onsdag 27 januari 2016

Årets bild redan tagen - visar vindkraftverk som avisas


 
Den rödgröna regeringen tror att omställningen till grön energi skall stoppa den globala uppvärmningen.
Idén med den enorma utbyggnaden av vindkraften är att den skall minska mängden
CO2 som går tillbaka till atmosfären frän förbränningen av fossila bränslen!

Hela idén bakom vindkraftverk är att stoppa den globala uppvärmningen genom att minska mängden CO2 som går tillbaka till atmosfären från förbränning av fossila bränslen.


Craig Kelly skriver på Facebook att årets foto är taget i Sverige!
Saturday Silliness – wind turbine photo of the yearBilden som togs den 23 januari visar hur det kalla väder orsakat isbildning på bladen på ett vindkraftverk. Isbildningen har gjort att verket stannat fullständigt.
För att fixa "problemet" använder man en helikopter med fossilt flygbränsle för att spraya varmt vatten som värms på denna iskalla plats med hjälp av en lastbil utrustad med en 260 kW dieselgenerator. Man sprutar det varma vattnet på bladen för att avisa dem. Man kan undra hur många verk man får avisa?

Det inte förespråkarna förstår att det flygbränsle, diesel för lastbilen och oljan för att värma vattnet, skulle kunna producera mer el - i rätt tid för att möta efterfrågan, än det isfria vindkraftverket någonsin skulle kunna producera. Innan det fryser igen.

Den bifogade bilden är en metafor för hela den galna debatten om klimatförändringarna.

Fotot sammanfattar på ett bra sätt den dumhet, idioti, när rationellt tänkande, logik och sunt förnuft övergavs och den enorma resursslöseri som i onödan offras för en fix idé - utbyggnaden av vindkraften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar