måndag 27 maj 2019

Begrep egentligen vänstern och feministerna vad abortlagen i Alabama handlar om?

Alabama blev för någon vecka sedan feministernas och vänsterns hatobjekt, när man införde nya abortlagar. Upprördheten och fördömanden stod som spön i baken!
Guvernören som godkände lagen är kvinna. Ganska uppenbart vad man vill åstadkomma med lagen. Att utmana den alldeles för liberala hållningen som vissa stater har.

Vad dessa aktivister missat, är att det finns en bred majoritet bakom lagen i Alabama och att beslutet hade ett större stöd hos kvinnor, än hos män i Alabama. Dessutom drevs frågan av en kvinna och beslutet togs av en kvinna. Pro-Life-lobbyn består till stor del av kvinnor i USA. Detta är alltså ett beslut som kvinnor tagit åt sig själva, det är väl det feministerna gillar? Eller gäller det bara när kvinnor väljer "rätt?"

De har också totalt missat, hur amerikansk inrikespolitik fungerar, att i USA finns stora politiska skillnader och olika lagstiftningar i delstaterna. Denna besatthet av abortlagstiftningen i en amerikansk delstat är fullständigt bisarr och det har att göra med, att Trump blev vald till president för cirka två år sedan! Vilka regler för abort gäller i det av Sverige finansierade Palestina? Vilka regler gäller i bortgångne kamrat Chavez Venezuela? För vänstern och feministerna, är det inte lika intressant att dra upp abortförfrågan i dessa länder

Att frågan kom upp i Sverige gissar Foliehatten på, att det hade att göra med EU-valet. Vänstern ville till varje pris få upp abortfrågan på dagordningen, för att koppla samman abortfrågan i Alabama, med dels SD och sedan kom det fram lämpligt till valrörelsen, att KD:s Adaktusson hade röstat fel, enligt deras åsikt!
Han röstade emot att EU ska arbeta för fri abort i alla medlemsländer, alltså att EU ska försöka påverka hur dem olika landen röstar. Han (och KD) tycker inte att EU ska göra det och att dem olika abortlagarna bör regleras nationellt.. Han röstade inte emot fri abort som MSM och SVT anser.
Mellan åren 2014 och 2019
röstade EP om 29 resolutioner som rör aborträtten. Adaktusson hade tryckt nej 22 gånger, ja 4 gånger och lagt ner sin röst 2 gånger.
Foliehatten kan inte annat än imponeras av vänsterns symbios med MSM
och SVT, för detta drev och det påverkade säkert KD:s siffror!

Det drevet i Sverige har missat eller inte talat om, att förutom Alabama har Georgia, Missouri, Ohio, Louisiana, Kentucky, Utah, Arkansas, Mississippi, North Dakota, South Dakota och West Virginia, börjat stifta hårdare abortlagstiftning.

Anledningen är att man vill, att frågan skall tas upp av Högsta domstolen(U.S. Supreme Court ) och att man vill riva upp domen Roe mot Wade från 1973. Roe mot Wade, är ett av de mest kända rättsfall som behandlats av den Högsta domstolen i USA. Domslutet från år 1973, etablerade att fri abort ingår i den konstitutionellt skyddade rätten till privatliv.

Om Högsta domstolen river upp beslutet från 1973, skulle det innebära, att det blir upp till varje delstat, att själva besluta i abortfrågan. Antagligen skulle drygt 20 delstater i USA förbjuda abort, med ett antal undantag och ytterligare tio delstater skulle undergräva möjligheterna till abort. Samtidigt går Washington, Kalifornien, Vermont, Rhode Island, Nevada, Illinois, New Mexico, åt andra hållet och ökar möjligheten till abort. Skälet till ivern för förändring är att USA nu har, en Högsta domstol, där en majoritet är utsedda av GOP (The Republican Party, also referred to as the GOP (Grand Old Party). Nästan alla GOP ledamöter i Kongressen är ”pro-liv”, eftersom de inte skulle sitta kvar speciellt länge, om de inte var det.

En av de domare som Trump tillsatt är starkt kritiskt till abort, men det är egentligen inte det som det kommer att fälla avgörandet, utan hur man anser, att man bör läsa konstitutionen. Vissa menar att eftersom det i konstitutionen inte står något om abort, så kommer lagförslagen från de olika delstaterna, att gå igenom.
Ruth Bader Ginsburg som sitter i Högsta domstolen är 86 år och sjuklig. Om hon trillar av ”pinnen” skulle GOP kunna inneha 6 av 9 domare. Hur länge Stephen Breyer överlever är oklart. Han är 80 år, men han överlever säkert Trump. Om GOP får upp frågan om abort till högsta domstolen (om inte John Roberts,GOP fegar ur som han brukar göra) skulle det kunna innebära att det blir fritt fram för varje delstat att bestämma själva. Då försvinner aborträtten i ett tjugotal delstater. Det skulle vara en mycket stor seger för GOP. Deras kristna kärnväljare har pratat om det här i snart femtio år nu. Notera också att när du väl förbjuder abort tenderar folk att acceptera resultatet. Folk vänjer sig och anammar sedan ordningen. 

Vi får se vad som händer, men uppenbarligen är det mången liberal
er(demokrater) som är oroliga för framtiden. I synnerhet när det nu börjar sippra fram att kvinnor, män och barn i konservativa länder som Polen och Ungern får det bättre medan kvinnor, män och barn i liberala stater får det sämre. Det är förövrigt inte konstigt att abort är i ropet i USA.
Det är färre än 1% av aborter som orsakas av våldtäkter. Men givetvis ska kvinnor ha rätt till abort i sådana fall. I Sverige görs abort i 25% av graviditeterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar