lördag 17 februari 2018

Sverige det nya DDR!

Regeringen har lagt ett förslag på en grundlagsändring av yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen. Innan valet skall riksdagen rösta igenom förslaget. Ett nytt beslut ska dessutom fattas av en nyvald riksdag, efter höstens val för att regeringens förslag ska träda i kraft. Alla partier utom SD stödjer förslaget. Det är mycket förvånande att flera partier stödjer detta förslag, med tanke på vad de har deklarerat om fria medier som är en av hörnstenarna, i en fri demokrati. Med förslaget närmar man sig en diktatur a la DDR. Något att tänka på i höstens val!

I ett remissvar skriver Jonas Nordling, Ordförande i Svenska Journalistförbundet:”Att alla medborgare ska kunna ta del av och sprida information är grunden i svensk tryck- och yttrandefrihet. Att det föreslagna undantaget inte gäller ’professionella aktörer’ beror på att såväl advokater som journalister behöver kunna ta del av databastjänster för att kunna utföra sina jobb. Resultatet blir dock att rätten till information kopplas till yrke och därmed social status. Detta går emot grundprincipen om alla människors lika rätt. Journalistförbundet avstyrker förslaget.”

Förslaget till grundlagsändring innebär allvarliga inskränkningar i offentlighetsprincipen och yttrandefriheten. Förslaget innebär bland annat att privatpersoner förbjuds att få tillgång till offentliga handlingar, via t.ex. rättsdatabaser över domar. Men det gäller inte alla, medieföretagen Schibsted och Bonniers, banker, regeringskansliet och företag kommer fortsättningsvis få tillgång till rättsdatabaser.

Detta är inte bara orättvist. Det strider också mot den grundläggande tanken i den svenska offentlighetsprincipen.  Alla oberoende av ekonomisk ställning ska ha samma rätt att få tillgång till offentliga handlingar.

Detta är förmodligen en del av en större plan som S tänker genomföra och regissör för detta har varit Morgan Johansson. Johansson har också effektivt sett till att stoppa alla lagförslag om återvändande IS-krigare. En annan sak som borde vara självklart för en justitieminister, det är fullt att ljuga, när det passar honom. Han har också avslöjats flera gånger! Det socialistiska och reglerade samhället som försvann på 90-talet skall återinföras. Kontrollen över medborgarna skall återtas.

Yttrandefrihet i Sverige har redan ”naggats” rejält i kanten med alla avstängningar på FB och det visar hur starkt begränsad och motarbetad den är, av styrande på alla nivåer. Det är väldigt oroande att många, inte ens fattar vad yttrandefrihet innebär.
Den vanlige ”Svensson” förstår inte vad det innebär!
De tycks inte vara medvetna om att Sverige, precis som många länder i väst, styrs av en elit vars agenda redan är satt, av Bilderbergarna och Soros. Den här lilla gruppen som styr nästan hela västvärlden, har en enda sak gemensam och det är att yttrandefrihet gäller endast, när du tycker som de, tycker du inte som de eller har en annan åsikt som kan likställas med högeråsikter så är du rasist eller nazist.

Denna eliten har hjärntvättat folk i decennier men håller successivt att tappa mark och makt överallt de styr, såsom vi har sett i USA, Breexit och SD:s framgång i Sverige.
Det är fritt tycka vad man vill om Trump och man får säga det också med de styrandes välsignelse. Till skillnad från Sverige har USA i sitt första konstitutionstillägg som ger alla amerikanska medborgare yttrandefrihet. Vi har inte samma sak här i Sverige, utan tvärtom lagar som begränsar vår yttrandefrihet.
Värst är lagen om hets mot folkgrupp. Den är helt bisarr. Som så mycket annat har tolkningen utvidgat begreppet folkgrupp till att innefatta i stort sett vilken folksamling som helst, bara där inte ingår svenskar. Lagen är vidrig och anstår inte en demokrati.

Man kan tycka vad man vill om Lars Vilks och hans eskapader. Hur många stod upp för yttrandefriheten när han faktiskt använde den? Det var inte många. Framför allt var det inga politiker, inga chefredaktörer. Det var inga kända människor. I så fall, nämn en?
Det är mycket allvarligt när Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg tar täten mot yttrandefriheten. Jerzy Sarnecki har tidigare i veckan myntat ett uttryck som passar bra på Ramberg: Läget är jävligt allvarligt.
Ramberg representerar alla advokater i landet och ett flertal av dem, ska försvara yttrandefriheten. Inte ett ord har vi hört från henne. Det har riktats kritik mot henne! Många anser att hon är olämplig som generalsekreterare. Vad säger hon då?
För att försvara sig, går hon på Peter Springare som enligt henne, bryter mot regeringsformens värdegrund. Det är inte ens en lag hon pratar om, utan vänsterns fria fantasier om värdegrunder. Hon försöker använda sin ställning och sitt anseende till att tysta någon som använder yttrandefriheten.

Det är inte bara Ramberg som har problem med att Peter Springare utnyttjar yttrandefriheten. Polisen i Örebro lämnar regelbundet in polisanmälningar mot Springare. Hittills har de kastats i papperskorgen, men Bo Andersson hindras inte av det. Senaste anmälan hade inte ens brottsrubricering utan man skjuter desperat från höften enbart i syfte att hindra Springare från att använda yttrandefriheten. Det är kriminellt, men ingen protesterar. Är denna polis mutad av någon?

SVT:s filtrering av nyheter, är inget annat än en skandal? Vinklade nyheter! Det går inte en dag med eller medias självcensur? Eller nätverket "jag är här" med medlemmar i regeringen?

Yttrandefrihet finns, än så länge,innan den nya lagen träder i kraft. Vi får hoppas att väljarna är så kloka, att de röstar fram det enda parti som är emot denna förändring.
Ett av de stora problemen är att vi har en massa människor med surfplattor som agerar medborgargarde på sociala medier och försöker tysta åsiktsmotståndare.
Om lagen röstas igenom, kommer staten att staten försöka lägga sig i journalistiken och nyhetsmedier, för att de ska rapportera enligt riktlinjer. Känns detta agerande igen från diktaturer.
Vi har två nya grundlagar under förhandling som ska förhindra dela en negativ bild av Sverige inför världen utanför, samt att förhindra privatpersoner och alternativmedier från att komma åt offentliga handlingar. Förutom det så finansierar regeringen ett "anti fake news" projekt ihop med MSM som skall få full makt i att bestämma informationens faktavärde Det man fundera över om besvärande fakta för regeringen är fake news!
Dessutom har vi inte religionsfrihet i landet, man får inte kritisera en specifik religion, vilket kan resultera i dryga böter.

Den som förkovra sig ytterligare finns denna länk skriven av Johan Westerholm! Absolut idioti är ett mycket bra namn!

1 kommentar:


 1. På önskelistan står i din nästa artikel

  Att du förklarar anna hagvalls uteslutning för att hon ifrågasatte bonniers ägande av media i sverige

  Uteslutning av 5000 ungdomar ur sd
  Hetsen mot ryssland som framställs som ett hot mot sverige
  Värdlandsavtalet , nato anslutning som sd gick med på

  Du kanske kan förklara detta för oss ,, varför går sd med på detta ? Varför ,det passar dessa soros globalister som handsken
  Jag tycker det tyder på att även sd styrs av globalisterna
  Väntar med spänning på din artikel

  SvaraRadera