och tredje.

Globalisteliten önskar dock fortsätta den inslagna vägen med migration
och öppna gränser som en av huvudkomponenterna i "Den Rådande Världsordningen" som om ingenting har hänt i Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar