måndag 6 maj 2019

Det enda Löfvén kunde säga i partiledardebatten var "mer resussshhher!"

Det var den rörigaste, hackigaste, ynkligaste partiledardebatten på länge. Denna debatt som skulle vara informationen, om det nya läget i styret av Sverige. Det vi fick se och höra, var lögnare som fortsätter med sin maktlek, där ingenting de vill göra ger någon effekt, allt de bryr sig om, är hur många väljare de inte tappar. Framförallt inriktar de sig på, hur många nävar med sand, de kan kasta mot de andra i sandlådan.

Löfvén skyller på Reinfeldt och framstår därmed som en synnerligen svag statsminister och en riktig usel debattör! Det framgick också klart och tydligt att Lööf och Löfvén har nog spenderat många sena nätter med att "diskutera politik" , de var riktigt tajta!
Vi fick se två urusla moderatorer, Anna Hedemo mest, Mats Knutsson som är förstummad och initiativlös. Det fanns ett stort behov av, en skarpare moderering av debatten. Journalisterna på Public Service är verkligen helt odugliga. Det är bara "cherry picking" hela tiden. Hedemo får illa dolda panikkänslor, varje gång Ebba talar. "Jävlar" vad Anna Hedenmo är partisk. De /-n som fick ordet fick inte tala till punkt.  Varför Hedenmo inte påpekade för Löfvén, när Ebba ställde samma fråga som Åkesson och Löfvén började prata om turordningsreglerna i LAS, visar hur partiska de är. Annie Lööf säger att det är självklart, att de kommer att göra något åt utvisningarna och sen börjar hon prata om nåt annat.
Det vad roligt att se S, MP, C och L stamma, tveka, mumla och göra bort sig totalt, inför svenska folket. Sjöstedt är lika förbannad som vanligt. Äntligen lite valuta för licenspengen, lyteskomik på hög nivå!

Den här debatten klargjorde också tydligt att vi nu, på ena sidan har ett vänsterliberalt hopkok av S, MP, V, C och L och på den andra sidan har vi de högerkonservativa M, KD och SD. Det var rätt roligt att se, att Löfvén och Kristersson båda hade färgat håret, dagen till ära. Inte ett enda grått hårstrå!

Debattens bästa: Vi fick bevittnade svensk TV-historia när Sjöstedt och Åkesson skakade hand och slöt avtal i direktsänd SVT. Jonas Sjöstedt: "Vi behöver lägenheter man har råd med. Jag har ett erbjudande. Låt oss stoppa sänkningen av värnskatten, behålla de sex miljarderna och ge det till sjukvården och äldreomsorgen. Jag är med, är ni?" Det kan vi göra, säger Jimmie Åkesson och han och Sjöstedt skakar hand i studion.

Debattens stora humorinslag: Ebba var kritisk mot Löfven och sade att de haft "så många år på sig”, att rätta till integrationspolitiken. Foliehatten undrar om Ebba överhuvudtaget är medveten om, att borgerligheten satt i regeringen under åtta år. Det fanns inget som tydde på att hon var det.

Debattens sjukaste: Lövin säger att man ska samarbeta med bl.a. dagis för att komma åt gängkriminaliteten. Foliehatten undrar om gängen skall fostra barnen? Lövin kanske menade att genuspedagogik, är lösningen!
Lövin svarade på varför så få våldtäktsmän utvisas: "Vi har faktiskt infört samtyckeslagen nu!" Skall en våldtäktsman fråga först, om offret samtycker?
Hur ”fan” kan Lövin lyckats klättra så högt, inom politiken? Helt sanslöst. Helt otroligt dålig debattör och noll karisma. Lövin fick mala på i evighet var gång hon får ordet. Ett evigt tjat. Ett 4,5 %-parti, får tjata mest av alla. Hon säger inget vettigt ändå. Varför satte inte moderatorerna, tokan Lövin på plats?
Lövin påstående om att majoriteten av alla flyktingar vi har tagit emot, har bidragit enormt mycket till vårt samhälle. Hon har så rätt! De har bidragit enormt mycket till den ökade brottsligheten i allmänhet och sexualbrott i synnerhet.
Det enda som var bra med att Lövin fick får babbla så mycket, var att svenska folket fick se, vilken idiot hon egentligen är. Isabella Lövin har verkligen ingen koll på nånting. Helt sjukt att detta partiet sitter i regeringsmakten. Arma land!
 
