fredag 10 september 2021

Foliehatten spekulerar över Imperiet!

USA blev utkastade från Afghanistan och många har inte klart för sig att Sverige deltagande i realiteten var en hjälp för en stormakts ockupation av ett annat mindre land.

I USA pågår idag en debatt om ockupationen av Afghanistan. När får vi motsvarande debatt i Sverige, om vi ska sluta
ställa upp för Imperiet i nästa liberala krig?

Den senile Joe Biden hade en av sina bättre dagar när han sa, att det nu är slut på att använda USA som ett verktyg för att driva liberala krig. Efter Afghanistan så är det finito.

USAtoDay: ”Biden praises Afghanistan evacuation, says withdrawal ends era of using military might to 'remake other countries
Moving on from a nation building mindset and large-scale troop deployments, Biden said, “will make us stronger and more effective and safer at home.”

Det vi nu för bevittna är att västvärlden nu tar ett steg tillbaka från ”de eviga liberala krigen” som bara har syftar till enskild vinstmaximering. Det vapenindustriella komplexet är inte helt nöjda med herr Biden och hans agerande.

Men det finns efter alla geopolitiska händelser i världen ett hopp om att "Pax Americana" - USAs världsledarskap genom eviga liberala krig kommer att kastas på historiens sophög.

Imorgan lördag är det 20 år sedan 9/11...vi kan nog vänta oss att det kommer information som visar att det officiella narrativet angående den händelsen inte bär sannolikhetens prägel.
Det var den förljugna enablern=möjliggöraren till det lika förljugna "War on terror" som nu vi ser håller på att avvecklas framför våra ögon.

Det Liberala Imperiets krigsindustriella komplex och dess påverkan på de liberala krigen, finns det naturligtvis flera intressenter. De har självklart haft en betydande roll. Men det är trist när man märker - särskilt i Sverige - att många blir ensidigt inriktade på en förklaringsfaktor när man tycker sig ha upptäckt den. I själva verket så är det naturligtvis så att det är koalitioner av intressen "stakeholders" som kan åstadkomma politiska förändringar.

Ett bra exempel är t.ex. att många rika slavägare i USA på 1800-talet som motsatte sig den transatlantiska slavhandeln och deltog aktivt i abolitionalisternas försök att stoppa den. Varför gjorde de det kan man undra? Helt enkelt - värdet på deras  slavar ökade när importen minskade.

Det finns fler stakeholders än det vapenindustriella komplexet när det gäller de liberala krigen. Det är många som har berikat sig på dessa krig. Allt från vapen och knark till råvarukontroll och även kontroll över länders telekom- och kraftförsörjningsinfrastruktur. Allt är ingående delar i liberala krigens nationsbyggande.

Foliehatten tror att Joe Biden själv "suktar" efter sina 10% nu när Kina och talibanerna kommer överens om hur man ska hantera Afghanistans lithium tillgångar(världens största).

The Bidens own 10% of a Chinese lithium ion battery company whos stock has soared almost 300% since Biden was "elected." Afghanistans biggest mineral is lithium valued between $1 trillion to $3 trillion dollars. China was already in talks with the Taliban before Bidens Afghan debacle.

Läs här!

Krig är inte bara affärer. När man når oligarkstadiet så har pengar reducerats till ett instrument för det verkligt intressanta - makt.

Tolkien beskriver det på ett vackert sätt när han beskrev ringarna. Den viktigaste ringen var maktens ring - inte dvärgarnas ringar.

Det viktiga är att behålla kontrollen. Makten kan man ge till en marionett och muta personen(Biden). Så att det inte syns så bra vem som har behållit kontrollen - egentligen. Men det har hänt mycket nu sedan presidentvalet 2020 som tyder på att de som vill ha kontrollen över länder har starka fiender. Det är inte lika "plain sailing" för dessa intressen som det en gång var.
Foliehatten tror vi ser slutet på en era.

Starten av kampanjen där "Okunnighet är styrka" upphöjdes till medial dygd och var upptakten till Irakkriget 2003. Iraks tillgång till WMD inpräntades effektivt i allmänheten utan underlag men tjänade ett högre syfte. Där och då blev medierna ett medel för ett högre mål. Just för att det var så effektivt.

