torsdag 9 september 2021

Ibrahim Baylan avgår!

Aftonbladet Live gick ut med ikväll att näringsministern turken Ibrahim Baylan kommer att berätta i Morgonstudion att han avgår och att beslutet var taget i somras! Saknad av ingen… Återstår bara att se vem som tar över efter turken.

En till som lämnar det sjunkande skeppet. Man skulle låtit det gå till extra val istället. Ytterligare ett bevis på vilken pajas-regering vi har. Ännu en oduglig minister som lämnar skutan. Skolminister under Persson,
energi- och näringlivsminister under Löfven. Svenska skolan bland de sämsta i EU, infrastrukturen i kraftöverföringen ligger 15-20 år efter pockande behov och hanteringen av Cementa trotsar all beskrivning.

Baylan har suttit i många år och frågan är vad han har fått igenom av sitt arbete. Det måste vara jobbigt med alla kriser hela tiden som är orsakade av tidigare politiska beslut. Foliehatten gissar/tror att även Ibrahim Baylon fått insikten om, att det blir ett jobbigt parlamentariskt år fram till valet 2022. Han har säkert och insett att det ser ganska utsikts löst ut att få en fungerande socialdemokratiskt regering efter valet och därför hoppar han eller kanske precis som supernollan Löfven fått avsked på grått papper! En annan förklaring kan vara att han är missnöjd med MP:s vetorätt i industripolitiken. Löfvén har av politiska skäl velat hålla MP nöjda. Kan vara att Baylan fått nog.

Varför avgår han? Turerna kring Cementa och SGU är en lågoddsare.
DN: ”Näringsdepartementet uppmanade myndigheten SGU att varken publicera eller kommunicera en färsk rapport om cementkrisen. Det visar mejlkonversationer som SvD har begärt ut. Nu anklagas näringsminister Ibrahim Baylan både för att ha mörkat rapporten och tystat en myndighet.”

Det lär krypa fram både ett och annat om herr Baylan. Nån skandal som lurar i vassen? Hans äktenskap gick ju åt pipan i somras…
efter affären med Strandhäll.
Anna Nilsson verkar extremt aggresiv när alt media kontaktade henne. Verkar vara mycket känsligt?

Hur gick det till exempel till när Baylan bestämde sig för att ge enorma skattelättnader på el till multinationella gigantföretag (Google, Facebook,
Amazon m.fl.) i utbyte mot jobb som aldrig kom? Vad vann han personligen på det? Eller var han bara korkad? Med tanke på hans agerande kring lättnader för Amazon så förvånar det inte om han landar på något trevligt styrelseuppdrag relaterat.

Cementa är en annan olöslig knut så länge S är beroende av MP. För att inte tala om slutförvar av uttjänt kärnbränsle.
Dessutom såg väl alla hur MP begick självmord när man kräver att all försäljning av bensin och dieselbilar förbjuds inom fem år och sedan skall all försäljning av fossila bränslen stoppa fem år efter det. MP måste äntligen vara historia. Importen av nya väljare kommer med största sannolikhet gå för långsamt framöver, speciellt som de flesta kaozinvandrfare inte ens röstar.

Foliehatten tror att den verkliga orsaken är som statsvetaren Jonas Hinnfors säger. Han bedömer att Ibrahim Baylans besked om sin avgång kan ha att göra med den ”mörkade” rapporten om Cementa:
Jonas: ”Det kan bli krångligt med eventuella misstroendeförklaringar.”

Baylan har insett att det är bättre att springa ut med svansen mellan benen och lite ära i behåll. Sedan är det konstigt att politiker som Baylan och Löfven avgår när dom är på god väg att uppnå det dom har eftersträvat, att köra ner Sverige långt bortom all räddning. Idioterna trodde väl att svenska folket skulle blunda för det och fortsättningsvis rösta på S men nu svänger pendeln. Råttorna lämnar det sjunkande skeppet. Har det någonsin varit tydligare att Stefan Löfven och Ibrahim Baylan lämnar ett sjunkande skepp?

Socialdemokraterna kommer inte att klara det kommande året speciellt bra. Alldeles för mycket av verkligheten hinner nu ikapp
dem. Alla kompromisser med framförallt centern och MP ger nu konsekvenserna att de får ägna all tid åt att springa runt och lappa igen alla hålen.
Magdalena Andersson går inte hem hos folket. Kort sagt ser de flesta av S mer profilerade representanter att S är rökta inför valet 2022, så man drar. Tror vi kommer få se fler avhopp.