Debattens mobbare: Lööf är en typisk retsticka/mobbare. Stor i käften och ska bråka med allt och alla och vara störst, bäst och vackrast, men är det någon som "ger igen", så är det plötsligt inte lika roligt. "Kan du vara tyst, sluta att avbryta mig hela tiden". Jimmie Åkesson satte den lilla flickan på plats. Lööf blev helt ställd.
Annie Lööf kallade hedersmördade kvinnor för balkongflickorna. Är inte det väldigt rasistiskt mot alla stackars utsatta hedervärda familjer i förorterna?  Lööf
var tvungen att förklara sina lögner. Fantastiskt. Lööf försöker dribbla bort sin tidigare politik. Hur kan folk rösta på C, med denna slingerorm?
 
Debattens komik: Sjöstedt har helt rätt. Mer busskort under sommaren, så löser vi våldtäktsproblematiken och alla dödsskjutningar Löfvén förnedrar Sjöstedt rakt av, för att han vet att Sjöstedt inte kan eller vågar göra något för att fälla den här regeringen. Jonas Sjöstedt står och spottar ur sig en massa snömos och tomma ord. Alla vet att han leder ett ryggradslöst parti som aldrig skulle fälla en sosseregering. Pinsamt värre. Hur kan vänsterpartister infinna sig i detta?
 
Den stora frågan som undvikits, är vilka förmåner är EU:s länder skyldig att ge flyktingarna? Det var väldigt tydligt, att S, MP, L, C och V, inte vill diskutera sakfrågor och lösningar på problem. Istället vill man föra diskussionen till, att svamla om rasism, Ungern, antisemitism o.s.v.d.

Ebba Busch försökte, att diskutera sakfrågor och tog tillbaka diskussionen till verkligheten och ställer Löfvén mot väggen. Man märkte att vänstersidan stod och vred på sig, när hon fick ordet. Ebba var bäst ikväll. Här bör en gemensam ekonomisk EU nivå sättas, när det gäller bidragens storlek och längd, samt skyldighet till vård, omsorg utbildning etc. Vi fick inte höra Löfvéns och Lööf ge sin åsikt och syn på detta. Gissar att utfallet blir väldigt olikt. Foliehatten gissar att Löfvén vill avvakta och påverka EU:s länder att anamma ”den svenska modellen.” Lööf vill ha låga skatter och att invandrarna, får ta personligt ansvar. Det svenska politiker glömmer är, att Sverige endast har 20 ledamöter av 751! Sveriges position, är med andra ord mycket svag!
Vem ska bestämma om någon har asylskäl? Det enda EU kan göra är att lita på vad den asylsökande säger sig ha för skäl. Rapporter från Tyskland säger att upp till 70% av de asylsökande ljuger, för att få stanna. Lögnerna kostar miljarder kronor varje år.
Löfvén tog upp att endast 20.000 kommer att söka asyl i år, men glömde nämna anhöriginvandringen på 50-60.000! Löfvén snackar som att flyktingkrisen är över och fixad. Det som är sorgligast i denna cirkus är att folket har aldrig blivit tillfrågad om, vi vill ha denna mass invandringpolitik som bedrivits de senaste trettio åren.
Varför pratar Löfvén om asylinvandringssiffrorna och 2015? Vi hade lika höga siffror 2018 som 2015, över 130.000 båda åren. Det är fortfarande nästan 8 månader kvar och det skulle inte alls förvåna om vi hamnade på siffror över 100.000!
Av intresse noteras hur det verkligen blivit annat ljud i skällan angående migration och integration. Även på vänsterkanten yttrades uppfattningar som varit helt otänkbara, för inte så värst länge sedan. Undantaget var Lövin, hon verkade ha fått manus från partiledardebatt 2014. Man frågar sig ständigt varför, en debattör av hennes kaliber ständigt får plats i rampljuset. Önskar MP lämna riksdagen?

Ebba frågade förgäves om, att utvisa utländska våldtäktsmän och andra kriminella. Varför är det i huvudsak, unga våldsamma männen med usel kvinnosyn som kommer och får stanna? Var är kvinnorna, var är de riktiga barnen? Löfvén och Lööf visade stor ovilja att svara på frågan.

Lövin nämnde dagis och efter det Foliehatten hört partiledarna prata om klimatet, inser han att de befinner sig på dagisnivå, när det gäller klimatet och koldioxidens påverkan. Varför frågar inte partiledarna Sveriges största internationellt erkände forskare Lennart Bengtsson om koldioxidens påverkan?
Sv
eriges utsläpp av CO2, är en promille på världsbasis. Naturligtvis påverkar inte det alls, om man tar bort landet eller sätter dit ett till likadant. Alla normalt begåvade människor fattar det. Tar man dessutom upptagningen av skog och grön mark så, är Sveriges utsläpp i princip ”NOLL”enligt experter.
Sveriges vansinniga klimatpolitik, hade gjort större nytta för Världen, om man tog hälften av klimatbudgeten och betalat afrikaner och indier, för att plocka skräp och plast från hav och stränder.
Flera tusen personer dör i förtid varje år i Sverige p.g.a luftföroreningar.
Tunnelbanan är extremt skitig och har urusel luftkvalitet. Bäst att vi stänger den, så stockholmarna får cykla till jobbet!
 
