torsdag 8 februari 2018

Sverige är helt beroende av invandring för att klara utmaningen!

Detta hävdar Magnus Franzén, regionchef på Lernia,Oskarshamn i en debattartikel i Expressen.
Han skriver: ”Varför ägnas en oproportionellt stor andel av den allmänna debatten om hur vi ska skicka tillbaka människor, när vi i själva verket behöver få in så många fler....Vad tror ni händer då i dagens globala konkurrens? Risken är överhängande att jobben försvinner till andra länder där det finns arbetskraft att tillgå. Jag har varit med och bevisat att det går att förflytta tiden det tar att komma i egen försörjning från sju år till sju månader.”

Med samma logik borde alla afrikanska länder blomstra ekonomiskt. Framgång ligger inte i antal invånare. Sverige skall tävla med kunskap och högutbildade - inte med 1 miljoner bidragsfinansierade låtsasjobb utförda av låtsasflyktingar. Man kan t.o.m. hävda att det är mer fördelaktigt, med en mindre befolkning! Luxemburg är väl rikast i EU. Det handlar om utbildningsnivån och produktiviteten arbetskraften. En ny medborgare som inte tjänar mer än snittet, kan inte höja det samma. För övrigt är det väl främst offentlig sektor som behöver arbetskraft - vårdpersonal, polis och lärare och dessa går inte att flytta, bristen blir dessutom bara större, ju fler vi blir.
Hela Franzéns utspel luktar lite som Sandvikens kommun(enligt DN) som skulle tjäna miljarder på att ta emot flyktingar, men guldet blev till sand, slutade med groteska underskott i socialbidrag budgeten.

Franzén på Lernia bedriver mycket SFI utbildning. Han ser väl en fara i att nästa års bonus försvinner. Lernia AB är ett utbildnings-, bemannings- och omställningsföretag som är helägt av svenska staten. Snacka om att kasta sten i glashus. Dessutom är Lernia ett företag som i mångt och mycket inte skulle finnas utan arbetslösa. Klart det ligger i Franzéns intresse att ha en aldrig sinande ström av dessa. Nu drar Scania i Franzéns hemstad Oskarshamn in sina bemanningsanställda. Kul för Lernia! In med fler invandrare istället?  Att hälften av de utrikesfödda i grannkommunen Hultsfred går utan jobb, är inget Franzén bryr sig om tydligen.

Foliehatten undrar om Franzén menar att de hundratusentals arbetslösa svenskar och invandrare vi har i dag, inte duger till att utföra arbete och vi behöver därför importera ännu fler? Idag har vi runt 400 000 arbetslösa i Sverige – i en högkonjunktur. Siffran lär dubblas vid nästa finanskrasch. Franzén menar kanske att vi hänga med i den globala konkurrensen genom att importera människor från tredje världen som är ute att höja sin levnadsstandard utan nämnvärd insats i arbetsprestation.
 
Man kan undra hur Franzén tänker! Jobben förflyttas utomlands p.g.a. att i dessa misslyckade länder, så är lönenivåerna extremt låga. Vet han inte om den här grundläggande informationen som borde vara någon som mellanstadieelever har koll på? Så det enda sättet att behålla dessa jobb är att dumpa lönerna extremt här i Sverige eller införa stora skattelättnader för företagen som ger dessa jobb. Eller menar han att vi ska ta hit miljontals MENA och sen betala dem nästan ingenting? Det är naturligtvis både en pinsam och idiotisk text där man blandar äpplen, päron och apelsiner.
 
Franzén avslöjar sig i ganska rejält i artikeln:
”En längre tid har det skett en smygande förflyttning mot en mer främlingsfientlig hållning i samhället. Just nu går det väldigt bra för svenska företag. Många företag har näst intill panik över att de inte hittar arbetskraft med den kompetens de behöver. Allt färre ska försörja allt fler. Summan av mitt resonemang är att vi är helt beroende av invandring för att klara vår utmaning.”

Det är den gamla vanliga
visan. För att några tusen ska jobba, så ska vi ta emot ytterligare tio tusen. För att några tio tusen ska anställas av bemanningsföretagen, ska vi ta emot hundratusentals som lever på skattemedel och som konsumerar välfärd och varor så att näringslivet kan gynnas på skattebetalarnas bekostnad.

