lördag 10 februari 2018

Vilket ben skall Annie Lööf stå på?

Den senaste 10-12 dagarna har Centern och Annie Lööf verkligen varit i blickpunkten! Först Centerns kommundagar med parollen - ”Nytt ledarskap för Sverige” och Lööfs medverkan i Agenda! Centern är ett kappvändareparti och C har ännu inte förstått det antidemokratiska i DÖ. Köttgrytorna hägrar mer än ideologin.

Annie Lööf är stor i orden men liten på jorden och en karriärist. En person som är beredd att offra hela nationen för egenintresset. Man kan undra vilka överenskommelser hon gjort med Bildbergarna? DN kommer därför att sluta sin famn över henne. Lööf vet att det är viktigare att slicka journalisterna i rumpan, än att tjäna och lyssna på folket. Annie är en person som inte vet nånting om Sverige, men vill styra riket med kulturmarxistiska MP och hon skulle alliera sig med kommunistiska partiet, om det skulle säkra hennes framtid. Lööf anser på fullt allvar och heder och samvete, att det är det absolut bästa för Sverige. Är det inte märkligt att ett parti som har kanske 7-8 procent av rösterna, tror att man kan diktera politiken på det här viset?

Lööf kan tänka sig ett samarbete med S och MP. Det skriver hon och C:s partisekreterare Michael Arthursson i en debattartikel i Aftonbladet. C kommer att gå till val på att stoppa SD från att få inflytande över svensk politik. Debattartikeln lägger stor vikt vid just den ambitionen. Man kan fundera över, varför Lööf inte kommer att acceptera ett valresultat? Inser inte Lööf, att hon med detta utspel öppnar för något som blockerar svensk politik åtminstone fyra år framöver. Likt förra DÖ.
Vem företräder Lööf? Svenska folket heller sitt eget ego?

Det bör betonas att Lööf verkligen hatar Åkesson. Hon tar saker och ting personligt. Det är så Lööf debatterar, bland annat genom anklagelser. Det är känsloutspel framför fakta. Är det fakta, så är det med betoning av känsloutspel då också. På så sätt har
C vunnit många kvinnliga väljare. En av hennes nära vänner i riksdagen är vänsterledaren Sjöstedt som kör med samma typ av retorik a la Gudrun Schyman.
Hur kan det vara tillåtet att en s.k. politiker kan spy galla över en parti som har dubbel så många röster än C och ständig med vansinne i blicken, så fort någon av SD kommer till tals. En politiker måste vara sansad och behärskad. Foliehatten har aldrig sett en sån galning som Lööf.

I debattartikeln pekas även S ut som ”huvudmotståndare”. Trots det säger Lööf till TV4, att hon föredrar att Alliansen söker samarbete över blockgränsen, om man inte lyckas få egen majoritet i höstens val.
Stå upp komik när det är som bäst!
Folk måste inse att en röst på Annie Lööf är en röst på Löfvén. Det kommer bli löjligt, att se henne stå och debattera med Löfvén i valrörelsen och hon kommer att låtsas att hennes parti är ett oppositionsparti.

Lööf kommer inte att få bestämma ett dugg efter valet. Hon är inte medveten om att C går i samma spår som MP. Från 13-15 procent vid mätningarna kring Almedalsveckan och nu rakt ner i källaren till att bli ett 6-7% parti i valet 2018. KD kommer att åka ut och då ändras alla förutsättningar. Antingen får hon sätta sig i en regering där Ulf Kristersson bestämmer eller får hon sätta sig i en regering där Löfvén bestämmer. Slutliga avgörandet ligger hos Jimmie Åkesson, det är han som avgör vem som blir statsminister.

Men det är bra att Lööf är tydlig med det här. Att hon hellre låter Löfv
én fortsätta som statsminister, än att ge något som helst inflytande till SD, även om de skulle få 25-30% eller mer av folkets röster. Enda sättet att helt utesluta SD från makt efter valet i höst, är att bilda en majoritetsregering, vilket skulle kräva en koalition mellan S och M.

