onsdag 1 juli 2020

Bli man ett problem belönas man med en plats i EU!

Ett debattinlägg av två centerpartister, EU-parlamentarikern Abir Al-Sahlani och CUF:s Ida Alterå för drygt en månad sedan väckte jättestor förvåning, undrade många, om de har något ansvar överhuvudtaget och att i deras förslag finns inget konsekvenstänk överhuvudtaget.

Mitt i den värsta Covid-19 krisen mer eller mindre kräver de:  ”I de grekiska asyllägren sover hela familjer på ytor som är mindre än tre kvadratmeter. Nu har ett antal fall av coronaviruset precis bekräftats i lägren. Att det har börjat rapporteras fall just här måste tas på största allvar – annars riskerar vi en situation där många människor insjuknar och dör under fruktansvärda förhållanden, enbart på grund av att EU inte tagit sitt ansvar. EU har i flera år undvikit att på riktigt ta tag i sin migrationspolitik. Tiden är nu kommen att agera resolut och faktiskt ta ansvar. Att folk som flytt krig och förtryck riskerar avlida under fruktansvärda förhållanden i ett läger på EU:s territorium, för att vi inte kunde komma överens utan bara såg till våra egna nationella intressen, vore en skamfläck på denna unions samvete som är omöjlig att tvätta bort.”

Foliehatten undrar på vilken planet dessa två centerpartier befinner sig? Att bara föreslå att ta hit smittade Covid-19 personer, när sjukvård gick på knä, visar att det finns personer utan hjärnor som inte kan tänka. Den svenska Covid-19 hanteringen handhas av bevisat inkompetenta myndigheter uppbackade av en frånvarande regering. Sveriges dödstal per capita är bland de högst i hela världen.

Vem är då Abir Al-Sahlani? Hon är född i Irak 1976. Abirs far Faisal Al-Sahlani tvingades i exil från Irak, när hon bara var ett år gammal, eftersom han var i opposition mot Saddam Hussein och satt 10 år i i fängelset i Abu Ghraib och fick amnesti. De bodde sedan i Yemen och Syrien. Från Syrien flyttade Abir och hennes mor till Bulgarien.

Givetvis hade Abir hört talas om ”lyckoriket” Sverige och hon kom hit som 15-årigt ensamkommande flyktingbarn 1991. Kort därefter fick hon PUT och hur hennes mor kom hit finns det inga källor på, men hennes far som uppgavs vara död, återuppstod från de döda och så småningom återförenades han med resten av familjen i Sverige.

Efter det USA invaderat Irak och dödat Sadam Hussein 2003, återvände hennes far Faisal Al-Sahlani till Irak. Hans politiska karriär fick ett genombrott och med sin dotter Abir grunda de ett ”demokraticentrum”, men hon deltog även i sin pappas politiska arbete och hans politiska parti Nationella Demokratiska Alliansen.

Det är bland annat detta parti som fått finansiering från Sida inom ramen för partianknutet bistånd. Abir fick då själv en tjänst som Centerpartiets politiska sakkunnig i riksdagen med anledning av hennes arbete för demokrati och kom senare in som riksdagsledamot.

Totalt spenderade Centerpartiet 3,2 miljoner skattekronor på två ”demokratiprojekt” i Irak 2009 och 2010. När partiets egna internationella stiftelse granskade utbetalningarna hittade de så stora brister att det inte fanns någon annan utväg än att polisanmäla oegentligheterna.
Pengarna ska ha gått till riksdagsledamotens pappas parti Nationell demokratisk allians och till ett FN-förbund i Irak. Uppgifterna kommer från hittills hemlighållna handlingar. Enligt SRs Ekot redaktion har Centerpartiet har sagt nej till att lämna ut årsredovisningarna.
Ulrika Heie
från C: ”Det fanns felaktigheter i vår bokföring som vi polisanmälde och det var olika personer som hade haft olika roller i det arbetet.”

Abir Al-Sahlan kom in i riksdagen 2010 och Maud Olofsson som såg henne som sin skapelse. Abir insåg snabbt att Annie Lööf var den nya stjärnan och det tog inte lång tid innan hon bytte sin lojalitet och tillsammans med Frederick Federley blev de torpeder åt Annie Lööf. Annie, Abir och Federley tog kontroll över partiet och gjorde sig av med i princip alla oliktänkande och skyddade lojala ja-sägare.

Med facit i hand kan man inte komma ifrån att Maud Olofssons avgång var noga planerad av Abir och FF. Maud var på väg till ett möte i Abu Dhabi i april 2011.
Dagen efter sitter Abir i SVT och kräver Mauds avgång och där lanserar både Abir och FF Annie Lööf som partiledarkandidat.
Foliehatten undrar om inte Maud Olofsson kommer med ett uttalande, den dag Annie Lööf försvinner. Tippar att det snart sker. Maud Olofsson vill nog ge sin version av hur hon avpoliteiserades! Hon kanske vill ge lite mer info om myglet i Centern som hämnd på Annie!

