måndag 13 september 2021

Vad menar Rödskrikan när hon säger -"ett hot mot den liberla demokratin?"

Demokratibegreppet har över tid korrumperat sig själv - vad som då återstår att titta på, är vad som verkligen är orsak och verkan.
Foliehatten kan bara konstatera att demokratibegreppet endast blivit ett verktyg och en arbetsmetod i händerna på förövarna. Det är ingen slump att medias ägarstrukturer med narrativ ser ut som det gör.

Rödskrikan Annie Lööf får alltid plats i något program i Public service eller i media när hon är ute och försöker skrämma upp väljarna. Rödskrikan talar inte om att SD, Orban, fan och hans mormor är "ett hot mot demokratin", hon säger istället att dessa är "ett hot mot den liberala demokratin. " Implicit så säger hon att det finns andra möjliga former av demokrati än den liberala varianten.

Det för oss genast till Orwell och 1984 och det är inte långsökta att dra paralleller till romanen 1984. Vi har hört dem alla, de olika varianterna. Hoten mot allehanda demokratiska principer och värden. Man fyller innehåll och narrativ efter behov - ingen ställer de självklara frågorna, ingen ifrågasätter.
Krig är fred
Okunnighet är styrka
Frihet är slaveri

Kan någon berätta för Foliehatten?
När senaste presskonferensen gick av stapeln, när en fri, "oberoende" journalist fanns ackrediterad,
fick lufta sina frågor, oavsett sammanhang?
Fri? Oberoende? Tänka själv?
Är du Nazist din jävel?

I
sitt sitt sommartalet hävdade Rödskrikan att demokratin hotas i Sverige. Om det är någon som hotar demokratin i Sverige är det Annie Lööf.
Genom att stärka pk-media (väl medveten om att hon då får media ännu mer med sig under valåret), genom att inskränka yttrandefriheten, genom att trygga fortsatt politisering av rättsväsendet, genom att demonisera opposition mot C, S och M
P och V, hennes absoluta motpart i politiken.

Det finns ingen politik i Rödskrikan och hon håller järnhårt i sitt parti och det som återstår är bara populistisk skräckpropaganda . Hur skall hon kunna samarbeta i politiken med V eller med det nya S under Maggan? Enligt uppgift är kemin mellan dessa två kvinnor på absolut bottennivå!
Pratade hon ett ord om Brås rapport i sommartal, om skjutningarna, om klanernas framväxt i Sverige, om alla våldtäkter mot kvinnor som den kvinna hon är?
Istället yrar hon om nazismens återkomst i Sverige
och om en ny regering som kommer nästa höst.

Annie Lööf talar mer än gärna om sin tydlighet och sitt fantastiska ledarskap. Men kanske mest om sin tydlighet. Annie Lööf är jättetydlig, tycker Annie Lööf.
Dessvärre är det inte alltid som det glasklara i hennes politik når ända fram till den samhällsintresserade medborgarens medvetandehorisont.

Ta bara migrationspolitiken
och alla turer om afghanerna. I Ekots utfrågning om afghanhärvan avslöjade Annie Lööf att hon kan först kan tänka sig att låta den tillfälliga asyllagen ligga kvar tills vidare. Det vill säga tills en parlamentarisk utredning har utrett hur en "långsiktig" och "hållbar" lagstiftning ska se ut. För en sådan vill centern ha.
För ett ögonblick lät det som ett klart besked från
Rödskrikan och Sveriges Radio lade upp nyhetsrubriken "Lööf: Beredd att låta den tillfälliga asyllagen ligga kvar."

Men så enkelt var det inte. I nästa andetag förklarade
Rödskrikan att förutsättningen för att den tillfälliga lagen ska få ligga kvar är att den skrivs om. Centern ville nämligen återinföra rätten till familjeåterförening och kategorierna "särskilda och ömmande omständigheter". Detta är rena motsatsen till tydlighet. En lag kan inte samtidigt förlängas och skrivas om.

en presskonferens lite senare om den så kallade gymnasielagen förkunnade Lööf att regeringens lagförslag var "ett haveri" och hon höll minsann med Lagrådet om att "gränsen är nådd för vad som är acceptabelt." Samtidigt meddelade Rödskrikan att centern tänkte rösta för lagen.

Ett skäl till att Annie Lööf kommer undan så väl som hon gör med sina piruetter är hennes kompakta air av självförtroende. Samtidigt som hon ställde sig bakom gymnasieamnestin underströk hon hur oerhört viktigt det är att Sverige slutar upp med tillfälliga lagar och "återgår till en långsiktig politik". Hon fick det att låta som om hon var på väg att tappa tålamodet med alla de andra virrpottorna till politiker, som bara hittar på tillfälliga lagar hela tiden. Trots att det var hon som just tänkte lotsa en sådan lag genom riksdagen.
Nu är vi där igen: Annie Lööf vill ha en tillfällig lag till.

Fjamåt! ropar Annie Lööf och marscherar in i dimman.

Varför är då Annie Lööf så populär bland de politiska reportrarna? Annie Lööf passar som hand i handsken på huvudstadens trendsättande innegäng av välbetalda politiska reportrar och kommentatorer. Det är en mäktig skara som lever i symbios med de främsta makthavarna inom storföretag och toppolitiker. De både går deras ärenden och samtidigt håller efter alla som vågar gå utanför de ramar som toppolitiker och politiska reportrar i skön förening har satt upp.Se bara på vinfesten som Rödskrikan froterade sig med SVT-journalisater!

Annie Lööf är för globalisering och öppna gränser och eftersom detta är det enda som verkligen spelar roll älskar kulturskribenterna henne. Lööf trycker på alla kulturskribenternas knappar. Hon är för öppna gränser, hbtq, fri handel, EU, feminism och klimatpolitiken. Sedan spelar det ingen roll om hon avskaffar välfärdsstaten eller mer troligt gör om den svenska staten till en kassako för näringslivet som kan sälja tjänster till dem.

Det gör inget om
centerpartiets liberala skola faller sönder eller om det är tiggare och fattiga överallt. Så länge kulturvänstern får ha sina öppna gränser så spelar det inte roll vad. Kanske menar hon att vänstern inte kan uppoffra allting bara för de öppna gränserna. Tydlighet har aldrig varit Rödskrikans signum!

Vilka är"uppdragsgivarna" och de är de samma som alltid. Bonniers flaggskepp DN under ledning av Wolodarski skriver försvars- och hyllningsartiklar om Soros. Annie Lööf ger sin Bilderbergkompis eldunderstöd och ser fram emot ny karriär liknande Reinfeldt eller bättre efter avslutat värv. Reinfeldt har på bara några få år blivit mångmiljonär.
Annie Lööf gör ett storartat arbete och har nästan ensam lyckats rida spärr mot nationalismens genombrott i Sverige. Kanske lyckas hon en hel mandatperiod till?

3 kommentarer:

 1. Postmodernismen verkar ha fått herraväldet i hela västvärlden.

  Med i mitt tycke fasansfulla konsekvenser.

  Är syftet att riva ner allt det vi en gång byggt upp och skapat?

  Den vite mannen har det varit skottpengar på i decennier. Det islamska sättet att se på kvinnans roll undgår däremot märkligt nog all kritik.

  Den första som öppet uttalade vitemans hat var Gudrun Schyman. Sedan dess har patriakatet blivit ett allmänt skällsord från vänstern och feministernas sida.

  Senaste föll Abbas Björn Ulvaeus in i samma tugg. Till synes helt omotiverat när han berättade om deras nya projekt. Varför har vänstermännen detta behov att stryka feministerna medhårs?

  Kön har blivit en social konstruktion vilket lett att vilsna tonåringar vill byta kön. Och pk samhället spelar med.Med oåterkalleliga konsekvens som följd.

  Listan är lång. Är det konstigt att man känner sig vilse i pannkakan.

  SvaraRadera
 2. Liberal demokrati betyder fri demokrati, att föra den politik som önskas oavsett vad som förespeglas väljarkåren. At hota den liberala demokratin betyder att ta ifrån politikerna den möjligheten. Mycket allvarligt då en bred väljarkår inte förstår sitt eget bästa. Väljarkåren kan lockas att rösta på partier som propagerar för återvandring återtaget medborgarskap för kriminella med dubbla medborgarskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant. Funderar mycket över det. Svenskarna överlag kan liknas vid en lydig fårskock. Inga viljeyttringar eller protester mot folkutbytet ser dagens ljus.

   https://youtu.be/nTGAMz3gg6k
   När ska vi räta på ryggen och ställa upp för ” vårt” Sverige?
   Vi har låtitmuslimkramarna Antje Ackelen o sossarna husera fritt alldeles för länge.
   Rösta nu och rösta rätt.

   Radera