fredag 3 maj 2019

Dubbelt boende för riksdagens ledamöter är fuskarnas paradis!

Elisabet Svantesson har nu avslöjats med att ha fingrarna djupt nere i syltburken. Hon har skrivit sig i sommarstugan och därmed erhållit ersättning för dubbelt boende. Hon har erhåller över miljonen från riksdagen. Elisabet Svantesson är eventuell finansministerkandidat i en blivande regering och dessutom "2"a inom Moderaterna. Det är inte precis första gången som en riksdagsledamot avslöjats med, att få ersättning för dubbelt boende!

Extra pinsamt är det dessutom, att hon profilerat sig som att hon vill skärpa reglerna mot bidragsfusk. Det förvånar Foliehatten mycket, då Svantesson är en av de få i riksdagen med lite bildning och har fler än två hjärnceller. Kan det vara så, att girighet trumfar både hjärnceller och bildning.
 
Våra kära riksdagsmän är straffbefriade för eventuella bidragsbrott, till skillnad för oss övriga dödliga. Vi blir ju inte bara återbetalningsskyldiga utan erhåller dessvärre även straff för felaktig ansökan / bedrägeri. Förvånande att inte alla riksdagsmän försöker få ut mera ersättning inget straff och frivillig återbetalning.
Kan detta vara ett led i medias kampanj att "extremhögern" M+KD, nu kommer att supergranskas i ett led, att hålla SD utanför. Undrar hur Kristersson hanterar detta, han gjorde uselt jobb med Bengtzboe. Skulle inte alls förvåna om, drevets styrka kommer att tillta.

Alla kallar henne Ulf:s högra hand samt en tilltänkt finansminister! Hur kan Tobias Billström i intervjun försvara och säga, att det är bra att Svantesson utnyttjar regelverket. Är han helt tappad bakom en vagn eller….? Detta är så osmakligt och hon har inte ens modet att ställa upp på en intervju.
Det verkar som hon stängt av kommentarsfältet på FB. Ett sätt att stoppa drevet?
Den enda förklaring/försvar Santesson kommit med, är att hon "bara" fått pengar för bostaden i Stockholm och inte för Örebro/Nora. Men det är inte sant, då det är grund av boendet i Örebro/Nora som hon fått 50.000 kronor om året i tre år från riksdagen för boendet i Stockholm, för att hon har dubbelt boende. Hon har alltså fått pengar för dubbelt boende, genom en sommarstuga i Nora som hon inte alls bott i. Lägg därtill att hennes post tydligen vidaresänts till bostaden i Stockholm under tiden hon var folkbokförd i Nora.
Med all konsekvens ska hon avgå och lämna riksdagen. Hon försöker blanda bort korten. Hon har naturligtvis bott med familjen och inte i någon jäkla stuga i Nora, den som tror något annat är ju bakom flötet.

M kan slänga in handduken för gott och bara
låta bli, att nånsin diskutera bidrag igen. Det verkar vara stora problem hos M. Detta är mycket allvarligt för M, om dom inte kan förklara detta på ett "bra" sätt. Det är alldeles för mycket nu. Två konstiga fall på så kort tid, det kommer att märkas i opinionsundersökningar inom några veckor.
Först Bengtzboe som har hus i Stockholm och Nyköping, men ändå skrev sig hos mamma för att maxa ersättningen. Sedan nu Svantesson som moraliserar över andra och maximerar, genom att skriva sig på en sommarstuga, trots att hon bor i Stockholm. Finns nog fler då var och varannan politiker i riksdagen verkar fuska till sig fördelar. På det en svag partiledare som är direkt arvtagare till Reinfeldt och satt i hans regering och som inte vill det han tvingas till och mycket svaga opinionssiffror som fortsätter falla.
En huvudregel vid folkbokföring och mantalsskrivning (skattskrivning) är att man och hustru skall vara skrivna på samma fastighet (om inte särskilda omständigheter föranleder annat).
Foliehatten undrar, hur kan såväl Pastorsämbete och Skatteverket släppa igenom, att hon var bosatt på en sommarstuga om dom ansågs som gifta eller sammanboende? Nu kan sommarstugan i och för sig vara i sådant skick, att den duger som permanentboende, men ändå är detta underligt. Foliehatten anser att Skatteverket uppvisar brister. Varför sköter dom detta så dåligt. En annan sak, varför granskar man inte sossar eller vänsterpartister? Foliehatten tycker det haltar betänkligt.

För vänstern kom avslöjandet som en ”skänk” från ovan. Att sätta dit en riksdagsmän som fifflar med ersättningar, är en vänsterns våtaste drömmar. Framförallt om den är någon från högersidan och dessutom, att en av M:s absolut tyngsta namn åker dit. Hur kan man va så girig för vad som är småpengar för deras del? Det kan hända att hon har en förklaring, men det måste vara en bra förklaring. Om man nu ska fiffla, varför inte ha en riktig lägenhet man skriver sig på? Dessa jävla sommarstugor...

Hon har varit arbetsmarknadspolitisk talesman och hyllat stupstocken i sjukförsäkringen, samt velat återinföra den, så alla latmaskar får inspiration att flytta och skaffa ett jobb. Hon har i traditionell moderat anda, anammat svenskt näringslivs agenda om arbetarnas rättigheter. Det blir bubbelvatten
för vänstern, om hon befrias från sin närvaro i riksdagen.
Kan vara så, det kan vara missnöjda moderater som tipsar och tipsarna skyddas som källor. Kristersson sitter i en rävsax. Missnöjet gror också i partiet, med dom låga opinionssiffrorna. Foliehatten tror också, att detta gynnar KD som han för sin del tidigare trott, hade nått sin ”peak!” Men som läget ser ut nu kan KD gå upp mot 16% och förmodligen kan också SD åtnjuta några smulor från det förr så dignade bordet.

Det enda som kan rädda Elisabet Santesson är riksdagens regler. Hon representerar sin valkrets i Örebro som riksdagsledamot. Därför måste hon vara skriven i Örebro.
Hon kan inte vara skriven i Stockholm och representera Örebro.
Enligt riksdagens regler har ”en riksdagsledamot som har mer än 50 kilometer från sin privata bostad till riksdagshuset rätt till en övernattningsbostad i riksdagsförvaltningens bostadsbestånd i Stockholm eller rätt till ersättning för en privat övernattningsbostad i Stockholm."
Alla riksdagsledamöter kan inte vara skrivna i Stockholm. Vilket skulle vara absurt. Då skulle resten av Sverige ha 0 % Riksdags representation.

Att Santesson har gjort fel, är uppenbart, när hon inte bott i en sommarstuga själv i Nora, när familjen bott i Stockholm. Först hade hon en hyrestvåa, sedan en sommarstuga, där hon säkerligen inte bott i.
Alla riksdagsledamöter fortsätter inte och är inte invalda i den valkrets man själv bor i, det beror på partiets upplägg. Det finns riksdagsledamöter som är invalda för olika län som helt saknar koppling dit.
Skall bli mycket intressant att se om Elisabet Santesson klar av denna historia och hur mycket denna affär kommer att påverka M i opinionen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar