lördag 11 september 2021

Har inte Jimmie Åkesson trampat i klaveret?

Igår blev Jimmie Åkesson intervju av SvD. Åkesson fick frågor om sin syn på Ungern och Polen vilka han nu anklagar för att vara ”uppenbart på väg utför demokratiskt.”

Åkesson: ”Det är uppenbart att Ungern är på väg utför demokratiskt. Det är ett jätteproblem naturligtvis och Polen är på väg i samma riktning.”

Åkesson är karriärist som alla politiker. Nu när han har reell vittring på makten så passar det att mygla med åsikter hit och dit. Inte ens Åkesson kan låta bli att dansa efter mediernas pipa. Så oerhört ryggradslöst.

I Europa liksom i Sverige är det endast en inriktning som är politiskt gångbar liberalvänstern. Ungern och Polen har levt under kommunistiskt förtryck tills ganska nyligen och känner igen retoriken. Alla de forna öststaterna med kommunistockupationen fortfarande i färskt minne, hävdar att deras staters nationella suveränitet alltid står över EU byråkraternas reglemente. De vet verkligen vad det innebär att lida under ett yttre ok, som dagens EU byråkrater pressar alla EUs stater med. Om man med att "demokratin går utför" menar försvaret av den nationella suveräniteten är man helt ute och reser. Förhoppningsvis menade inte JÅ detta, utan lade bara ut en tillfällig politisk dimridå för att inte stöta bort vissa väljare.

Man kan faktiskt jämföra EUs maktambitioner över medlemsstaterna med ideologin Islams maktambitioner att detaljstyra varje människas liv in i minsta detalj. I EUs fall heter påtryckningarna "böter", i Islams fall kan påtryckningarna återfinnas i Sharia.

Det var inte särskilt smart agerat av Åkesson! Istället för att svara vagt att vad som händer i andra länder tar tid för att följa. Det SD har noterat att Ungern och Polen är två av de få länder i Europa som lyckats bekämpa både arbetslöshet och invandrad brottslighet på ett imponerande sätt. Integrationsproblem som i Sverige kostar miljarder varje år, existerar inte i dessa två länder. Verkligheten i Polen och Ungern är ingenting som Sverige skall lägga sig i. De sköter sig utmärkt på egen hand. De vill inte ha det kaos som utspelar sig i Sverige, Genom att kritisera Ungern och Polen så kritiserar man majoritetsbefolkningen i de länderna. Om någon skulle kritisera Sverige för den kriminella situationen så är det på samma sätt, en kritik mot majoritetsbefolkningen,

Det är ”inne” att kritisera båda dessa länder eftersom de styrs av konservativa, vilket är en stor vagel i ögat för EU och följa John lakejen Sverige gör samma sak.
Etablissemanget klagar på hur Polen och Ungern agerar i vissa frågor medans samma sak pågår här. Nedstängning av kanaler, demonstration mot staten är förbjudet. Åsiktregistrering etc. SD ser allt mer ut att vara köpta.

Ungern och Polen är inte perfekta och har rätt i alla beslut de tar.
Deras politik om homosexuella kan vara lite förlegad ibland. Väldigt få bryr sig vad de gör, så länge det inte påverkar folket negativt.
Svenska Pride är däremot en politisk organisation för vänstern och sekundärt en organisation som ser till HBTs intressen.
I stora drag tycker
Foliehatten att både Polen och Ungern är föregångsländer i många frågor men att Danmark är det desto mer. När SD vänder Danmark ryggen och gör liknande uttalande om Danmark, då är det kört för dem.