I söndagens Agenda blev Lööf blir totalägd av en genomsnittlig PK-journalist. Mycket muntert att beskåda. När Lööf först med stor styrka fastslår och säger att C vet var de står i frågan om de ensamkommande. När hon ska svara på var C står, blir hon nervös, börjar floskla och pladdra om annat. Lööf sa i Agenda att vuxna ensamkommande som fått åldern uppskriven, ska få stanna om de inte själva vet hur gamla de är. Frågan är om Annie Lööf vet hur gammal hon är? Hon beter sig nämligen som en fjortis! Det lustiga är, att Lööf är körd hur C, än nu väljer att göra.
Lööf har avslöjat sig tidigare, att det är bara en lång svada så länge hon är oemotsagd. Minsta trängda läge eller en obekväm fråga så spårar hon ur.
Det tillhör inte vanligheterna att Lööf blir synad i sömmarna. Kanske blev hon själv överraskad över Camilla Kvartofts väldigt specifika frågor. Speciellt när Kvarntoft frågade hur Centern hade tänkt sig att sortera ut de som är "uppenbart" över 18 år från den grupp på 7000 st som Migrationsverket redan skrivit upp åldern på. Då blev Annie helt svarslös: "jag förstår att du ställer den frågan, men jag har inget svar på det".

Annie Lööf är väldigt lömsk. Varenda jobbig fråga slingrar hon sig ur genom att klistra på sig sitt leende och med svepande formuleringar rabbla upp alla förslag C har på olika områden. Det är först när hon verkligen nålas fast vid en specifik fråga som Annies politik framstår i all sin genomskinlighet.
Foliehatten tror inte att Annie Lööf vann några röster på detta framträdande. Hade Kvarntoft behandlat henne som SVT behandlar Åkesson så hade hon brutit ihop.

I ekonomiska frågor är Lööf mer höger än både Thatcher och Reagan. Det beror på att hon egentligen skulle vilja skrota vårt välfärdssystem helt och hållet och kasta den som inte klarar sig åt vargarna.

När det gäller migrationsfrågan är hon mer extrem än Fredrik Reinfeldt. Hon vill ha öppna gränser till Sverige, alla är välkomna! Fast det är klart, när migranterna väl har kommit hit ska de klara sig själva och de som inte klarar det får väl ligga på gatan och dö då. I sällskap med alla fattiga och sjuka svenskar som också får ligga på gatan och dö.

Man kan kanske gissa att Annie Lööf applåderar alla driftiga invandrare som försörjer sig själva i lagens gråzon. Varför inte låta invandrarna släppa loss alkoholförsäljningen,
tobaksförsäljningen, cannabisförsäljningen, penicillinförsäljningen, försäljningen av anabola steroider och andra dopningsmedel? Kanske lite beskyddarverksamhet? Kanske lite privatspaning/kameraövervakning/drönarövervakning/stalkning? Kanske lite människohandel? Organiserat tiggeri? Prostitution? Visst är det driftigt och handlingskraftigt gjort att försörja sig på det viset, hellre än att ligga samhället till last och tigga bidrag?

Annie Lööf framstår som en rätt avskyvärd politiker. Foliehatten begriper inte hur någon kan kalla henne för en "mittenpolitiker"
Hoppas Centern totalfloppar lika hårt som MP i höst. Partiet har varit extremt hajpat i media och Annie Lööf har lyfts fram som en potentiell statsministerkandidat. Ett valresultat under 7% skulle svida hårt och göra de flesta lagom skadeglada.

1 kommentar:

  1. Rätt det du skriver
    Själv tänker jag lägga min röst på nmr ,, jag var sd förut men inser att sd har förått sina väljare med ett antal viktiga saker ,, så jag tänker inte chansa på något parti ur åttaklövern

    SvaraRadera