MSB har gjort en studie i ämnet:
Propagandakriget i backspegeln
en studie i påverkansförsök och svenska nyhetsmedier
Det massmediala kriget – slaget om opinionen – är lika viktigt att vinna som det militära kriget. Ofta är det långt senare i tiden som olika påverkansförsök förs fram i ljuset.
I Irakkrigets kölvatten har några påverkansförsök blivit omdiskuterade.
Denna studie ger i bild och text kunskap om hur svenska nyhetsmedier har förhållit sig till påverkansförsök under Irakkriget våren 2003. Studien omfattar näranalyser av omdiskuterade nyhetshändelser.
Hit hör exempelvis ”fritagningen” av den menige soldaten Jessica Lynch den 2 april 2003, fällningen av Saddam Husseins stat
y i Bagdad den 10 april 2003 och tillfångatagandet av amerikanska
soldater.

Givetvis förekom det tidigare påverkanskampanjer men i och med 9/11 2001 och efterföljande krig där världen ställdes inför ultimatumet, att antingen är ni med eller mot oss, av USA, polariserades också medierna på ett sätt som inte upphört.
Titta på svensk media!

När lögnen som vapen väl är accepterad är det slippery slope för journalistik, politik och samhället i stort. För ingen vet vem som ljuger om vad.

Det som kommer efter kriget mot terrorismen är inte mindre lönsamt. Kriget mot terrorismen hade höga löpande utgifter. Massor av pengar måste läggas på veteraner, förbrukningsvaror och andra dyra omkostnader som inte Boeing kan tjäna pengar på. Bara luftkonditionering i Afghanistan kostade en förmögenhet.
Militären själva var inte superentusiatiska över att behöva åka till Afghanistan. Flygvapnet vill inte syssla med eldunderstöd på jordens baksida med uppdrag som inte kräver mer än WWII teknologi. Flottan har varit den största förloraren på kriget mot terrorismen.

Kriget mot terrorismen var hett när det militär industriella komplexet behövde motivera sin existens för 20 år sedan. Invasionen av Irak och Afghanistan räddade den amerikanska militären från att kollapsa som europeisk militär
gjorde.

Nu återgår man till kalla kriget-verksamhet där man ska bygga svindyra högteknologiska system och öva inför det stora kriget för att sedan sova hemma varje kväll. Alla från Boeing till generaler till enskilda soldater vill hellre öva med att bomba en kinesisk flygbas med ett stealth plan hemma i USA än att spränga ett hus i Afghanistan. Att förbereda sig på WWIII är roligare för alla, företagen får leverera nya svindyra produkter, generalerna får leda stora övningar och soldaterna får häftiga leksaker att öva med och slipper dö.

En stor skillnad är positionering. Kriget i Afghanistan och Irak var offensivt, USA var expansionistiskt och ville bygga ut sitt imperium. För nästa krig är inriktningen helt defensiv. Man ska försvara Taiwan från kinesiskt imperiebygge. Det finns ingen som har talat om att ockupera mark som kontrolleras av Ryssland eller Kina. Imperiet kan inte växa längre, utan nu handlar det om att skydda imperiets gränser.

Det gäller inte att informera för mycket! En globalist har råkat twittra sanningen och nu så sprids hennes ord snabbt över nätet: Australiens folkhälsochef: "Vi kommer att titta på hur kontaktspårningen ser ut i den nya världsordningen."

Sug på orden och förstå vad det handlar om! Även att förtiga något är en del av mediakriget mot svenskarna. Att undanhålla information är en härskarteknik så god som en ann. Det finns en uppenbar anledning till varför de pixlar ansikten i media och förklarar svensken som skyldig till invandrarbrotten.1 kommentar:

 1. Barcelona-avtalet. Värre än t.o.m. EU?
  https://youtu.be/cVnxAr5YcEc

  En av barcelonaavtalets grundteser är mänskligt folkutbyte, vi ska ersättas, FN vill släppa in 250 miljoner unga afrikaner till EU för att rädda demografin.
  Annie Lööf som vi vet har nämnt 30 miljoner till oss. Hon har fått sina instruktioner från Bilderberg.
  Där även vår s.k. oppositions ledare deltagit
  Ett annat mål är att upplösa nationalstaten.
  Och nu senast med Lööf och EU i spetsen vill de lagstifta att nationellt sinnade partier ska fråntas all rätt att få politiskt inflytande

  SvaraRadera