Mats Knutson i SVT Nyheter: ”Frågan är varför Ibrahim Baylan väljer att avgå just nu? Sannolikt har han helt enkelt fått nog av partipolitiken efter många år i maktens korridorer. Och eftersom det just nu är nomineringstider i partierna måste han ge besked till sitt partidistrikt om han vill ställa upp i riksdagsvalet nästa år.
Själv menar Ibrahim Baylan att han inte vill göra en valrörelse och en mandatperiod till. Även om hans relation med Magdalena Andersson beskrivs som god vill han uppenbart heller inte starta om under ännu en partiledare. Han har trots allt avverkat fyra stycken: Göran Persson, Mona Sahlin, Håkan Juholt och Stefan Löfven. ”

Socialdemokraterna kommer att förlora i valet 2022 och det har ändå tagit många år för dem att inse det. Trenden har varit tydlig. Den politik de för skrämmer bort väljarna. Det är enbart tack vare att de lyckades bryta blockpolitiken 2018 och få över L och C på sin sida som de överhuvudtaget kunde bilda en regering och lova dessa partier allt de pekade på!

Den taktik de använde
i valet -18 var att utmåla SD som levande WWII nazister som med blod på händerna just avslutat avrättningen av miljontals människor i koncentrationsläger. Det skrämde L och C att välja samarbete med S. Det fungerar nog inte igen.

Intressant är att Aftonbladet spekulerar i att Magdalena Anderssons vill dra partiet mot näringslivet, inte ifrån det och göra sig av med MP. Baylan var i händerna på mupparna. Indirekt känga mot Löfven också. I så fall gick Baylan av det skälet.

 Sossarna kommer att kapa en gång för alla banden med mupparna och beskedet från den nya sosseledningen till sosseväljare - stödrösta inte på dumskallarna, låt dem åka ur riksdagen. De 4,2% som försvinner med exit MP måste man hämta tillbaka någonstans. Det blir Maggans hårda nöt att knäcka. Hon kan hoppas på att C och V och hon själv växer tillräckligt som kompensation fram till valet. Hazardspel för att kasta samhällsskadlig politik över bord och påbörja sossarnas klättring uppåt.

Det är naturligtvis fullständigt omöjligt att samregera - för alla partier - med ett parti som MP som med Märta Stenevi som gått ett steg närmare avgrunden, tack och lov. För dumskallen Löfven gick det bra eftersom det för honom bara existerade regeringsmakten. Lutar åt att han också uppmanades av partiet att avgå senast till hösten. Nästa man till rakning barlasten Morgan Johansson? Ygeman blir för mycket, Damberg sitter säkert i Anderssons nya hov. Tror Magdalena Andersson kommer ställa stora krav på vänsterfalangen för att ställa upp som ny partiordförande.

Notera att Magdalena Andersson har i princip aldrig uttalat sig i "invandringsfrågor" bara i "rättvise-" och ekonomiska frågor. Det ger henne ett carte blanche att börja (i vart fall en läpparnas bekännelse) inför valet att plocka upp ett antal av de politiska steg de danska socialdemokraterna gjort i invandringsrelaterade frågor.
Magdalena kan därför hävda att vi av "ekonomiska skäl" måste stävja bidragsrullningen, bromsa importen av icke arbetsföra osv. Hon är även kvinna och därför per definition god och inte en vit man, vilken hade blivit kölhalad och rasistanklagad omedelbart. Nu äger hon ett trumfkort - hon är kvinna.

Det kan komma att göra att fler i den socialdemokratiska eliten med utländskt påbrå känner sig aningen obekväma, men de går att köpa ut. Man strösslar ändå med utnämningar och ersättningar till de sina nu innan valet,
eftersom sossarna sitter utnämningsmakten i vart fall fram till valet 2022.

Vad gäller samarbetet med MP så är det sannolikt över i o
ch med Magdalena Anderssons väljs. S har insett att de själva förlorar röster på detta samarbete idag. Det samarbete de kände var så "hippt" för en sisådär 10 år sedan och nu är återstoden av MP mest maläten och infantil, vilket S nog känner smittar omvänt mot vad de hoppats. Detta utöver att de inte kommer att kunna locka tillbaka en enda SD-väljare så länge de samarbetar med just MP vilka aktivt förstör Sverige inifrån.

Foliehatten inser att vi kan se fram emot att det kommer att hända mycket i svensk politik fram till valet 2022!

1 kommentar:

  1. Tack för intressant betraktelse!
    Jo, Baylan landar nog mjukt efter väl förrättat förstörelseverk.

    SvaraRadera