onsdag 8 september 2021

Vill kommunisterna plötsligt ha med nazister i leden?

I sitt första tal som ny partiledare drog Nooshi Dadgostar upp en ny strategi för partiet, de skulle bli större och en målgrupp var missnöjda LO-arbetare som tappat tron på socialdemokratisk politik.

Strategin går ut på att vänsterpartiet är på jakt efter de SD-väljare som lämnat sossarna. För att arbetarna ska lämna SD har V insett att de måste sluta prata om identitetspolitiken och värderingar och istället fokusera på den ekonomiska politiken. V hoppas att med den nya retoriken att de skulle nå fram till de arbetare som lämnat sossarna och istället röstat på SD.

LO såg efter valresultatet 2014 att många LO-medlemmar lämnade sossarna för att rösta på SD. Valet 2018 blev en chock för S/LO, nästan var fjärde LO-medlem röstade på SD.

Precis som minst halva Sveriges befolkning är LO-medemmarna mycket besvikna på den förda politik som Löfven regimen förde. Regimen tog överhuvudtaget inte itu med alla jätteproblem som finns i samhället.

Senaste veckan var det fullt klan kring i Lund/
Kävlinge mellan libanesiska kriminella gäng, där man slås om narkotikahandeln, m.m och i en intervju i SVT säger en av företrädare för en av klanerna, att blod kommer att flytta.

Istället för polisen skall ta itu med dessa klaner, ger sig polisen på fartsyndare som kör 7-10 km för fort. Foliehatten är helt 100% säker att det är order från toppen= regeringen.

Inför valet 2022 vill nu v
änsterpartiet bli det nya missnöjespartiet och värva besvikna LO-medlemmarna åt vänster i stället.
SD-väljarna är
en mycket viktig grupp och kan avgöra hela valet. Om vänsterpartiet lyckas med sin strategi och växer och alla prognoser visar att sossarna kommer att tappa och kanske även Rödskrikan parti centern, kan vänsterpartiet ställa rejäla krav på sossarna om det visar sig att detta block kan bilda regering. Problemet blir Rödskrikan som ställer krav. Foliehatten hoppas och gissar att MP får exit riksdagen. Vänsterblocket måste också få ett större stöd för att kunna regera efter valet.

Kärnan av S
D-väljare är vanliga arbetare, i vanliga orter, med vanliga barn i vanliga skolor. Det handlar egentligen för V om att ställa upp ett nyktert partiprogram med politik som attraherar vanliga människor.
Klassisk, grå socialdemokrati med en fackföreningsman som liknar Juholt, som talar till vanliga män och fäder, utan dängor och moderna lögner.

Foliehatten tvivlar på att det inte räcker med ett nytt partiprogram och ändrad retorik för V för att sno SD-väljare. Ett av problemen för V är att de inte precis är i kontakt med verkligheten som arbetaren ser varje dag.

Den riktiga vänstern dog efter Göteborgskravallerna. Då tog marxismen och hen-männen över hela hemisfären. Det finns ett vakuum på vänstersidan för den riktiga arbetaren. Även om "arbetaren" är en utdöende art, så är de politiska frågorna för "vanligt folk" fortfarande aktuella.

Det finns en stor, grå massa som inte har något emot att knega med medelmåttiga löner och betala hög skatt, om bara sjukvården, barnomsorgen, äldrevården, rättsväsendet, vägunderhållet och kollektivtrafiken fungerar, huspriserna är rimliga och det fortfarande finns tax-free
till Puttgarten och charterresor till Medelhavet.
Dessa vill ha klassisk socialism, en bred välfärd men ingen invandring från dysfunktionella länder, men de vill heller inte ha en söndrande privatisering och utförsäljning av de gemensamma tillgångarna.

Foliehatten har svårt att se, att vänsterpartiet skall lyckas! Hur det ska gå till om V samtidigt vill fortsätta med att vara ett globalt socialkontor finansierat genom rekordbeskattade löntagare som i gengäld fått en genomkorrumperad, dysfunktionell välfärdsbyråkrati i fritt fall tillbaka i decennier nu och det konstant nedpissade av den kulturella, politiska, mediala och finansiella adeln.

Utspelet är i alla fall intressant, eftersom det åtminstone vittnar om en insikt inom V, att många SD-väjare är just det - SD-väljare - och inte villkorslöst trogna ideologiska sverigedemokrater. Folk som ytterst är helt enormt tröttadet svenska kaossamhället. Tror dessa människor att V skulle förändra någonting på denna punkt så är Foliehatten dessvärre rädd för att V med tiden kommer att bli djupt besvikna.

Foliehatten tittar som vanlig i sin spåkula och ser att detta är bara något vänsterpartiet säger till media, för att få rubriker. Han tror att huvudsyftet för vänsterpartiet är ta/sno väljare från socialdemokraterna.
Vänsterpartiet vill äta upp
sossarna från vänster. Sossarna har en stor vänster-falang, som (var) mycket starkt missnöjda med att socialdemokratiska partiledningen kompromissat för mycket med centern och MP. När Magdalena Andersson väljs i november kommer sossarna att gå mer att vänster och bli tuffare mot både MP och C.

De som röstar på SD bryr sig mest om invandring,brott och straff. Knappast några frågor där
vänsterpartiet är villiga att ändra på sin inställning i dessa frågor.

Det kommer att bli en riktigt argsint fight med näbbar och klor, mellan
vänsterpartiet och s
ocialdemokraterna framöver, om de krympande skarorna av vänsterväljare.

 

2 kommentarer:

 1. V får nog börja med att stänga svängdörrarna
  https://youtu.be/UajjYRzXMoI

  Vad/vilka ger näring till ”konspirationsteorier” egentligen?

  ”konspirationsteorier” ett bekvämt sätt att avfärda all kritik och frågor.
  2015 fanns förtryckta manualer hur man skulle bete sig. Allt var väl förberett. Bankkort delades ut.
  Arbetet för den nya världsordningen har pågått länge…
  Vi svenskar har reducerats till skattehjon.

  SvaraRadera
 2. En kommunist är alltid en kommunist oavsett hur mycket hen "sminkar" upp sig. Så fagra ord har nog de flesta fått nog av, nu är det handling som gäller.

  SvaraRadera