2013 blev
Abir Al-Sahlani tvungen att ta timeout som riksdagsledamot, men hon vägrade att avstå riksdagens arvode under utredningens gång.
Abir på sin blogg: ”Jag är inte redo att göra ännu flera avkall.”
Utredningen pågick i ett halvt år och så småningom delgavs hon misstanke om brott.
Utredningen lades ner, med motiveringen att brottet ej gick att styrka. Inte heller kunde man spåra vart flera hundra tusen skattekronor försvunnit som Centerpartiet blev återbetalningsskyldigt till Sida.

Väldigt intressant
hur Aftonbladets i en artikel skriver om boende: "Abir Al-Sahlani, 37, är svensk riksdagsledamot för Centerpartiet men bor på deltid i Irak."
Aktuella uppdrag
- Ordinarie ledamo
- Suppleant i Riksdagens delegation till den parlamentariska församlingen för Unionen för Medelhavet
- Suppleant i Arbetsmarknadsutskottet

- Suppleant i Socialförsäkringsutskottet

- Suppleant i Utrikesutskottet

Hur lämpligt är det med en suppleant i Utrikesutskottet som bor i Irak? Hur kan man sitta i svensk riksdag men bo deltid i ett annat land? Foliehatten visste att riksdagsledamöterna har mycket tid över, men ABs påstående, får en verkligen en att fundera.
Abir Al-Sahlan satt i riksdagen under perioden 2011-2014, men där tog det stopp
och hon sattes på en politisk timeout – ett beslut som togs av vice ordföranden Anders W Jonsson.
Att Rödskrikan inte tog detta beslut. har sina förklarliga skäl!

Efter det att Abir friades från anklagelserna var hon gångbar igen. Hon placerades Cs kansli på Stora Nygatan mellan åren 2014-18, där hon arbetade med ”mångfaldsprojekt.” Annie Lööf hade en skuld till henne och till valet till EU maj 2019 placerades hon som partiets andranamn. Det var ett sätt att bli av med en person som inte är riktigt nöjd med hur Centerns ledning hade hanterat anklagelserna om den påstådda förskringningen.

I en intervju med ”Studio C” säger Abir Al-Sahlani: ”Jag kan då säga att det här var ett av mitt livs största trauman och jag är ett överlevande krigsbarn, jag är överlevare av sexuella övergrepp, men det här är nog en av de värsta grejerna jag varit med om.”

Studio C” beskriver sig som en ”fristående obunden kanal med centerpräglad content”, men drivs av centerpartisten Hamid Ershad Sarabi som är förtroendevald för partiet i Stockholms stad.

Vi kan notera att inför EU-valet hade C tillsammans med V anordnat ett seminarium om afrofobi och islamofobi, detta på ett initiativ av riksdagsledamöterna Abir Al-Sahlani (C) och Malcom Jallow (V). En av av personerna som medverkade är islamisten Rashid Musa som uttryckt förakt mot vita och stöd för islamism.
I ett tårdrypande inlägg på Facebook v
ille Abir Al-Sahlani förringa sin egen roll i seminariet: ”Ja, jag tog initiativ till ett panelsamtal om hur vi kan lyfta anti-rasistiska frågan på EU-nivå, i samverkan med V och en civilasamhällsorganisation som precis släppt en rapport åt länsstyrelsen. Jag fick se lista på talare här på twitter, en lista jag skulle ha godkänt innan.”

Afrosvenskarna å sin sida hävdar på sin Facebooksida att konferensen skedde ”på inbjudan av Al-Sahlani” och att konferensen ställdes in av Centerpartiet:
”Konferensen skulle ha börjat med inlägg från ledande afrosvenska och svenska muslimska aktivister och följas av en debatt mellan kandidater till Europaparlamentsvalet. Arrangemanget skulle hållas i riksdagen på inbjudan av den centerpartistiska kandidaten Abir Al-Sahlani.
Men efter att den högerpopulistiska bloggaren Rebecka Weidmo-Uvell uppmärksammat konferensen på sin hemsida och kommit med olika afrofobiska och islamofobiska anklagelser mot konferensen och de tänkta talarna meddelade plötsligt Al-Sahlani att Centerpartiet stoppat att konferensen hålls i riksdagen med hänvisning till någon ny regel gällande bokningsrutiner.”

Foliehatten gissar/tror att C är väldigt nöjda med att de ”blivit” av med Abir Al-Sahlani, när hon kom in i EU-parlamentet! Undrar hur många svenska bönder som "känner sig hemma" i dagens Centerparti?
Vi kan notera att varken FF eller Abir har några positiva känslor för Sverige. FF och Abir har lämnat landet mot Belgien och Abir verkar vilja stödja projekt som gynnar henne i Irak, snarare hennes undangömda plånbok i Irak som hon kan plockar fram, när hon avgår från EU och flyttar tillbaka till Irak med fet EU-pension!

Abir Al-Sahlani och Fredrik Federley har starka synpunkter på förhållanden i Polen:”Det illiberala Polen är en skam för Europa” och ”På bara några få år har Polen gått bakåt.”
De har svårt att svälja hur polska folket röstar i ett demokratiskt val. De anser att konservativa och invandringskritiska partier i Europa borde se med fasa på det Polen som formats de senaste åren. Polen är ett land som sätter sitt eget folk först och främst. Inser de inte, att det är C som är en ”skam” för Europa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar