måndag 13 september 2021

USA har ett problem som de måste åtgärda!

Intressant är att notera nu 20 år efter elfte september attackerna släpptes hemliga CIA dokument där det enligt CIA var USA:s allierade Saudiarabien som direkt var ansvariga för attackerna eller inblandade.

Invasionen av Irak har inget med
Saudiarabien att göra. Det har att göra med att Israel lobbade USA för att starta ett krig. Som Sherm nämner så sägs det inget om de "dansande israelerna." 
Irak kriget var ett i huvudsak beställt judiskt krig. PNAC, Richard Perle och Judith Miller m.fl.
Krigen i Syrien och Libyen har också med den israeliska lobbyn att göra. Om oljebolagen hade fått bestämma hade det absolut inte pågått några krig i MENA - det är inget de vinner på. De föredrar länder med stabila diktaturer. Israel är sedan decennier tillbaka allierade med de rika gulfstaterna med bland annat Saudiarabien.

Även om
Foliehatten inte tror Saudiarabien och Israel bär direkt ansvar för 9/11, så är det ingen tvekan om att de känt till detta och inte informerat USA om de här militanta islamisterna. De var helt lyriska efter detta eftersom de dessa två länder har tjänat mest på USA:s krig i MENA eftersom de riktat sig mot fiender till Saudiarabien och Israel.

Nu kommer ett obekräftat rykte från kinesiska militärforumet Sino Defense Forum där kineser och kinesiska-amerikaner skriver ned USA. Många är akademiker, pratar asiatiska språk och fruktansvärt insatta i asiatisk politik. Som sagt ett rykte men ändå. Från användaren Gatekeeper (hon är förövrigt en kinesisk nationalekonom till yrket och ekonomie doktor) på SDF.

Gatekeeper: ” Please make of this what you will. AS FORWARDED TO ME :
Yesterday , the Chairperson of the Reserve Bank of USA , Yelen , who is like our Governor of Central Bank , quietly and without any fanfare flew to Beijing , China to have unofficial discussion on monetary matters ! What is actually the urgent matter is everybody’s guess .
But officially Yelen announced that the US Treasury is running out of Cash ! Yes , Cash !!! And she indicated that if Congress does not increase the limit of loans the Govt is allowed to raise , there is no money to spend by November this year . In short , the US Govt is broke ! And needs to borrow more or print more money !!! But why the trip to China ??? On record , China has Foreign Reserves of equivalent to USD 3.2 Trillions !!!
Of this about USD 1.4 Trillion in US Dollars or USD IOU Notes ! ”

USA har en extern skuld på 103% av BNP (Kina har 19%) och mycket av denna skuld ägs av Kina. USA hade också en statskuld på 98% i början av 2021 och förväntas nå över 100% i slutet av 2021. Kina ligger på omkring 47% av BNP. USA börjar nu röra sig mot europeiska nivåer. USA är inte lika skuldsatt som många EU länder(Italien, Grekland o Spanien) men EU har också skattesatser på runt 50%. USA har betydligt lägre skatter. USAs enda utvägen för att minska statsskulden är att höja skatterna, trycka mer pengar, låna pengar från Kina och/eller skära ned på något.

Någonting av detta måste USA göra. Politiskt kan USA inte höja skatterna eftersom donatorerna har betalat mycket för att slippa betala skatt. Detta är det amerikanska dilemmat.
Foliehatten gissar att USA kommer att trycka mer pengar och dumpa dem på världsmarknaden - vilket de kan göra eftersom USD är reservvaluta.

USA rör sig mot en omöjlig situation. USA har en historia att slå rätt hårt mot näringslivet när de är desperata efter pengar. De gjorde det på 1890-talet, 1920-talet och sedan på 1950-talet.
Problemet för politikerna i Washington DC är om de fortfarande vill få sina donationer från näringslivet, kan de inte införa några drastiska skatteinkomster från de rika!
Att driva en valkampanj till Senaten, Kongressen eller
till det högsta ämbetet, kostar stora pengar och det mesta kommer från donationer från näringslivet!

1 kommentar:

 1. https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/the-next-us-civil-war/
  Fortsättning

  ”Ryktet är att trupperna ska screenas och om de röstade på Trump kommer de att avskedas. De vill inte att några ”republikaner” ska få vara beväpnade.
  Det säger allt.”

  Att vår polis är ’ screenat” vet vi efter Eliassons tillträde.
  Att vår ÖB dansar i Pridetåget vet vi också.
  Och att en general med obekväma åsikter fick foten…
  Domstolarna med Hilda och Ruben vet vi… allt verkar var under PKs domvärjo.

  Vår ledande politiker är mutade de blir mångmiljonärer efter utfört uppdrag
  De som många gånger inte varken är högt utbildade eller haft ett riktigt jobb…

  SvaraRadera