De som är emot kärnkraft har inte fattat klimatfrågan som de så gärna pratar sig varma om. Det finns inget renare och säkrare än kärnkraft. Sverige kunde varit världsledande inom kärnteknologi och löst många problem, men sedan linje 3, är det kört. Där sänkte man Sverige. Andra länder kommer att ta ledningen, dom kommer att klara det och slipper genustramset.
Motståndarna till kärnkraft pratar om hur farlig den är och efter alla kärnkraftsincidenter kan vi notera:
En person dog i Japan efter tsunamin och kärnkraftsolyckorna.
Drygt 20 i Ukraina
efter Tjernobyl.
I
ngen i Harrisburg.
FN själva skriver i
en rapport, att strålningsskadorna i Ukraina är praktiskt taget obefintliga. Folk som var på plats och har bott i närheten hela sina liv, har visat sig dö av allt annat än strålningsrelaterade skador.
Intressant att notera är att Löfvén anser att det är upp till varje land, att bestämma om man vill ha kärnkraft. Migration däremot… DET skall minsann bestämmas av EU! Där finns ingen som helst anledning att länderna själva får bestämma om och i så fall hur stor migrationen skall vara. Obegripligt att han inte ser kontradiktionen!

Sjöstedt säger
med stor inlevelse att, "Det är ett nödläge med klimatet. Det är läge för panik!" Samma sak man sa på 70- och 80-talet, då hade vi 10 år på oss, att rädda Jorden! Ständigt dessa "Vi har bara 10 år på oss". Det har man sagt i 50 år nu. Kändes som att Åkesson lyckades ge Sjöstedt en annan vinkel i klimatfrågan. Nästan som att polletten ”trillade ner”, att han faktiskt har panik och borde lugna ner sig. Kamrat Sjöstedt tappade bollen. Förvånad att han inte började hota, att sätta Åkesson i arbetsläger i ren panik. SD har utan tvekan den mest logiska och förnuftiga klimatpolitiken. Alla som säger annorlunda är klimatfanatiker som har miljön som deras religion.
Mer kärnkraft.
Mer internationellt där det faktiskt gör skillnad.
Mer forskning på teknik.
Mindre nationellt, straffa inte svenska folket.
 
Foliehatten tror att Ulf Kristersson, Ebba Busch och Jimmy Åkesson har chansen och bör sätta sig ned och verkligen komma överens om ett samarbete, för de var alla bra igår speciellt Ebba. Ebba kan bli en ny statsminister för hon har viljan och energin till det. Det är uppenbart att regeringen tänker blunda för de verkliga problemen som Sverige har. Foliehatten förstår att Åkesson börjar bli trött på, att stå och försvara dumheter hela tiden. Det är dags, att Sverige löser de riktiga och verkliga problemen Sverige står inför och att Ebba, Ulf och Jimmy förstår det. En ny allians för Sveriges överlevnad.

Det är en skandal att genomföra en partiledardebatt om välfärden, utan att ta upp problematiken för kommunerna. Kommuninvest har börjat låna till driften i USD. Foliehatten undrar om det är ett ”smart drag”, när Riksbanken verkar ha bestämt sig för, att sänka kronan. Antar att de tänker upprepa Turkiets vinnande strategi.  Dagligen får vi larmrapporter om den ekonomiska kris som nu briserar i landets kommuner, eftersom alla nya invånare som ska försörjas av samhället. Det är mycket som förtigs av det som borde diskuteras av landets ledande politiker.
 
Den absolut största skulden har journalisterna på de stora nyhetskanalerna som är lojala mot regeringen och de avstår från att ta upp de svåra problem som finns i Sverige. Det hade gått att göra något åt problemen, om vi hade haft en annan regering, men nu är det Löfvén som sitter där och då skall inga problem diskuteras i TV. Så är det bara...

Lyssnade på Fredrik Furtenbach’s analys av ordväxlingen mellan Sjöstedt och Åkesson. Enligt SR journalisten kunde man dra paralleller mellan Lars Werners ovilja, att förknippas med sina herrar i Sovjet och Åkessons ovilja att förknippas med Ungern. Extremt märklig jämförelse.
Det FF har missat, är att SD inte är ett satellitparti till Viktor Orbans parti som VPK var till Moskva och Sovjet. VPK erhöll dessutom pengar av Stalin till sitt ståtliga partihögkvarter i Stockholm!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar