torsdag 15 februari 2018

Är Alliansen död?

De senaste två veckornas olika utspel från de fyra Allianspartierna visar hur kraftigt oense de är, om flera tunga frågor. Samtidigt visar det att de står långt ifrån varandra politiskt och hur de skall kunna komma fram till en gemensam ståndpunkt om migrationspolitiken, finns inte på kartan. Moderater och Centern står alldeles för långt i från varandra i denna fråga. Pratet om att Alliansen skall uppstå igen är just prat! Alliansen har väl aldrig varit relevant, eftersom de ständigt krupit runt i sandlådan och kastat sand på de som inte förstår barnspråk. Att det fortfarande, trots vad som sker i landet och att vi vet vilka som är skyldiga till detta, finns människor som går och hoppas på att Alliansen ska bilda regering är sanslöst. Dessa personer som hoppas på Alliansen, tycks ha ett förstånd som en treåring och vill uppenbarligen fortsätta att krypa runt i sandlådan med dessa parvlar, medan landet sjunker allt djupare ner i kvicksanden.

Hur kan det komma sig, att så många som inte fattat att vi är ockuperade? Än så länge kan svenskar vända detta, men om 80 % vill ha det så här? Hur lång tid tar det innan majoriteten förstått färdriktningen? Måste alla ha blivit rånade? Då menar Foliehatten inte skattemässigt, för där är vi alla svenskar redan rånade, utan han menar på riktigt, av 5 slynglar med mörkare hy.

På bara några år har M ändrat kursen 360 grader och "högergir" i invandringsfrågan, har utan tvekan varit framgångsrik för partiet på senare tid. Att gå från Reinfeldts asylhaveristiska linje till att i praktiken ställa sig bredvid SD i invandringsfrågan, utan att partiet gnisslar till rejält, är en politisk bedrift. Frågan är hur nära SD, M vill gå?
 
Moderaternas Elisabeth Santesson har gjort flera utspel den senaste veckan om migrationspolitiken. Vem säger att M:s utspel i migrationsfrågor är ärligt menade och inte bara ett spel för galleriet, i syfte att vinna tillbaka väljare från SD? Varför går man annars fram med en politik man vet att varken C eller L accepterar och detta bara månader innan valet? Döljer M något? Vill de bilda en majoritetsregering med SD?

Santesson har påpekat att man måste se över kostnaderna för själva invandringen som uppskattningsvis kommer att kosta minst 40 miljarder och att det inte utesluter ett asyltak, för hur många som ska få söka asyl här. Det ska bli mycket lättare att utvisa personer som vistas illegalt i landet och tillgången till välfärd ska begränsas för denna grupp.
Santesson: ”Vi har haft en tendens att inte prata om invandringens kostnader. Vi skulle inte låta något annat område öka i kostnader så dramatiskt utan att vi följer upp det.”
Enligt Svantesson måste Sverige inleda en "seriös diskussion" och skaffa sig ett långsiktig förhållningssätt till invandringskostnaden. Det är en skyldighet mot medborgarna att tala om vad det kostar. Svantesson förutspår att kostnaderna riskerar att bli väldigt höga i framtiden, eftersom de som kommit till Sverige de senaste åren har så låg utbildning. Hon säger rakt ut att dagens invandring inte är lönsam och påpekar även att nuvarande invandringsnivåer inte är hållbara.

Centern menar att M håller på att göra invandrarna till kollektiva syndabockar, för en mängd problem i Sverige och det löser inga problem utan riskerar i stället att skapa mer problem och motsättningar. C försäkrar att de som röstar på C, röstar på ett parti som i stället hyllar invandringen som något bra. Foliehatten undrar om Lööf i stallet har hittat skugglappar som hon satt på?
C, L och KD är kritiska till M som inte vill ge ”papperslösa rätt till vård!” C tycker att den förra Alliansregeringens överenskommelse med MP var rätt "inte minst för att hålla SD borta från inflytande." Enligt M riskerar fortsatt sjukvård till illegala invandrare, att signalera att migranter som fått avslag på asylansökan inte behöver rätta sig efter detta och ett skuggsamhälle kan växa fram. Det de tre partierna borde fundera över är, att de papperslösa betalar 50 Skr för att gå tandläkaren och läkaren. Många svenska pensionärer har inte råd att gå till tandläkaren och folk dör i väntrummen på akuten. Sjukvården går på knäna och väntetiderna till tandläkaren är jättelånga, men att ge papperslösa denna förmån(som är unik i världen) är OK enligt dem! De prioriterar tydligen papperslösa, förre den egna befolkningen!

Med största sannolikhet kommer KD att åka ut och L ligger och balanserar på gränsen. Kvar finns då M och ett extremistiskt C. Chansen är sedan
riktigt stor att det blir bye bye till MP – kvar är då S och V. Det är nu det blir intressant. Ska M och C bilda en minoritetsregering baserad på C:s extrema migrationspolitik?
7-klövern är nog ganska medveten om att det kokar under ytan, men så länge ”mörkarmedia” fortsätter att förtiga detta och så länge som väljarna fortsätter att knyta nävarna i fickorna av rädsla för att hängas ut av media, får charaden fortsätta. Den dag vi alla vågar stå upp för den verklighet vi ser omkring oss, är mörkandet över och de partier som är kvar i 7-klövern kommer att tvärvända under galgen. Många starka röster behövs för att tränga igenom mörkandet och skönmålningen.

1 kommentar:

  1. Sveriges politiker styrs av högre utländska makter ,, det är kört att rösta på något av de åtta ,,, de enda är nmr ,, men frågan är hur mycket motstånd de kan visa när de blir hotade ,,, är dom tuffa att stå imot
    Kan du offra dej o svara på mina påståenden hatten ,, hur du tänker

    SvaraRadera