Franzén verkar vara helt blind, när han inte ser ett växande arbetskraftsutbud med arbetare som inget företag efterfrågar som ska kunna pressa ner lönerna och inflationen? Vi har redan subventionerade löner, så företagen kan redan få det som de vill ha, på skattebetalarnas bekostnad.

Oavsett hur många lokalvårdare eller
taxichaufförer som plockas in från omvärlden, så kommer det utbudet aldrig att sänka lönerna. Det är bara det här det handlar om i grunden. Globalisterna har en fixidé om att vi måste pressa lönekostnaderna, trots att de svenska lönerna internationellt sett är urdåliga och betalas ut i en ynklig krona. Skattetrycket, varuimporten och tunga skuldsättningen äter för övrigt redan upp inflationen i ekonomin i en sådan omfattning, att vi har tvingats ta till negativa räntor.

Det Sverige behöver är kompetens som skapar produkter som lockar köpstarka kunder. Vi behöver inte
ytterligare 80.000 lokalvårdare eller taxichaufförer varje år. I övrigt kan vi inte ens "stjäla" ingenjörer från Afrikas horn eller arabvärlden, då de inte har kunskapen att skapa de produkter som efterfrågas globalt.

Det är väl ganska så uppenbart, att företagen skriker efter kompetent och kvalificerad arbetskraft. Problemet löses inte av att ta in hundratusentals inkompetenta och okvalificerade människor. Matchningen löses på bästa sätt att dom som finns här i landet utbildas till det som arbetsmarknaden efterfrågar, om man nu inte ska ta in kompetent och kvalificerad arbetskraft redan från början.
Spanien har en arbetslöshet på över 15%. De har en utbildningsnivå skyhögt över den i MENA, de är redan EU-medborgare och kulturskillnaderna är betydligt mindre. Om vi nu har ett skriande behov av arbetskraft - det skulle vi tydligen ha när 40-talisterna gick i pension också - borde det väl vara givet att importera spanjorer istället?

Foliehatten är onekligen trött på de argumentet som Franzén står för. Olof Palme började redan på 70-talet att säga samma sak och Reinfeldt, sa samma sak 40 år senare.
Historisk sett ska alltså länder som
har mer än 1.2 barn per kvinna och med låg invandring dö ut! Vad Foliehatten känner till, så har länder som Norge, Japan, Finland, Österrike och Schweiz liknande födelsetal som Sverige och haft så, i fler hundra år. Vissa länder som exempelvis Ryssland, förlorade nästan 80% av sina soldater mot Tyskland i WW2, inte står ryssarna och skriker om pensionsräddarna från MENA länder.
Det är en stor bluff och handlar om något helt
annat. Både sossarna och moderaterna hade kunnat börja med att fylla på ATP -pengarna som dom lånat!

Få är medvetna om att invandringen är ett resultat av en konspiration, dikterad av George Soros. Victor Orban i Ungern har förkastat FN:s stora migrationsplan och Orban menar att den i princip författats av och för George Soros. Det är samma plan som redan avfärdats av Donald Trump som sammanfattat dess ordalydelse med de för oss svenskar innerligt bekanta orden "det ska vara öppna gränser, alla är välkomna."
För de som nu spekulerar i huruvida Sverige gjort en "tvärvändning" ifråga om migrationen lämpar sig detta väl som lackmustest.

Vad skriver "svensk" MSM och vad säger "våra" folkvalda om den karbonkopia av Sorosplanen som FN presenterat? Efter danskarnas utspel om ingen utvandring och utan att ha fördjupat sig i detta tänker Foliehatten spontant, att Danmarks socialdemokrater står vid Victor Orbans sida.

1 kommentar:

  1. Som alltid, när någon skriver en debattartikel är det minst lika viktigt att bedöma VARFÖR just detta skrivs som att bedöma innehållet.
    Intresset ljuger aldrig..
    Hur är det t ex med Anne Ramberg och Advokatsamfundet???

    SvaraRadera