fredag 3 september 2021

FK betalar ut barnbidrag till mer än 10.000 barn som de inte kan spåra!

Försäkringskassan går ut med de gör felaktiga utbetalningar till barnfamiljer som inte bor i Sverige och det rör sig om minst 10.000 barn.

De är folkbokförda i Sverige men går inte att få tag på. Den vanligaste förklaringen är att familjen flyttat utomlands flyttat tillbaka till föräldrarnas hemland. Det är tragikomiskt hur flyktingar som säger sig flytt från länder får asyl och sen åker tillbaks dit på semester eller flyttat tillbaka.

Barnbidrag, föräldrapeng, bostadsbidrag tickar på - trots att man inte har rätt till pengarna.

Det är inte bara barnbidrag det fuskas med utan alla bidrag. Om man skulle genom föra en nationell folkräkning skulle man hitta många personer som befinner sig i utlandet på heltid som mottar bidrag felaktigt. Dessutom är en uppdaterad och korrekt folkbokföring viktigt inom kreditgivning och inkassoverksamhet.

Det är jättelätt problem att lösa. Staten och vänsterpolitiker vill inte, utan det ska gå så mycket pengar som möjligt till fuskare.
Inför att en person
några gånger om året att familjer med barn skall infinna sig som går på bidrag ska visa upp sig med alla sina barn på polisstation, statligt servicekontor eller liknande . Visa upp sig med pass eller annan id och kontrollera fingeravtryck o.s.v. Många hyr dessutom ut sina lägenheter svart och får utöver bidragen ännu mer pengar och kan leva som kungar i sina länder de flytt ifrån!

Enligt flera uppgifter har många av de här barnen har aldrig funnits. Redan på 70-talet talades det om att invandrarna lånade barn av varandra och fick dem registrerade som olika personer i olika familjer. Ett fiktivt barn innebär en väldig massa pengar. Är det sjätte barnet så genererar det någonstans 50000 om året i barnbidrag och bidragsförskott. Det är nästan en miljon på 18 år. Skattefritt. Lägg därtill föräldrapenning, höjt bostadsbidrag och VAB.
Det är också ett väldigt riskfritt brott. Om man skulle stjäla en miljon så hade man förmodligen haft polisen efter sig och riskerat ett fängelsestraff. Dessa brott upptäcks i princip aldrig och det värsta som kan hända är att man får en uppmaning om att betala tillbaka någon liten del av pengarna. Vilket man givetvis inte gör.
Har man dessutom flyttat utför EU har Sverige i princip inga möjligheter att få tillbaka de felaktigt utbetalda bidrag enligt dokumentet från FK.

När man läser igenom dokumentet från FK frapperas man över att det inte förekommer något samarbete mellan myndigheter. Vi har skolplikt i Sverige så borde vara väldigt enkelt för FK att kontrollera med Skolverket om barnen deltagit i skolan.

Svenska staten är ingen myndighet. Däremot finns det myndigheter som har ansvar för kontroll av att bidragen betalas ut korrekt. De flesta bidrag godkänns och betalas ut via Försäkringskassan. Det är dom vi i första hand kan ställa till svars för alla felaktiga utbetalningar. Tror knappast det finns något regeringsdirektiv att man inte skall utföra kontroller. Kan man inte nå de barn som det i detta fall handlar om är det bara att sluta betala ut pengar. De som verkligen har rätt till pengarna kommer att höra av sig.

Svenska politiker tror fortfarande att alla invandrare är som svenskar där lagar och regler är anpassade efter den svenska mentaliteten. Man räknar säkert med att folk överlag är ärliga, men det funkar inte riktigt så längre. Med invandringen har vi fått in en helt annan mentalitet, där allt går ut på att försöka berika sig själv!

Ännu en gång får vi bevittna hur slapp en svensk myndighet agerar. Riksdagen består av korkade politiker som är som ett knapptryckarkompani där några få i toppen bestämmer allt. Svenssons förstår inte att flertalet av våra riksdagsmän är politiker som endast är ute efter sin lön och att lura skattebetalarna på så mycket pengar till sin egen pension att de kan leva gott när de lämnar sina totalt meningslösa uppdrag. Regeringen bryr sig inte om att sköta landets myndigheter och instanser. De enda de bryr sig sig om är att ge order till myndigheterna så att det passar deras politiska agenda. Det har vi sett flera gånger den senaste tiden. Ett bra exempel är slutförvaringen av kärnavfall, där tom en sossekvinna från riksdagen kan tänka sig att rösta för ett misstroende mot Per Bolund.
Alla politiker/höga myndighetspersoner kan ändå inte stå till svars, det ansvaret har de tagit bort i detta korrupta land.

2 kommentarer:

  1. Som vanligt en bra krönika.
    ”Försäkringskassan. Det är dom vi i första hand kan ställa till svars för alla felaktiga utbetalningar. Tror knappast det finns något regeringsdirektiv att man inte skall utföra kontroller”
    Alla myndigheter som Eliasson basat för har pk certifierats, vem styr honom?

    SvaraRadera
  2. Försäkringskassan. Ett rättare namn vore Förskingringskassan.

    SvaraRadera