lördag 18 september 2021

Foliehatten spekulerar över Imperiet och vasallstaterna del 2!

Vem bekymrade sig om vad afrikanerna tyckte när indier exporterades till Afrika för att bilda en kommersiell klass under det Brittiska Imperiets höjdpunkt? Så varför skulle de som nu leder det Liberala Imperiet bekymra sig om stora negativa effekter för befolkningarna i deras vasallstater som Sverige.

USA har inte "exporterat" några invandrare till Europa, Kanada, Australien eller Nya Zeeland. Till Sverige har det verkligen inte kommit någon "kommersiell klass" från Mena. Hos dem finns det inget som helst vinstintresse någonstans, utan ett bidragsintresse och det dessutom så mycket som möjligt, med olika bedrägerier.
Dokumentären "Hur Sverige blev en mångkultur" hos SVT så nämns inte "Imperiet" en enda gång. Inte ens en antydan till något nonsens om "vasallstat"

Kineserna har nu officiellt antagit en trebarnspolitik, förbjudit destruktiva sociala mediefenomen som feminina pojkband, begränsat dataspelsanvändande etc. Deras ledare tror uppenbarligen inte på Malthus och på att man måste avfolka alla länder. Inte heller i Israel så tror man på Malthus då deras barnafödande är uppe i över 3 barn per kvinna.
Kineserna har faktiskt genom historien varit en icke expansiv stormakt. Kanske pga. att de är "landlåsta". Kanske pga att de har haft interna problem och blivit invaderade av nomadfolk(mongoler) etc. Men Kina har inte varit någon stor imperiebyggare.

Imperiets kärnland hade sist
en uppgift om, att de hade ca 800 olika baser och installationer runt om i världen. Kina har en i Djibouti.

Imperiet har skapat globala problem som anses fordra globala lösningar. Nationalstaterna är de enda som kan leverera demokrati, välfärd och rättvisa i lagens mening. Bryter man ner staterna öppnar sig avgrunden; de sönderfaller i mindre organ eller måste fångas upp av räddaren i nöden, nämligen ett överstatligt våld. Men vem har byggt upp våldsapparaten för att organisera de kollapsade staterna?

Oavsett propagandan i det ruttnande Sovjet så hade befolkningen ett huvud att tänka med och kunde själva avgöra vad som var bra och vad som var av motsatt egenskap.
Det som förvånar är att gemene Svensson inte verkar ha ett huvud att tänka med, utan de köper allt vad makten säger. Bara en sådan sak att den avgående supernollan nu är populärast bland partiledarna! Det visar ännu en gång att Svensson inte begriper någonting av det som håller på att ske!

Foliehatten är definitivt ingen Sovjetromantiker men det framgår helt klart att folket i Sovjet hade genomgått ett antal svåra kriser och lärt sig av dem.
Utrensningar, folkmord, repression av oliktänkande, Gosplan som planerade allt åt helvete fel, den institutionaliserade korruptionen och slutligen "majseuforin" för att nämna bara några exempel.
Ryssarna hade genomlidit så mycket dårskap och politiska felbeslut att det var helt uppenbart för alla och envar att samhället var totalt bankrutt på både goda avsikter och lysande framtid.

Man behöver inte vara Einstein för att begripa att dagens Sverige är en spegelbild av envåldshärskarna i Kreml och vad som hände i Sovjet.

Stalins slagord "Livet har blivit bättre - livet har blivit gladare" användes sarkastiskt när man ville säga att något var rakt åt helvete utan att använda ord som gav
fängelse för "antisovjetisk propaganda". Jämför med den svenska värdegrunden, åsiktskorridoren, Hets mot Folkgrupp och PK.

Vad
Foliehatten menar är att dumsvennar, alla han hon hen den och det inräknade, i motsats till Sovjetmedborgarna inte upplevt tillräckligt med lidande, nöd och död för att vara tvungna att börja tänka själva för att överleva.

En bekant med god insyn i energisektorn yttrade häromdagen motsvarande gällande Sveriges befolkning: Det verkar som om
svenskarna inte inser vad som är på väg att hända (han syftade på flera områden förutom elförsörjningen) och det synes att det behövs en rejäl bottenkänning, bankrutt, massarbetslöshet och totalkollaps på alla områden innan Svensson börjar tänka själv.

Anthon Tjechov skrev i sin essä "Bönderna" att de var tröga och levde i självvald misär. De var ryssar helt enkelt skrev Tjechov. Han skrev inte det i som något nedlåtande, utan som en spegel för de styrande att de inte var bättre heller.

Ser vi till de flesta länder med misär såsom Sydafrika, Guatemala eller Afghanistan så är diktaturfasoner och dåliga samhällssystem ett utslag för att folket själva vägrar bryta invanda mönster. Fallet Sverige och massinvandringens negativa konsekvenser handlar om samma sak.

 

2 kommentarer:


 1. ”Det verkar som om svenskarna inte inser vad som är på väg att hända (han syftade på flera områden förutom elförsörjningen”
  I januari röstade riksdagen om ett SD-förslag som gick ut på att ge Vattenfall en order om att stoppa avvecklingen av kärnkraftverket Ringhals 1 och 2. Omröstningen slutade med förlust med minsta möjliga marginal, 174 röster mot 173.

  Enligt en uträkning av Danne Nordling, utredningschef och bloggare på Skattepolitiska informationsbyrån, kommer nedstängningen av Ringhals reaktorer innebära en ökning av koldioxidutsläppen på 23 procent av Sveriges utsläpp, eller tolv miljoner ton.

  Nu körs nu det oljeeldade Karlshamnsverket som aldrig förr. Att elbristen är omfattanden avslöjas av att oljekraftverket inte haft en så hög produktionsnivå sedan vintern 2011 och nu är vi ännu bara i början av hösten.

  Det är grön miljöpolitik i ett nötskal.

  SvaraRadera
 2. Så länge det finns kräm i väggutaget, mat i butikerna, vatten kranen, kommer absolut inget att hända.
  Allt enligt principerna "det drabbar ju inte mig", "jag har inget märkt?"
  Vad skulle t ex 3-4 dagars elavbrott på Södermalm medföra?
  Uppsving för restauranger fik i andra delar av stan? Kanske..
  Mobiler och paddor dör troligen efter <24h? MYCKET värre..
  Så länge vi tar allt för givet - kommer det inte att ske någon förändring.
  Nu väntar jag på en iskall vinter med roterande urkoppling av el. Då j-lar...

  SvaraRadera