fredag 9 februari 2018

Standup komik i Svalövs kommun!

Att Annie Lööf är maktgalen är välbekant och detta tycks också vara ett kännetecken för det lokala Centerpartiet i Svalövs kommun. Precis som för Lööf är det inget problem för C i Svalöv, att samarbeta med extremistpartierna FI, MP och V. Köttgrytorna hägrar, mer än ideologin. C har inte varit i närheten av makten sedan början av 2000-talet.

Under senhösten och början av 2018 har det i kommunen var en politisk cirkus – i nivå med TV-serien ”starke man” och hela denna cirkus är som ett standup uppträdande, där komiken varit dråplig. Fakta här och här!

Den vilt hejande publiken har besått av S och V. På FB har sossar gillat sin ”starke man” som av publiken är totalt oskyldig och det är såååå synd om honom.
Starke man fick avgå för han ”lånade” kommunens bil, eftersom hans hustru behövde deras bil. Publiken tycker att detta inte är så farligt. V har applåderat hej vilt och kommit dragande med sitt kommunistiska manifest om löner, utan att ha den minsta susning om vad det handlade om.

Det som sossar och centerpartister försöker dölja, är att de för 6-7 månader sedan var överens om ett samarbete. Sossarna har sedan detta ”hemliga” avtal sökt ett lämpligt tillfälle att fimpa samarbetet med M och L. I slutet av året hittade de äntligen ett skäl till detta: Lönesättningen för några chefer. Starke man i S drev detta så långt, att samarbetet avbröts med hänvisning till detta. Det tragiska i detta parti är deras behandling av sitt egna kommunalråd. Utan att behöva ta till överord är detta en skam. Av en journalist har Foliehatten blivit upplyst om att S-topparna skrivit ett mindre smickrande brev till sitt kommunalråd. Kommunalrådet avgick den 1 februari och ersattes av en av dessa S-toppar!

För att rentvå sig själva har Centern gått ut med ett dokument, där de känner sig orättfärdigt kritiserade. I en rad punkter försöker de förklara hur skenheliga de är. Om de två topparna istället hade tittat sig i spegeln och rannsakat sig själva och frågat spegeln.

Är vi utan skuld till att de övriga i Alliansen inte vill samarbeta med oss. Spegeln hade svarat: Förstår ni inte, att det är ni två som är problemet!

Vi kunde i Skånska Dagbladet läsa Centerns representant säga:
Vi vill inte föregripa besluten i fullmäktige men jag vill säga att titlar är inte det viktigaste utan resultatet av arbetet.”
Foliehatten kan berätta följande historia. 2014 satt denna person och Foliehatten i ett av kommunens bolag. På årsstämman 2014 presenterade sig denna person som blivande kommunalråd och detta var inte första gången detta hände. Foliehatten dristade sig till att säga till denna person – tänk om du inte blir vald!
Person blev helt galen och rusade ut från mötet. Efter mötet fick Foliehatten höra att det var det bästa de hört på år och dagar! Gissa från vilket parti?
 
Vid efterföljande slutna val någon månad senare, blev en från SD vald som oppositionskommunalråd efter det att
fem ledamöter istället röstade på SD. Att presentera sig som blivande kommunalråd innan ett val, fick vi nu se konsekvenserna av.
 
Foliehatten är helt övertygad om att detta som beskrivs är toppen på isberget. Han är helt övertygad om att det finns mycket mer som behöver komma fram och det kan bli riktigt roligt att få ta del av detta! Denna standup komedi i Svalöv är inte unik, utan det förekommer rätt ofta i svensk politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar