måndag 26 februari 2018

De gröna drömmarna gick i kras i Simris!

Med buller och bång, vilt påhejade av MSM, invigde EON en sol- och vindkraftsanläggning som skulle göra byn Simris på Österlen självförsörjande, med enbart förnybar el. Hela hösten har vi via EON mattats med positiva rapporter. När kylan från norr nu kommit, har det inte gått så bra och sanningens minut har infunnit sig. Vissa dagar har anläggningen bara producerat 4 procent av dagsbehov av el. Den 20 februari visar att effektbehovet i Simris är 490 kW varav 4% (19 kW) kommer från vindkraft och självklart 0% från sol. SVT Skåne rapporterar: ”Misslyckat projekt med sol- och vindkraft i Simris”

Av EU har man erhållit hälften av projektkostnaderna på 45 miljoner till projektet = 22,5 miljoner. I Simris bor 200 innevånare. Det blir 225.000 per person. Det hade varit mycket intressant att få läsa EON:s ansökan om bidrag till den här anläggningen. Vem som helst med lite teknisk bakgrund kan direkt se att Simris projektet är inget annat en en grön dröm, utan förankring i verkligheten. Det finns inget i denna anläggning som gör den självförsörjande. Visst kan man få tillskott av sol och vind men det är mycket långt, till att vara självförsörjande. EON har utnyttjat den totala okunnigheten hos EU som tillstyrker(amatörer) bidrag till den här typen av anläggningar och det är inget annat än en skandal. Vi kan notera att projektet aldrig under den korta tid den varit igång varit självförsörjande med el en enda dag och kommer aldrig att göra det eller någon annanstans i Sverige.
EON borde egentligen tittat på El Hierro på Kanarieöarna. Samma upplägg, men skillnaden är att där är mer sol och det fungerar inte!
Simrisprojektet borde vara en rejäl väckarklocka t.o.m. så stora som kyrkklockar, att politikerna borde inse, att den väg de vill införa för övriga Sverige, med mera vindkraft och solceller, är en väg utför stupet!
Foliehatten blir ofrivillig finansiär på tre sätt. Först via skattsedeln till EU-bidraget (40 miljarder). Sedan finansiering av sol- och vindkraften via elcertifikat. Via de hutlösa nätavgifterna som EON har, på en monopolmarknad. Och man kan inte komma ur någon dessa tre. Här lite mer fakta om EON och det rån vi utsätts för med nätavgifterna.

Foliehatten beundrar EON stort, för deras sätt och förmåga att lura totalt okunniga journalister och de är i gott sällskap med politiker. Man sväljer allt, bara man hör och ser ordet ”förnybart!”
Sverige har ett djupt pedagogiskt problem. Enorma ekonomiska fördelar och en tryggad energiförsörjning i 500 år väger fjäderlätt, om det bara ur miljöhänseende och är förnybart, kan uppfattas som att en annan, kanske svindyr lösning kan vara promillen bättre.
Det är totalt helknäppt! Men vad hjälper det när bara miljö, miljö, miljö som räknas?
Några partier går så långt att de vill införa grön skatteväxling och sänka skatten för arbetstagare. Frågan är då, hur dyr blir el då per kW 3-4 SKR? Tänker våra politiker?

Den senaste veckans nästan 0-resultat för vindkraften, så ska vi ändå komma ihåg, att vindkraften ska vi satsa på. I varje fall om klimatförändringarna leder till att vi har sommar året om. Kärnkraften skall man avskaffa.

För att klara målet i Simrisprojektet är man beroende av ett reservkraftverk=dieselelverk som enligt EON, drivs med förnybart bränsle.
Johan Aspegren på SVT: ”Bränslet heter HVO och är helt förnybart. Det består bland annat av animalisk olja.” Det är alltså fråga om ett dieselelverk och HVO är syntetdiesel. Men ordet ”diesel” kan ju naturligtvis inte nämnas i miljösammanhang.
Undrar om Johan Aspegren någonsin funderat på vad konventionell diesel består av? Just det, animalisk olja. Animalisk olja … Undrar om vilket djur den kommer från?

Man har även haft hjälp av batterier. De batterier man har för drift är på 333kWh och det räcker för ca 30 minuters drift. Läser man faktabladet om batteriet så har det en kapacitet på 333 kWh, med klickar man på EON:s information på presentationssidan som de skrivit har batteriet 3300 kWh kapacitet.Oavsett vilket så räcker 3300 kWh endast till 5-6 timmars drift. Faktauppgifter från batteritillverkaren Samsung om batteriet. Till råga på allt har det kommit in möss bland batterierna, så de har bitit sönder sladdarna.
 
Enligt artikeln i SVT har EON nu åter lurat på vissa i befolkningen i Simris att montera upp ytterligare solceller på taken i den lilla byn vilket är rena lurendrejerifasonerna. På natten hjälper det inte även om man skulle täcka hela byn med solceller. Vi ser här ett exempel på hur illa det är ställt med klimatalarmismen och dess medlöpare.

EON marknadsföring är mycket märklig och Simris är definitivt inte någon fjäder i hatten för EON. Men varför har man gått ut med helt absurda påståenden, om att byn skulle bli självförsörjande, kan man undra?  Kan det vara så illa, att man inte ens förstår vad man sysslar med?
När det gäller Simris och Gotlands förnybara ambitioner, varför kapar de inte linan till Sveriges elnät och visar hur bra det fungerar? Tror inte de vågar! Läs mer om Gotland här!
Utländska vindkraftsägare blåser svenska staten på skattepengar, går att läsa här.

En fjärde generation kärnkraft skulle kunna försörja Sverige med el i 500-600 år enbart med kärnavfallet från dagens svenska reaktorer. Men intresset är lamt och kärnkraftsforskaren Janne Wallenius söker nu finansiering i Storbritannien.

Den rödgröna regeringen med stöd av alla partier utom ett, har bestämt att Sverige ändå ska envisas med att bygga fler sol- och vindkraft och det spelar tydligen ingen roll hur dåligt det går. Att många svenskar inte kommer att ha råd, att betala de svindyra elräkningarna och kanske kommer att frysa ihjäl, är inte heller något politikerna bryr sig om!

1 kommentar:

 1. Hej!
  Tack, tack och åter tack för en mycket bra artikel.
  Har kollat deras hemsida med jämna mellanrum sedan i höstas. Produktionen av solel är nästan försumbar. Statistiken har varit felaktig nästan hela tiden. Jag har mejlat de ett 10-tal gånger om felen. Endast ett fåtal åtgärdade. Efter att sett TV-programmet med Johan Aspengen förstår jag bättre. Ha hade ju inte någon koll alls, verkade förvirrad och hade inga riktiga svar.
  Med vänlig hälsning
  /Evald

  SvaraRadera