Åkesson vet med sig att många kommer att vända SD ryggen i och med detta senaste uttalande. Vart gå då de som lämnar S
D till för parti?! Inte något av de andra sjuklöver partierna i alla fall. De har nog bränt alla broar vid det här laget. Ja, då finns det egentligen bara ett parti till som missnöjda SD:are kommer att söka sig till och det är Alternativ för Sverige (AfS). Det skulle inte vara så dumt för SD, om det kom in ett Alternativ in i riksdagen som kunde ta alla diskussioner som galenskapens politiska elit kommer som vanligt att mangla ut från talarstolen. Den diskussionen mot galenskapen skulle verkligen visa för svenska folket om partiet är bu eller bä. Och är de bä, så kommer partiet att premieras med starkare resultat i valundersökningarna. I sin tur så slipper därmed SD, att ta alla dessa diskussioner som är och har varit som att diskutera med väggen. Tänk vad kul det skulle kunna bli om AfS, i talarstolen säger sanningen och inget annat än sanningen till Linda Westerlund Snecker (V, och som är politiskt korrekt PK, blir VPK). Med flera..

Att vara inkompetent är uppenbarligen en merit för att bli upptagen i, och respekterad av, etablissemanget. Då kan man bli en framgångsrik journalist eller politiker. Vad gäller domstolars självständighet kan man lätta söka reda på att Sverige inte är ett föredöme. Tvärt om!

I den svenska "Lag (2010:1390) om utnämning av ordinarie domare" [ https://www.riksdagen.se/sv... ] står klart och tydligt att den svenska regeringen, om inte direkt så indirekt, har full makt vid tillsättandet av domare med flera (1§). Förslag till tillsättande ska ske genom en nämnd (4§) dock är inte regeringen tvungen att följa nämndens rekommendationer utan kan besluta så som passar regeringen (11§)

Hur mycket av "kontrollerad opposition" mâste du avslöja för oss , Jimmy ? Dessutom vill ju SD inte i EU-parlamentet ansluta sig till den patriotiska falangen av konservativa partier i vilka bl.a. Ungern o Polen ingâr tillsammans med Salvini (IT) och Le Pen (F) vilket jag själv anser utgör Europas räddning (inte EU:s). Sânt skitsnack för bara partiet mer mot den "breda Mitten" vilken Annie ylar om.
Annie ylar bara vad Bilderbergarna matar henne med (mutar henne med).

5 kommentarer:

 1. Är sugen på att rösta på AFS men samtidigt tror man att de hamnar under 4%,skall man då rösta på SD?Kanske man skall lägga sig på soffan och skita i alltihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och alla andra ska naturligtvis rösta på det parti som överensstämmer med dina åsikter. Rösta gärna på AfS du har inget att förlora. Det är bara fegisar som väljer soffan, för du har väl en åsikt?

   Radera
 2. All makt utgår från folket. I val får folket välja sina företrädare som förväntas föra den politik de redovisat i partiprogrammet. När valda politiker inte för den redovisade politiken är det inte demokrati. Centerpartiet är ett praktexempel på detta.
  Men vad har Ungern och Polen för grundlag? På vilket sätt har de valda regerande partierna inte uppfyllt sina vallöften? Om man har ett parti som ser sin uppgift att skaffa sitt land så bra förmåner som möjligt gentemot EU. Och man har ett folk som tycker detsamma och som röstat fram en ledare med den politiken. Det är demokrati.
  Vad fan svamlar JÅ om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis handlar det om taktik,
   Att inte skrämma marginalväljarna.
   Men frågan är när man slätar ut sig så det får motsatt effekt.
   SD är ordentligt brunsmetat av etablissemanget, nu talas det t.o.m. om att lagfästa ett förbud mot nationalistiska partier ( Annie Lööf och EU)
   Själv röstade jag på Afs i sista valet och kommer att göra så i nästa också.

   Radera
 3. Det tog ett tag hatten , att förstå vilka sd är ,,, det hände något på vägen som fick sd att helt ändra ,, jag insåg detta när ann hagvall med all rätt kritiserade medias ägande i sverige , för det fick hon sparken från sd ,, då är det väl inte så svårt att förstå vilka som äger åkesson o co,,
  ,, sd är det största landsförrädarna ,, dumfolk knyter myndigt handen o väser att nu ska jag rösta på sd ,, kontrollerad opposition

  Nu har du fattat vad jag har sagt om sd , efter lång tid , hur vore det om du kunde inse vad coronan är för nåt? O det dom kallar vaccin ,, kan du redogöra för vad du tänker om detta hatten

  SvaraRadera