lördag 18 juli 2020

När fel person vinner i ett demokratiskt val som i Polen - slår EU och vänstern backut!

Presidentvalet i Polen var en jämn kamp och för liberalvänstern i Sverige var det fel vinnare. Bitterheten är stor i vänsterleden, MSM och inte minst hos SVT!
Vi kan även notera att den förlorande sidan Plattformen har överklagat valresultatet. "Inte accepterar förlusten och överklagar valresultatet till landets högsta domstol" Jaha, så nu är det alltså domstolar som ska avgöra valen och se om valet gick rätt till, inte hur folk röstade?

Foliehatten utnämner Aftonbladet till klar vinnare med bästa kommentaren:
”Polska valet enorm förlust för frihet och demokrati!”

DN gick för någon dag sedan all in med en text så fylld av bitter propaganda att man undrar om den korrekturlästes av George Soros före publicering.
DN: ”Den nationalkonservativa populism, främlingsfientlighet och homofobi som det regerande partiet företräder får dock mothugg från den unga generationen. Anmärkningsvärt nog från självaste presidentens 24-åriga dotter Kinga Duda, som uttalade sig på valkvällen: – Jag skulle vilja vädja till alla att ingen i vårt land ska behöva vara rädd för att gå ut. Oavsett vad vi tror på, vilken hudfärg vi har, vilka åsikter vi har, vilken kandidat vi stödjer, vem vi älskar, är vi alla lika, och förtjänar alla respekt. Ingen förtjänar att vara föremål för hat, absolut ingen, låt oss respektera varandra! ”

DN skriver att president Dudas egen dotter skulle ge mothugg till presidenten med sitt uttalande. I princip alla presidenter vill mana till lugn och ro, säkert även Duda. Inget konstigt med det. Han stödjer säkert sin dotters uttalande. Förmodligen bara DN som vill svartmåla Duda.

Givetvis var valresultatet ett streck i räkningen för EU som kom med ett märkligt uttalande som visar klart och tydligt att den är liberalvänstern som styr i EU och att valresultatet inte var det önskade! Snacka om att globalisterna är kränkta över att fel häst vann. Foliehatten häpnar över att EU-teknokraterna tror att det är dom ska bestämma vem som styr i nationalistiska Polen!

EU-parlamentets utskott för medborgerliga fri- och rättigheter har samordnat överklagandet av det polska presidentvalet med en kommuniké där man varnar för det man kallar ”fortsatt nedmontering av demokratin” i Polen. Man uppmanar övriga medlemsstater att inleda en juridisk process mot landet.”

Foliehatten funderar över vad EU menar med "nedmontering av demokratin?"
Han tycker att EU-teknokraterna borde ta fram en spegel och titta i den och där får de se samma sak som de anklagar Polen för att vara. Kanske EU skulle försöka sig på ett demokratiskt system när frågan ändå är uppe på tapeten... "EU-ordförande",
utvald internt av EU-byråkrater... då är valet av ny Påve mer öppet och demokratiskt.
För att Ungern skall erhålla stöd /bidrag av EUs ännu ej beslutade gigantiska Covid-19 fond, har de satt som villkor, att Ungern måste ändra sin politik!

Varför vill EU alltid "hjälpa" den liberalvänster kandidaten? Varför tror ni organisationer som Open Society ägd av globalisternas torped George Soros alltid finansierar de antinationella. Soros springer i EU parlamentet som om han bodde där.

Ställ de rätta frågorna så får ni också de rätta svaren. Har inget med vänster att göra för det är de superrika som vill omstörta världen. Införa en världsregering och fortsätta att göra sig själva rikare på vanligt folks bekostnad. BLM finansierade av Soros, Antifa finansierade av Clintons. När en nationell ledare i Europa vinner så vill alltid EU hjälpa motkandidaten.

Sveriges Vänstertelevision kunde inte hitta några anhängare till Duda men det blev även lite märkligt när SR skulle analysera valet. De ansåg att de köpt röster genom att införa barnbidrag (sossarnas familjevecka). De har också kontroll över statsmedia. Lustigt att det som är rätt och fint i Sverige är fruktansvärt fult i Polen.
SVT: ”Flera av tv-bolagen och tidningarna har delvis utländskt ägande, och det är det PIS kommer att skjuta in sig på under slagordet ”polonisering” av medierna.
Hur det ska ske och vad EU:s reaktion i så fall blir, är för tidigt att säga. PIS har ett problem i att det strider mot EU-rätt att förbjuda utländskt ägande av medier. ”

Givetvis manipulerar/ljuger skribenten med sanningen eller har dåligt research. Det finns flera fakta att nämna och de är rätt så viktiga detaljer.
Långt över
70% av den polska dagspressen ägs av tyska förlag, medan det knappt finns något utländskt ägande i det tyska medielandskapet.
Inte nog med det!
Tyskland har infört en spärr mot utländskt ägande i medieföretag som kan utlösas ifall de utländska ägarna får mer än 10% av rösterna i styrelsen.
EU-lagen säger bara att man inte får förbjuda utländskt ägande,
men reglerar den inte proportionerna, som ofta kan vara uppåt väggarna. Klart mäktiga Tyskland inte bryr sig om EU-lagar, utan sätter egna spärrar.

NGOs utan gränser uttalar sig förstås lika oberoende och objektivt som alltid. Kraftiga begränsningar mot utländskt ägande i Tyskland är helt ok, men minskning från 70%-80% i andra länder "hotar demokratin."
”Reporters Without Borders (RSF) is alarmed about the latest threat to media pluralism in Poland – a proposed law to “repolonize” the country’s press by imposing a limit on the level of foreign capital in Polish media companies.”

Vi kan avsluta med Stefan Löfven succé statsbesök som han gjorde 2017 i Polen för att i EU:s namn tvinga Polen att "ta sitt "flyktingansvar." Löfven åkte hem tomhänt och kommentarerna var inte nådiga. Polackerna undrade vad det var för en idiot som kom på besök med hot och tvång. I Polen vet man hur förtryck från annan makt skadar ett land. Andrzej Duda var president i Polen då som nu...

1 kommentar:

  1. Dubbelmoral kallas det som EU och Stefan Löfven ägnar sig åt och det är vänsteretablissimanget och globalisternas som vill styra världen
    ivrigt påhejad av massmedia

    SvaraRadera