torsdag 15 februari 2018

Wikipedia inte tillräckligt feministiskt för Margot Wahlström!

Har Margot Wahlström drabbats av storhetsvansinne? I en artikel i Aftonbladet konstaterar hon att det finns fyra gånger fler artiklar om män än kvinnor på Wikipedia.
Wahlström: ”
Och det tänker regeringen ändra på – som ett led i Sveriges feministiska utrikespolitik. På internationella kvinnodagen ordnar UD ett femtiotal ambassader skrivarstugor, för att öka antalet artiklar om kvinnor.”

Givetvis ser alla bara fördelar, med de skrivarstugor det pratas om, förutsatt att detta görs på rätt sätt. Sen är det alltid tveksamt om man verkligen arbetar mot jämställdhet genom att utesluta det ena könet, men det är en annan fråga. Man kan undra vilka ambassader, det kan vara fråga om som dessa skrivarstugor skall inrättas i? Rätt bra vore om de inrättade flertalet skrivarstugor i flera MENA-länder. Artiklarna därifrån skulle bli ett lysande exempel på feminism med islamisk tolkning!

Foliehatten undrar om Wahlström är medveten om att innehållet på Wikipedia är användargenererat och att hon faktiskt själv, kan sätta sig och skriva artiklar, om nu behov finns. I en bredare kontext: är det verkligen Sveriges utrikesministers sak, att försöka bestämma vilka artiklar som ska finnas, med hos ett privat företag där innehållet genereras av användarna? Är inte detta politisk idioti eller går det att dra identitetspolitiken längre?

Äntligen skulle Foliehatten vilja säga, ett riktigt vettigt utspel från denna förment feministiska regering! Foliehatten undrar varför Wikipedia-artiklar som handlar om kvinnor, är viktigare än petitesser som hedersvåld, lönesättning och könsstympning.
För en feministisk regeringen borde detta stå högst upp på agendan!

Är det inte så, att vi får leta väldigt länge, innan vi hittar en lika verklighetsfrånvänd politiker som Wallström. Vad hon behöver är ett eget rum i en lugn trygg miljö, gärna ljudisolerat och utan några skarpa kanter och där kan hon sitta och filosofera för sig själv. Hennes påverkan på svensk politik har minst sagt varit skadlig, på både kort och lång sikt. Grodorna har i en ständigt ström hoppat ur hennes mun och hennes personligt tyckande, är inget annat än en katastrof. Wahlström har också erhållit mycket kritik för sina ställningstagande som inte har varit förankrat hos väljarna!

Den svenska sosseregeringen ska anordna trollfabriker på ambassader. Ännu bättre vore om regeringen genast anställde ca 200 professionella troll (gärna "utsatta" individer) för att skriva artiklar på Wikipedia. Några prestationskrav skall inte finnas.
Och självklart är det 100 % skattepengar som skall finansiera kalaset.
Samtidigt skulle sossarna få ner arbetslösheten och inte minst är det ett framsteg för "demokratin" och "de goda!"
 
Vilka nya artiklar kan då bli aktuella? Någon adelsdam på 1400-talet som inte har en ännu. Foliehatten har flera förslag! Om alla kvinnliga porrstjärnor får en egen Wikipediasida, så borde det väl snart jämna ut sig? Varför inte skriva om varenda kvinnlig medlem som varit med i Farmen! Givetvis måste det finnas en artikel, om varje balkongflicka? Men först måste vi se till att det blir stopp på fler balkongflickor, slängda från balkongerna av kränkta bruna män! Större delen av svenska män, kanske inte sätter ner foten när de ser artiklar om balkongflickorna, men muslimska män kommer definitivt, att göra det. Det kanske finns något positivt med invandringen iallafall!

Men egentligen går det här, att lösa rätt enkelt. Man kan tvinga Wikipedia att radera artiklar om män till dess, att andelen kvinnliga artiklar stigit till 50%. Sen kommer världen och Wikipedia, att det har blivit en lite bättre plats. Lovorden kommer att hagla över över vår utrikesminister och hon kommer att få en medalj att hänga bredvid den, hon fått av den Palestinska staten! Ännu bättre vore om Wikipedia istället införde riktlinjer, för hur vi får skriva om män, att varje artikel måste 50% av orden beskriva en närstående kvinna...typ fru och om ogift så har ju alla män en mor....

Tyvärr har den ”smarta” Wallström glömt en sak! Sossarnas väljare - bidragsmuslimerna och pensionärerna som tror att Sverige fortfarande är som på 70-talet, vet inte vad Wikipedia är för något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar