tisdag 7 september 2021

EUs liberala grupp levererar en Parisdeklartion där högerpopulister inte skall få poster eller uppdrag!

De så kallade liberalerna i EU visade upp sitt odemokratiska ansikte. Folkvalda högerpopulister skall inte få utöva folkets vilja eller ska inte få tunga poster och uppdrag i parlamentet. Den liberala partigruppen klubbade idag "Parisdeklarationen" där alla proeuropeiska partigrupper manas att gå samman.
Centerpartiets irakiska EU-parlamentariker Abir al Salani: ”Populisterna ska inte få något inflytande i viktiga frågor."
Här har vi verkligen en person som på ren och skär svenska borde hålla klykan stängd med de bravader hon genomfört de senaste åren i Sverige.

Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier säger i dagens DN:
”Demokratin är hotad – inte bara i Tyskland. Den liberala demokratin och dess idéer angrips ihärdigt och hätskt, inifrån och utifrån.
Våra demokratier behöver engagemanget för medborgerliga rättigheter och upprätthållandet av demokratiska processer vid val och i parlament; de behöver förtroendet för statliga institutioner och domstolarnas oberoende. Demokratin behöver tvistefrågor och välgrundade argument, inte en känslomässig offentlig uppgörelse
Sociala medier har fundamentalt förändrat den offentliga debatten. Mycket har blivit snabbare, mer direkt, intensivt och emotionellt. Miljöer och grupper isolerar sig och stärks i sitt avståndstagande och också i sitt raseri istället för att ifrågasätta det egna agerandet. Det direkta samtalet saknas, även med oliktänkare. Och detta trots att pandemin precis visade oss att ingenting verkligen kan ersätta det personliga mötet. ”

Vilken väg väljer Sveriges liberaler? Parisdeklarationen eller samtal och respekt enligt tysk mall? Centerns irakiska har redan öppnat sin mun och visar vad hon tycker.

Foliehatten hoppas verkligen att svenska liberala politiker och media tar till sig vad Frank-Walter Steinmeier faktiskt säger och vi ser att centerns irakiska redan har uttalat sig. Inte alls förvånande att hon har den ståndpunkten!

I ett modernt samhälle vill människor tänka och döma själva. Moralkakor ovanifrån är inte uppskattade. Enligt mig är det här ett framsteg. Trots detta behöver ett samhälle riktlinjer, framför allt i en tid när mycket förändras och det mycket snabbt. Förbundspresidenten måste lyssna på dem som inte alltid finner gehör. Han ska sammanföra människor, särskilt i svåra frågor. Han kan erbjuda en färdväg bortom den politiska striden. Särskilt i tider av stark polarisering måste han vara personen som kan samla människor med skilda åsikter och olika social bakgrund.

I Sverige vägrar de rödgröna lyssna, de har valt en alldeles egen väg som de tror är den rätta. De levererar moralkakor och driver på polarisering. Framförallt i frågor om mångkulturen. Det såg vi senast igår när det totala ”stolpskottet” Märta Stenevi levererade fördömanden som vanligt. MP tror att de är halvgudar och allt vad de säger är den rätta vägen, utan minsta lilla konsekvenstänk!
Om de rödgröna vill behålla makten i valet 2022 är detta de sämsta de kan göra!
Liberaler kan inte uppfatta nyansskillnaden, utan använder förmåga att se skillnaden som ett kriterium för fördömelse. Bara häxor flyter och bara nazister uppfattar motsättningen mellan rättigheter och demokrati.

 

1 kommentar:

 1. Liberalerna ser sin väljarbas minska.
  Populisterna skördar framgång i land efter land.
  Annie Lööfs propå om lagstiftning mot SD hade kanske varit i säck innan det kom i påse?
  Eller är det tvärtom EU följer samma mönster som skett i Sverige att utestänga 20% av väljarna från allt inflytande,
  som pågått sedan 2010 när SD kom in i riksdagen
  Här kallas det för demokrati.

  SvaraRadera