måndag 27 juli 2020

Det bli en hård Brexit!

Ännu en gång har förhandlingarna strandat om Brexit. Orsaken är att det inte går att skapa ett avtal för Storbritannien som är rimliga och efter 4 år står båda parter kvar på ruta ett. Det hade man kunnat räkna ut på en månad, för fyra år sedan.
EU går inte att förhandla med, de ställer orimliga krav. De ger sitt standardavtal med skyhöga avgifter till icke EU länder.
Detta är ett orimligt pris som EU kräver för att ett europeiskt land skall delta i frihandel inom EU. Frihandel skall vara gratis och länderna skall kunna stifta sina egna lagar. Britterna vill ha ett vanligt frihandelsavtal. Signalerna från USA-förhandlingarna är mer positiva.

MSM, SVT och andra som förespråkar EU, anser att om ett land går ur EU, så kommer närmast en katastrof att inträffa för landet. De letar också fel i det land som vill gå ur EU. Ingen vet hur det kommer att gå för UK, när de lyckas gå ur EU senast 311220. Det får vi se. Självklart skall man hoppas det går bra för dem och respektera deras tänkande.

Just nu betalar Storbritannien ung. 18 miljarder
pund om året i EU-avgift. EU påverkar dessutom enligt BBC ungefär 60% av de lagar som stiftas i Storbritannien!
Om Storbritannien kunde gå ur EU och får ett normalt avtal så skulle även många andra länder gå ur EU och kräva samma avtal. Då skulle EU falla samman.

Att EU lägger förslag att Sverige och andra skötsamma länder skall betala statsskulder för utvecklade länder som Italien och Spanien är helt felaktigt. Dessa länder
har utpressat EU som försöker lägga under sig hela Europa. När Italien och Spanien hotar EU-bossarna med att gå ur EU, får vi betala deras skulder. Det är en tillräcklig orsak för att genomföra Brexit.

Därför har Storbritanniens begäran om utträde satt den politiska eliten i Europa i en omöjlig sits. Nu har de fördröjt utträdet i 4 år. Hur de kommer att försöka ta sig ur detta vet vi ännu inte
och det är EU-ledarnas största skräck. Tänk om allt kommer att fungera bra för britterna?

Från EU:s sida talas det nu i sluttampen bara om att Storbritannien inte får syssla med "sned" konkurrens i framtiden. EU är helt enkelt rädda för att marknadsekonomin kommer att få råda på andra sidan kanalen och det är alldeles för nära jordbruks- och bidragsorganisationen EU:s domäner.

Tänk om en nation kan överleva självständigt och göra det på ett gott och ege
nstyrt sätt utan att varje år tvingas skicka enorma pengasummor till Sydeuropa och diverse korrumperade B-länder i f.d Östeuropa? Hemska tanke att någon kanske klarar sig själv utan "hjälp" från maktgalna och penningkåta politiker belägna långt borta från vanligt folk.

Storbritannien kommer
med en hård Brexit att lämna det sjunkande EU med Coronakris, flyktingkris, klimatkris, feminism, höga avgifter. Löfven blev helt överkörd förra helgen. 1700 miljarder till Italien, 47 till Sverige. Skuldsättning till 2058. Den lilla rabattökning på 4 miljarder han visade upp hemma verkar EU ha blåst honom på dagen efter, när den inte spikades av parlamentet.
Europeiska vänstermedia har kommit på att både Storbritannien och USA håller på att krascha eftersom båda länderna har en person i toppen som på något magiskt sätt gör, att båda länderna går under!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar