tisdag 13 februari 2018

Inser inte politikerna att de är folkets representanter?

Varför väljer vi politiker som saknar kontakt med verkligheten och som inte representerar folkviljan? Gång på gång?
MP har verkligen haft ett orimligt stort inflytande i svensk politik. Inte nog med att detta lilla extremistpartis förslag ofta har gjorts till regeringspolitik av andra partier. Dessutom försöker de andra partierna(migrationspolitiken) bli kopior av MP i stället för att ta strid. Utöver en migrationspolitik som är vansinnig, har vi också en energipolitik som är vettlös med ovetenskapligheter som ”förnybar” energi och satsningar på energislag som bara slösar bort pengar och ändliga resurser för ökande miljöförstöring. Politikerna är inte heller förstått att elbilen med litiumbatterier inte är framtiden. För att inte tala om koldioxid som används för att beskatta folket ännu mer.

Vad är de andra partierna rädda för? Kanske att svenska journalister till stora delar stödjer MP och V och att den som ifrågasätter MP:s dogmer kan räkna med hårda attacker på ledarsidorna?

Ingen bör egentligen vara förvånad. I ett land där det är viktigare att debattera, om att ge totala främlingar gratis tandvård än att rädda landet från kulturellt, socialt ekonomiskt förfall, med miljoner hårt arbetande laglydiga svenskar som offer, bör man inte förvänta sig något annat.

En majoritet av svenska folket vill inte ha massinvandring från MENA och Afrika som C och Annie Lööf vill, ändå tillåts små partier på 4% som MP och på 8% som C blockera svenska folket vilja och ökande stöd för det enda partiet som ger uttryck för denna vilja från svenska folket.
Det finns ett massivt missnöje med invandringen, nästan ingen man frågar oavsett rödgröna eller borgare tycker ju att det var positivt med den invandringspolitiken. 


De här vet sjuklövern om, ändå stänger dom ute det enda parti som vill förändra detta. Är det verkligen demokrati? Och d
e som uppenbarligen inte har något emot invandring kan väl förklara detta: vad som är så bra med invandringen?
Facit har vi: extrema ökningar av våldtäkter, dödsskjutningar, brott, assistansbedrägerier - listan kan göras längre! Och kostnaderna har ökat lavinartat och med dem skattehöjningarna!

Den nya vänsterns fotfolk är däremot via dagens postkolonialism tillbaka i en mer romantisk 70-tals idé om tredje världens heroiska bondemassor. De ska inte längre bygga upp sina egna länder, utan det nya Sverige. De förespråkar inte längre, att det är rätt att göra uppror för tredje världens bondemassor, utan istället rättigheten att ansluta sig till det svenska socialförsäkrings- och bidragssystemen. Arbetslösheten, bidragsberoendet liksom våld och kriminalitet är antingen uttryck för rasistisk och islamofobisk propaganda mot den levande dynamiska orten eller en konsekvens av den vita kolonialismen i förortens reservat.
Nyvänstern bildar så en ohelig allians med fienden nyliberalerna för en i praktiken oreglerad invandring. För finns det någon som egentligen saknar skäl att få bo i Sverige? Liberala skörbjuggs-ekonomer kalkylerat kallt, likt röda khmer kadrer, med ris ransoner på 300 kalorier om dagen för att hålla Sveriges arbetskraftsreserver vid liv i de framtida kåkstäderna. Vår tids FNL finns idag på hemmaplan. Islamisterna har förfört de rödgrönas mer teoretiskt bevandrade ledare till en politisk allians via postkolonial mumbo jumbo som efterträtt den klassiska kommunistiska retoriken. Idag när utopin placerats i Sverige har vi dock full kunskap om de sociala och ekonomiska problemen. Men bristen på opposition och öppen diskussion och vägran att ta debatt har lett till att förespråkarna för mångkulturens överideologi aldrig behövt utveckla argument.

Med tidsvinden i ryggen har så förmågan till sakdiskussion avlövats ner till tom retorik. När skymforden sedan inte räckt för att mota verkligheten tycks fienderna växa till ett större och mer akut hot än samhällets verkliga missförhållanden.

De flesta av de svenska politikerna verkar ha en totalt förvriden världsbild om grundläggande fakta kring elproduktionen. Och inte verkar de särskilt intresserade av att sätta sig in i frågan heller. Istället så låter man myten om ”förnyelsebar” energi och vilka framsteg den gör, ånga på obehindrat – totalhyllat av MSM och SVT! Istället så har man med lag förbundit sig att fasa ut alla andra energikällor (utom vatten) till 2040. Hur skall detta sluta? Vi kan räkna med elbrist och höga elpriser (3 kr med alla skatter)!

Finns det något parti som är emot vindkraft och vågar stå för det? MP och C har tillåtits ta var sitt politiskt block som gisslan i decennier. L och M förstår att vi behöver kärnreaktorerna, men har fått gå med på 18 nya TWh ‘förnybart’ i kompromissen. Det politiskt möjliga anser de. Politisk härdsmälta kanske är en riktigare benämning. I kompromisser ska alla vinna något. Här är alla förlorare.
Det är inte bara i Sverige som det har spårat ut totalt! Danmark har också en del att jobba med! De har insett att det inte är mer vind som är lösningen! Igår fick de danska vindkraftsägarna nära nog noll - nu 11 öre /KwH!
Trots att Tyskland har nästan 30000 vindmöllor och solpaneler på vartannat tak, så kommer de inte upp till dryga 3 % av förbrukningen. En stor del av vind elen kommer oftast inte ens i nätet, särskilt då det kommer för mycket av den varan. Men måste ändå betalas av elkunderna. Det mesta då det gäller förnybar, är faktiskt veden. Kallas för biomassa. Står för ca 50 % av förnybart.
Intressant att titta på balansen i svenska nätet. Igår efter kl 16.00 har det varit överproduktion. ”Visaren” står på rött! Över 50.1 Hz. Är det vindkraften som orsakar problemet(blåste rejält)?

Vinterns hittills största elförbrukning inträffade den 5/2 och var drygt 25 000 MW.
Produktionsfördelningen var då: 13 100 MW vattenkraft, 8 600 MW kärnkraft, 2 600 MW övrig värmekraft + ospecificerat, 500 MW vindkraft och 200 MW import.
Vindkraften gav vid nästan vindstilla 500 MW med installerad kapacitet på 6 500 MW. Lägsta observerade värde är ca 200 MW och nästan varje månad är lägsta värdet 300 MW. I Danmark gav vindkraften detta dygn bara 30-100 MW med nästan lika mycket installerad effekt som i Sverige.
Med gårdagens siffror inser alla dödliga, att vindkraften inte kan ersätta kärnkraften utom våra politiker!
Vattenkraftens installerade effekt är 16 000 MW men detta kan aldrig nås p.g.a. hydrologiska och administrativa hinder, ingen gemensam produktionsledning finns, utan varje ägare bestämmer själv. Troligen är drygt 13 000 MW ett max.värde.
Kärnkraften producerade maximalt på de åtta aggregat som fortfarande är i drift. Elpriset på börsen ligger vanligen på nivån 30 öre/kWh men den 5/2 var den upp till  tre gånger högre.
Senast 2020 skall ytterligare två kärnkraftsaggregat, Ringhals 1 och 2 stoppas. Då försvinner 2 000 MW. Leveranssäkerheten kan nog upprätthållas med sex kärnkraftsaggregat men problemen uppstår, när ett eller två är ur drift. Driftreserven brukar alltid förutsätta att största enhet skall kunna falla bort, i detta fall Oskarshamn 3 på 1 500 MW. Men man måste även räkna med att något ytterligare aggregat kan vara avställt längre tid för reparation eller ombyggnad.

För de flesta borde det vara obegripligt att elförsörjningen skall försämras på detta  sätt helt i onödan. De fyra kärnkraftsaggregaten som stoppas i förtid – varav två ägs av staten – skulle kunna drivas i ytterligare ett par decennier efter komplettering av nödkylutrustningen. Det skulle ge lägre elpris för alla innevånare och högre leveranssäkerhet. Miljömässigt innebär även stoppen att kolanvändningen i andra länder ökar ungefär lika mycket.

Om vi hade kompetenta politiker, vilket vi inte har, då de formas i politiska "kuvöser" utan kontakt med omvärlden, skulle de bygga moderna (Gen IV) kärnkraftverk som förutom tar tillvara resterande energin (90%) i bränslestavarna också konsumerar de radioaktiva ämnen som har en halveringstid på hundratusentals år inklusive "kärnvapenplutonium". De bränslestavar som vi till enorma kostnader ska begrava under Östersjöns botten skulle räcka i tusentals år med nuvarande elförbrukning.
Förutom det gigantiska slöseriet så kommer vi att lämna efter oss ett radioaktivt sopberg till kommande generationer (och arter?).

Vi väljer politiker vi inte förtjänar – de ser inte till Sveriges bästa, utan de har en egen version av som är bäst för Sverige. Det bästa vore att rösta bort dem!

Inser inte politikerna att är de är folkets representanter?

2 kommentarer:

 1. Ser att du läser Elektroniktidningen..
  Den där Göte Fagerfjäll är verkligen en j-a pain in the ass för våra obildade och outbildade politiker.
  Å andra sidan, "fakta" är ju ingen större grej i Sverige.
  "Tyckande" står skyhögt över i inflytande..
  Groucho Marx lär ha sgat: "förstör nu inte diskussionen genom att komma dragandes med fakta!" är värt att tänka på i detta sammanhang.
  Just inom energiområdet är faktaresistensen enorm där miljödrömmar och verklighetsfrämmande önsketänkande regerar..
  (MP ut ur regering/riksdag är dock MITT önsketänkande)

  SvaraRadera